Ett säkert vårtecken

Först och främst så vill vi tacka för alla trevliga  kommentarer på vårt förra inlägg, vi hopps nu att hernns Husse slipper fler loppor. Matte var och träffade dem igår och då var katterna loppfria iallafall.

Nu över till vårat vårtecken som vi pratat om. Som Skat-Ann kommenterade så är det ju 7 dygns plusgrader man ska ha och inte fler. Tyvärr så har vi inte ens haft det än, men vi hade faktiskt hela 15 grader varmt mitt på dagen i fredags det var så himla skönt att vara ute då så jag sprang ut och in hela dagen för att se om inte gamlingarna också ville ut i det fina vädret.

Här kommer de nu, bilderna på vårtecknet:.......................................Sixten har börjat sova i sitt lilla hus igen!

"Suckjam, måste du störa mig när jag sov så gott, har ju inte varit här på hela vintern."


"ok, nu är jag ute, ge nu hit de där godisarna du lockade med, nu har du fått dina bilder så jag vill ha mitt godis"


Lite fler vårtecken som ej finns på bild:
- Både Sixten och jag har fångat minst varsin mus.
- Matte har börjat cykla till jobbet.
- Blommorna börjar dyka upp, det har Matte sett på sina cykelturer.(Kanske kommer några bilder på det)
- Gammelmatte börjar plantera om en massa
- Gammelhusse tvättar bort saltet på alla 4 bilarna. ( snacka om att han var trött efter den dagen)

Har ni fler vårtecken hos er kanske? Skriv gärna om dem.


Tills vi jamas nästa gång.
Tasskram// Puma & Sixten(som sover i sitt hus igen)

Varning för denna katt!!Det här är Herrn, han är Gammelmattes brors katt och han har just nu igelkotts loppor(därav rubriken)
Dessa små djur är inte så lätta att upptäcka men de bits, därför så upptäcktes dem av hans husse när Herrn legat av sig några i sängen, det var inte så roligt att sova i en säng där man blev biten hela tiden.

Matte har lovat att kolla upp något medel så att både katt och husse slipper dessa små odågor.
Har ni något tips på vad hon borde skaffa?

Annars så hälsar Sixten att Herrn är en himla stilig katt med en kompis som heter Busan och som är 11 år precis som Sixten. Herrn är något yngre, och en riktig ute katt med stora revir.
Han är väldigt kelen men även svår att fotografera som de flesta svarta katter.

Nu ska jag tass-fila på Matte lite så hon lägger in bilderna på vårt vårtecken, hon är så slö. Men hon säger att vi inte har vår officielt än för det måste vara plusgrader i 8 dygn för det och vi har fortfarande kallt om morgnarna.

Men vi synes snart.
Tass/Puma & Sixten


Bättre sent än aldrig: Puma gick på skaren

Förlåååååt! Säger Matte, för att det tog sådan lång tid att få in bilderna på mig när jag går på skaren.
Nu så har snön börjat dra sig tillbaks rejält och man kan inte gå på den längre utan att sjunka ner i blött klägg.

Men här kommer det ni kanske väntat på ett tag och såklart hoppas vi att ni gillar denna bildbomb.
Matte har en till sak att säga till dem där ute som är riktigt duktiga på att fota. Under konstruktionen av denna bildserie så lekte Matte med bländar inställningaran på kameran istället för att köra med slutartids inställning.
Tyvärr så är jag väldigt snabb när jag springer och det hände att vissa av bilderna blev lite suddiga av ett eller annat skäl. Själv tycker jag Matte ska hålla sig till de inställningar hon kan, men jag antar att även hon måste lära sig något nytt ibland.

Men vi vet ju innerst inne att ni älskar vår bilder, så här kommer dem. Titta och Njut! (Men testa inte detta hemma nu om du inte bor i Norrland såklart)


"Du hade rätt Matte, man kan gå på det vita. Wow!!"


"Det här var kul, nu kan jag äntligen undersöka allt ordentligt" Puma gör spår överallt i trädgården och hos grannarna också, alla kan se hur kul han har med snöspringandet.


"hmmm, följer nog Sippos exempel och gör en nosologisk undersökning av dessa buskar.
Får se om de klarat vintern ordentligt"


"Jodå, buskarna var i fint skick även efter denna vinter som begravde dem i snö"


"Men Matte då du ropade ju på mig, då får du väll ta chansen att fotografera mig på den halva sekund det tar för mig att komma fram till dig. Suckjam, nu går jag nog in, eller ska du stå kvar där i snön kanske?"

Efter lite lockande jam så fick jag äntligen Matte till att förstå att jag tröttnat på hennes fotande och ville gå in och fika på mina älskade torrisar. Mums!

Nu ska vi se om vi inte kan fixa några vårbilder snart, första vårtecknet har vi fått här iallafall men mer om det i nästa inläg.

På återtassande/PumaPuma en ost finsmakare

Det är ju så att ost är GOTT!! Men det ska inte vara vilken ost som helst. När Gammelmatte köpte hem Brännvinsost då ostvägrade jag, Kan ju inte äta sånt ju, man är ju nykterkatt. Nä ni den bästa osten är abslolut Grevén, den smak och konsistens, den bara försvinner i munnen på en. Mums!! Detta måste ni testa, skicka iväg era Mattar/Hussar till ostbutiken meddetsamma. Sen kanske vi kan skapa Katternas Ost finsmakar förbund eller KOFF kort.


Grevé om katten själv får välja.

Tass smakare extraordinär/Puma


Lite uppdatering

Nu har vi lite idé torka igen, men vi hade ett inlägg på gång om Pumas snö gångar, det är spår överallt efter att Puma förstod att man kan gå på skaren (den frusna snön). Matte tog flera bilder på dett för ett antal dagar sen men tyvärr så har hon varken haft ork eller lust till att lägga in dem och fixa till dem i datorn. Vi ska försöka fixa till matte först sen så blir det nog fler inlägg igen.

Annars så är ju våren på väg och snön börjar dra sig tillbaks, detta betyder mkt ute tid för oss katter och därför inte mkt tid vid datorn heller. Måste ju se över hela stora reviret nu i Mars så att ingen tror att de kan komma här och sno det från oss. Gammelhusse och Gammelmatte börjar bli lite trötta på vårt ut och in springande, men så är det om man inte har kattlucka eller dörren ständigt öppen.

Nu längtar vi till detta:


Vi återkommer när de nya bilderna är fixade och vi är inne ett tag.

På återtass/ Puma & Sixten

Matvraket Puma

Det här inlägget får jag, Sixten skriva för Matte tror att Puma blir sur om hon gör det.

Vi kallar alltså Puma för ett matvrak, och vem skulle inte göra det med tanke på att han äter upp varenda smula jag lämnar. Nu kan jag inte längre lämna lite mat kvar i min skål för att äta det senare, nä då rensas skålen snabbt av husets dammsugar katt.

Lyckligtvis så har Puma börjat växa upp lite nu och inser att man inte kan äta vad som helst.
Vi har ju alla våran favoritmat: För min del är det små slamsor av rått kött som Gammelmatte brukar slänga till mig ibland när hon lagar mat. Dem får jag ha ifred för Puma fattar inte att man kan äta dem, för honom måste det vara tillagat kött. Han har även blivit lite kräsen när det gäller hans favomat osten på morgnarna så nu äter han inte vilken som helst av det.

Men trots hans ökande kräsenhet till vissa måltider och mat så börjar magen puta och vågen går lite väl långt upp snart.

Puma som nu är 1,5 år gammal väger just nu 5,5 kg och har ett påbörjat bukhäng vid bakbenen.
Matte har börjat fundera på att köpa en annan sorts Royal Canin än den Active outdoor som vi har nu(har ju inte varit mkt ute nu på vintern med all snö, men nu börjar vi ta igen det), men vilken undra. Kanske den vanliga Adult eller den för Kastrerade? Det där med olika sorters foder är svårt faktiskt, sen vet man ju aldrig vad vi tycker om heller för just nu har vi börjat matvägra Mjau kattmat den duger ej, det får bli Pussi och Ica´s så länge.

Så här ser Pumas Häng ut:

Här äter vi vårt älskade torrfoder, det är höjdpunkten på dagen när vi får detta som fika vid kl 12.


Lite mer närbild på hänget, ser kanske bara ut som päls men Matte säger att något mer hänger där.


Tass till er alla och tänk på vad ni äter/ Sixten

Ännu bättre sovplats = obäddad sängKanske inte den bästa av bilder, men man ser iallafall vad den ska visa, att även en obäddad säng är perfekt för långa sovstunder. Kanske är de till och med bättre än när det är bäddat. Vad säger ni?

Tasskramar till alla/ Puma och Sixten

Bäddat åt katter

När Gammel- Matte och Husse var borta så tog vår Matte chansen att sova i deras stora säng. Vi gjorde hene såklart sällskap och visade henne sen på morgonen hur vi ville att hon skulle bädda sängen. Detta för att vi skulle få de bästa sovplatserna. Här ska ni få se hur man bäddar en säng för att 2 katter som inte älskar varandra ska kunna dela den.


Sixten verkligen älskade att Matte inte la på Gamlingarnas överkast, han vill helst ligga på täcket uppe vid kuddarna, medan jag Puma tar chansen att ligga på filten då Sixten överger den.

Nu när gamlingarna kommit hem igen så åker det där överkastet på hela tiden, men som tur är så kan Sixten ibland charma matte att ta bort det en bit så att han får tag i sin underbara liggplats på täcket. Detta betyder såklart att Gammelhusse får utmana ödet varje kväll för att flytta Sixten, annars får han inte plats. Matte försökte bara sig på bedriften att flytta Sixten från denna plats 1 gång, hon gör aldrig om det för hon fick ett rejält mothugg från honom. Tur för Gammelhusse att han har ganska härdade händer.

Sov sött hälsar/ Puma från filten

Sixten rapporterar in

Hej allihopa!!

Jag ser att matte har varit i farten igen och varit orolig för mig. Men jag har faktiskt legat inne hela kvällen igår, det var ju storm så man ville ju inte vara ute i det. Även idag på morgonen låg jag inne och sov i soffan så något större fel på mig är det nog inte.

För att lugna alla mina kattvänner därute nu när Matte har oroat upp er så kan jag sägga att Matte har kollat mig.
Hon ser att jag fortfarande äter bra, jag har inte ont någonstans när hon känner efter, mina tänder är ok.
Allt verkar funka som det ska, verkar det som.

Men angående mitt hemliga ställe som jag smyger iväg till ibland, så skulle ni ha gjort likadant om ni hade en busunge hemma som låg och lurpassade vid varenda hörn och bara flög på dig då du helt enkelt bara gick förbi.
Jag vill helt enkelt ha lite lugn och ro, längtar innerligt till sommaren då det blir grönt och varmt så man kan vara ute en massa och bara njuta i solen.

Hoppas jag kunnat stilla allas oro lite.
Tasskramar/ Sixten

Sixten 11 år

Bättre sent än aldrig som man säger. Grattis till Sixten som fyllde 11 år den 28 februari.
Gammelmatte hade köpt hem tonfisk i burk åt dig för att du skulle få ngt extra smaskigt i dig på din dag.
Men du kom ju inte hem förrän kl 18 på kvällen, och du luktade illa då.

Som några av er hört så har Sixten den senaste tiden börjat stanna borta hela dagarna för att bara komma hem ibland på kvällarna och äta. Matte tror att han antagligen ligger och sover på någon dyna vid en sommarstuga. Hon säger att han luktar unket när han kommer hem. Vad betyder det egentligen? Det luktar iallafall inte särskilt gott, Sixten brukar lukta godare speciellt när han varit ute mkt på sommaren och luftat pälsen.

Nu är det så att Matte oroar sig lite för varför Sixten börjat bete sig så här. Han har aldrig varit en katt som är borta hela dagarna så här och absolut inte på vintern då han helst sover inne i sängen.
Har ni något tips?
Kan det vara så att han mår dåligt och drar sig undan för det, eller är det jag, Puma, som fått honom att börja med detta för att jag kan ju vara lite påstridig ibland. Vi tänkte vi skulle fråga alla er bloggkompisar om ni stött på ett sånt här beteende hos ngn katt eller om ni kanske bar har en teori om vad det kan vara.

Matte är ju en väldigt mammig Matte så hon vill ju helst se sina små pälsklingar en del varje dag, inte vänta på att en ska komma hem sent på kvällen, äta och gå igen som han gör nu.

Hoppas ngn kan hjälpa oss.
Tass/Puma skrivet åt Matte


RSS 2.0