Ursäkta....

För ett par inlägg sen så kom vi med några tips på vad vi skulle skriva om, men sen har det ju inte blivit av. Tyvärr kommer ni nog få vänta lite till innan det blir ngt, Matte behöver liksom lite tid för att så att säga "ta sig i kragen".
Hon är deppig just nu och vet inte om det är hennes fel att jag verkar deppig. Men vi kämpar på och snart så kommer vi igen. Vi skulle ju skriva om katthemmet kompis katter, och det lovar vi att det kommer.

Snart kommer ju också det där nyårs firandet då 2-beningarna smäller och det gillar jag ju inte, är liksom livrädd för såna oljud. Matte funderar lite på att skaffa sån däringa feliway till vägguttaget som kanske kan hjälpa mig att vara lugn.

Sen undrar vi en liten sak också: Har ngn av era 2-beningar stött på att en katt snabbt blir trött och flämtar när man leker. Matte har sett mig göra det några gånger och hon är lite orolig att det kan vara ngt.


Vi avslutar med en liten mysig bild, Matte säger iallafall att den är härlig.

Tass,Tass, Puma

GOD JUL ALLA VÄNNER!!!


Min tomtematta igen

Kan inte låta bli att skriva ännu ett inlägg om denna härliga matta.
Idag har jag kommit på att man även kan leka med den.
Det är jätteroligt!!
Rullar runt i den, kloa på den, sova på den, leka i den, så mkt man kan göra med denna matta alltså.

Ursäkta bildkvaliten, Matte fick snabbt ta med mobilen innan leken var över.


Jippi, vad kul att leka under mattan


Tittut, Matte!!


Ser ni mig? Jag är här bakom.

image description
Här är jag och solen lyser så skönt på örat.

Tass, Tass Puma

Matte och jag vid datan

Idag sitter vi och kollar in hos alla våra blogg vänner. Det är så kul att läsa om allt ni har för er. Själva gör vi inte så mkt, just nu är jag Matte sjuk och ligger i hennes knä och dirigerar henne på tangenterna. Fast Matte påstår att jag ligger och dreglar på hennes dator, pfttt, skulle jag. Det är väll hennes fel isåfall för att hon kliar mig så bra under hakan och på sidan av halsen, älskar det. Fäller gör jag visst också så mkt att hennes tangentbord är fullt med pälsstrån. Har ni det problemet också? Jag tror mer att Matte fäller, hon har ju också en kalufs.


Här ligger jag och hjälper Matte, fast hon påstår att jag trycker på det jag inte ska.


Här ligger jag och kollar på Kolfarts blogg, här påstår även Matte att jag dreglade på hennes platta.


Nä nu ska jag se om jag kan få Matte att göra ngt vettigt idag, hon har varit lite seg senaste tiden.
Nästa inlägg hoppas vi kan bli lite info om en av Katthemmet kompis katter, vi ska bara kolla upp någon bra bild först. Och ngn dag ska vi ha ett inlägg om rastypiska beteenden m.m.

Tassas snart//PumaEtt stilla farväl för Töreboda-katterna

Det har alltså hänt igen det som inte fick hända. Djurskyddet i Töreboda’s katthem har brunnit och 80-90 katter har omkommit. Jag ligger här och spinner tröstande för alla både de som är kvar och de som nu är i skaparkattens famn.
Den enda lilla trösten är att katterna stilla somnade in av röken och slapp eldens härjningar.

Jag vet att vi kattvänner kommer göra vad vi kan för att stödja de 2-beningar som jobbar där i Töreboda. Tröstande nosbuffar till er alla, ni finns i våra tankar.

Tass, tass//Puma


Ännu en grön dag

Det här med att blogga ofta är svårt, ibland vet man inte vad man ska skriva men vi jobbar på.

Idag åkte den mindre skräckinjagande snabeldraken fram igen, det räcker visst inte med en dags terror. Men som tur är så kan man stänga in den delen som gör oväsen och bara gå runt med den långa delen i huset. Ska väll erkänna att den däringa långa delen tycker jag inte heller om, men jag är inte helt livrädd för den.

Annars är ju som sagt allt grönt och trist ute. Min päls vet inte riktigt om den ska uppgradera eller nedgradera sig, för kanske att det plötsligt blir kallt och då kan man ju inte stå där med sommarpälsen. Matte påstår faktiskt att jag verkar lite uttråkad, ligger i klösträdet och suckar eller är ute och spankulerar hela dagarna. Men vem vet, det kanske bara är vädret som gör att jag inte riktigt är gamla energiknippet Puma.


Men Matte ser du inte att jag ligger här och suckar och fäller. Suckjam!!

Snart ska vi införa en ny kategori här på bloggen, om Katter från katthemmet kompis.
Matte har fått ok från Maritha att skriva lite om de katter hon möter där. Det blir texter om hur katterna är ur hennes egen synvinkel och bilder Matte tagit. Kanske att vi kan få ngn intresserad av ngn katt där på det sättet, man vet aldrig.

Tass,Tass//Puma

Snabeldrake deluxe

Ingen bild idag heller men imån så....
Men jag har verkligen ngt att berätta. Idag åkte Matte iväg igen med en vän till katthemmet för att lämna ett klösträd och få visa sina favoriter av katterna där. Hon agerade även godistant som är väldigt uppkattat av alla missar där.

Själv fick jag vara hemma och vädret var ju inte det bästa, så en perfekt innedag tänkte jag. Det var då det hände Ghusse tog in snabeldraken deluxe, den han har när han städar ur kakelugnen och som vrålar värre än ngn annan. Så det var bara att lägga benen på ryggen och ställa sig vid dörren och illvråla tills man blev utsläppt.
Det blev alltså utedag istället, men nu ligger jag trött och trygg hos Matte i soffan.

Tass,tass//Puma


Trist dag

Idag har det inte hänt mkt. Matte åkte iväg till katthemmet på personal möte och hjälpe. Jag tycker inte om när Matte är borta och idag var det ännu värre för det regnade en massa. Så jag ägnade dagen åt att springa ut och in femtielva gånger tills Ghusse och Gmatte blev galna på mig, haha. Så det var min hela dag.

Vill även tipsa våra vänner att om ni också vill ha en sån tomtekatts matta som jag och Dina på Södertälje katthem har så får ni skicka er Matte/Husse till närmsta Rusta-affär. Den är inte dyr så er 2-beningar kan inte klaga på det.
Kanske det kan bli en kattbloggs trend!!

Tass,Tass//Puma


Beslutsångest

Det påstår Matte att jag har bara för att jag bytte sovplats mer än 5 ggr inatt.
Jag kan väl inte hjälpa att jag hade lite svårt att sova, då är man ju tvungen att se om det hjälper med att byta sovplats. Desa hann jag med under natte:

image description

Alltså i den här ordningen:
1. I mittälskade klösträd
2. Ner till sacco-säcken
3. in i den nya igloon
4. Upp i Mattes säng en runda
5. ......låg i klösträdet igen på morgonen men Matte misstänker att jag bytt mellan de föregående platserna ytterliggare några gånger under natten. Men det vet bara jag för hon somnade efter 4;de bytet tror jag.....

Tass,Tass kompisar//Puma

Tomtematta

För några dagar sen skrev Dina på Södertälje katthem att hon fått en fin matta av sin framtida Husse.
Mattor är ju så härliga att ligga och mysa på så det var verkligen en underbar present hon fick.
Även jag har faktiskt en sådan liknande matta, den ligger jag på ofta inne i Ghusses hus. Men det var Gmatte som köpte den för hon tyckte den var så gullig, sen har jag bara lagt beslag på den.
Visst är mattor underbara liggplatser? Tror vi sett ngn av Max & Måns liggandes på en matta också.
Sixten älskade att ligga på badrumsmattan, där kunde han ligga hela nätterna utsträckt i sin fulla längd.


Min tomtematta, ligger perfekt här.

Tass,Tass//Puma

Vårt hus

I en av kommentarerna på vårt förra inlägg så frågar Xantippa hur vi bor. Därför hade jag tänkt visa och berätta det för er.

Vi är väll inte precis inneboende, vi har vår egen stuga men den ligger på Ghusses tomt. I vår stuga finns allt utom kök och den är ca 20 kvm stor. Den är som ett kombinerat vardagsrum/sovrum med toa. Väldigt mysig tycker vi.
I den stugan fick jag bo väldigt mkt när jag först kom till Matte för Ghusse var lite sur för hon tagit hem mig.
Men nu växlar jag mellan Ghusses stora hus och Mattes lilla, men mest trygg är jag ute hos oss där känner jag mig mest hemma.

Så tyvärr är det ju så att Matte måste lyssna på Ghusse vad det gäller ny vän till mig för han har ju liksom köket där maten serveras och förvaras. Och om Matte måste iväg ngt så får de ta hand om mig inne i det stora huset.

En sak ni borde veta är att Ghusse har alltid varit anti katter även om han är uppvuxen med en hel del på föräldrargården. Matte säger att det finns många män som är sådana, vet inte varför. Men det finns ju trevliga karlar också, eller hur? Det var faktiskt så att Ghusse sa nej när Matte ville skaffa Sixten efter att hennes första katt Filiph gått bort. Men som tur var så såg Mattes mamma hur illa Matte for av att ha förlorat sin bästa vän så när de fick reda på att en bekant hade kattungar så åkte de dit utan Ghusses vetskap och skaffade Sixten.
Ja, så funkade det ju med mig med. Matte skaffade mig utan Ghusses vetskap och hämtade helt sonika hem mig.
Men denna gången tänkte vi vara lite snällare, även om ingen kompis kommer utav det, så kanske stämningen här hemma hålls ihop iallafall.

Sådär nu har ni fått veta lite om hur vi bor och lite annat också.
Nu en bild på vårt mysiga hus.... taget förra året i snökaoset.


Först det stora huset där Ghusse och Gmatte bor, sen  till höger bakom där ser ni Mattes hus.

Tassas snart igen//Puma

Krypin

Nä nu får vi allt bättra oss på bloggfronten. Har tyvärr inte orkat blogga då iden med en ny kompis till mig inte gick hem hos de äldre här hemma. Så jag får klara mig själv, men hoppas såklart på en kompis ngn gång i framtiden för på så sätt har man ngt att se framemot.

Här händer inte så mkt, det blåser men jag sköter min patrullering. Matte är sjuk så då och då får jag gå in och ta tass om henne också.

Det bästa som hänt är nog att Matte köpt ett nytt krypin åt mig, det är mysigt.

Tassas snart//Puma


Tillbaka på bloggen igen

Nu så är jag, Puma, tillbaks här igen och nu får jag visst sköta hela bloggen själv(förutom Mattes lilla hjälp). Hoppas ni inte saknat mig för mkt.

Kan säga som så att det känns väldigt tomt här hemma. Matte säger att jag tröstäter då jag inte gillat blötmat innan men nu slukar allt som ges till mig. Ibland ser också Matte hur jag går bort till grannens hck där Sixten brukade gå igenom in dit och kolla om ngn är där, sen vänder jag hemåt igen. Det har varit en jobbig vecka då Matte varit själv hemma(gamlingarna är söderut någonstans), jag har pckat på mkt uppmärksamhet också.
Tur att jag har min underbara sacco-säck att ligga i när jag behöver lite extra tröst.

Vad vi gjorde med Sixten: Jo, han har blivit kremerad och står nu i en fin urna i bokhyllan i väntan på jordsättning. Vi kunde tyvärr inte begrava honom som han var då vi här på ön bara har lite sandjord först och sen stenhårt bergaktigt. Vi vill ju inte att ngt djur ska komma och gräva upp ngt, så detta var bästa sättet.


Här står Sixtens urna så länge tills GHusse kommer hem och kan hjälpa Matte med graven.

Men nu ska vi gå vidare både Matte och jag, redan har tankar på en ny kompis till mig börjat spira. Jag har ju aldrig varit själv, jag växte upp hos flera kompisar och sen hade jag Sixten här, även om vi inte var bästa kamrater. Matte hittade den här texten om oss abessinier:
"Abessiniern passar som sällskap till nästan alla andra katter men föredrar naturligtvis raser som är lite livligare av sig. Abessiniern gillar sällskap och passar bäst tillsammans med en kattkompis." Altså vi har läst att abessinier ofta är "enmans katter" då de ofta tyr sig till en person i hemmet, men kompisar vill de också ha att leka med.
Inte så konstigt att jag och Sixten inte kom varandra så nära, han hade ju liksom gått långt förbi lekåldern när jag kom hit. Så en yngre katt med lek i sig fortfarande passar nog mig bäst. Det svåra är bara att övertala resten i här i hushållet att jag vill ha en kompis.


Min älskade sacco-säck, jag har så tråkigt. Regn ute också, så trist.

Matte har faktiskt redan koll på en katt, ni kan få en lite tjuvtitt på honom.


Detta är Tasseman, en Norsk skogkatt någonting. 6 månader gammal, snart kastrerad.

Matte tycker det är extra bra att han kommer vara kastrerad för då är vi båda det så ingen står över den andre i rang. Sen är det ju självklart jag som är bossen här hemma, så det så.

Tassas snart igen// Puma

RSS 2.0