Inkräktare och sköna sovplatser

Vi tar väll det viktigaste först. Några av er har redan fått se bild på inkräktaren på Mattes facebook, men alla ni andra som inte finns där ska såklart också få se vad vi har att tampas med. Eller tampas och tampas, problemet är att inkräktaren nog är en tjej och Sixten har som policy att inte slå tjejer så inga slagsmål än. Det fräcka är att denna katt har varit ända uppe på vår altan och nosat i våra matskålar, fyjam så irriterande. Men Sixten har åtminstone försökt prata inkräktaren till rätta och faktum är att vi inte sett till den idag.


Här har ni den, inkräktaren. Matte tror att det är en katt av rasen Norsk skogkatt, antagligen därför den tror att den är för mer än andra, bara för att den är ras. Pffftt, säger jag bara!!!

Nu är det ju höst, som ni nog också märker på bilden ovanför. Då blir det ju lite små kyligt och då finns ju inget bättre än att ligga inne och lata sig. Ngt Puma gör mest av oss, oftast ligger han i soffan, men senast var det visst soffan som gällde.


ZZZZZZnark!! Så mysgt här uppe zzzzzzzzzzzzzzz

Det var allt från oss denna gång.

Tass så länge//Puma och Sixten

Rapport Klubbmästerskapet

Ja, då var det över för den här gången. Matte gick som sagt som assistent, hon säger att hon tyckte det var mkt spännande och man fick ju en bra inblick på vad domarna kollar på mkt bättre plus att man ju kunde fråga dem om man undrade ngt. Matte hann bara fotografera lite denna gång, ska se om vi får upp de bilderna på vårt Picasa konto.

Sören då?? Jo, han fick än en gång se sig besegrad av den söta sköldpaddsfärgade damen Signe. Hon var inte så fotogenisk riktigt, räckte mest ut tungan åt Matte. Fnissjam!!


Sören väntar på domen, denna gången blev det ingen vinst tyvärr. Men lite tröstpris fick han iallafall.


Vinnande Huskatten Signe med Matte Louise som också gick assistent

Även på den lite roliga tävlingen Herre på täppan så åkte Sören ut på andra röstningen. Matte bar honom då, ngt han väll inte var så jätteglad över för lite dovt morrande blev det. Men nalle sa att han ofta gör så, antar att Sören helst vill ha mark under tassarna eller fårskinn i hans fall.

De hade även en röstning för publiken där de fick välja sin favorit. Inte så förvånande så vann en kattunge den titeln. En himla söt Sibirisk kattunge med underbar färg. (Har tyvärr ingen bild på den)

I slutet av utställningen är ju panelerna. Kan ju säga som så att Matte var väldigt sugen på att bära fram ngn katt där, så hon frågade en vän som hade en ung norsk skogkatt och det gick bra. Katten Matte bar fram heter Wips ( längre stamnamn såklart men vi håller det kort) hon var en otroligt trevlig katt som skötte sig exemplariskt.
Först var det om en bästa ungkatts titel. Wips satte sig tryggt och stiligt som en prinsessa på bordet och inväntade domarna. Nosade lite på matte då och då innan hon satte sig till ro igen.
när domarna röstat sa speakern att vinnande katt hade fått 2 hjärtan av domarna, då förstod nästan matte vem det var. Det var Wips som vann, jippi!!

Men det slutade inte där, sen skulle Wips upp igen för att tävla som årets klubbkatt. Mot 2 st vuxna och en till kattunge var det hård konkurrens, många trodde på en vuxen seger då de ju är färdigutvecklade.
Men så ropade speakern upp numret, och det var ju Wips som vann igen, hon hade verkligen fångat domarnas hjärtan den tjejen. Så Calmare kattklubbs bästa klubbkatt år 2011 är S*Fairyhearts Wimsy Wips, hennes Matte fick en chock så glad blev hon. Den tjejen hoppas Matte att hon får träffa fler gånger.


Wips tillsammans med en stolt Husse David.Här har hon vunnit en BIR(bäst i ras)

Fler bilder kommer ni nog få se, det kan vi lova.
Nu ska vi gå och sova, har haft inkräktare i vår trädgård igår och det tog på krafterna.

Tass så länge// Puma och Sixten

Klubbmästerskap Kalmar

Imån den 22/10 är det Calmare kattklubbs årliga utställning och Matte ska såklart dit. Där kommer hon garanterat att träffa, den här katten.......


Sören Fernström med Matte och Husse såklart och Katthemmet kompis är också där.

Matte ska för första gången gå som assistent, får se hur det är. Men hon hoppas att hon kommer hinna ta några bilder på några skönheter också.

Vi tassas snart igen hoppas vi//Puma & Sixten

Pumas väska

Gmatte och Ghusse var iväg ett par dagar och när de kom hem och packade ur väskan så kan ni såklart förstå vem som var där.
Men de trodde såklart att jag ville ligga i det stora utrymmet så där gjorde de det ombonat med en filt. Men se så fel de hade, locket på väskan är ju så mkt bekvämare.


Blött väder

Ni kan bara inte fatta vad jag råkade ut för idag. Tidigare idag gick jag ut från Mattes hus för att patrullera lite och såklart gick jag även dit för att sen komma in. Men tror ni att hon var där då.... Nä då. Så där fick jag sitta i regnet och vänta tills hon behagade dyka upp. Ni kan ju tänka er vad det gjorde med min päls, kolla bara!!!


Kolla bara hur jag ser ut i huvudet, du vet ju att regnet helt sabbar min päls Matte!!!


Jag är helt blöt från topp till tå och ända ut i svansspetsen alltså.

Ni kan ju tänka er vilken bedrövlig syn jag var sittandes där utanför Mattes dörr med bedjande ögon om att hon skulle öppna snarast. Så nu ska jag ta mig en välbehövlig nattvila.

Tass så länge//Puma

Nu är det Höst!!

Testar att blogga från mobilen denna gång. Idag är det rejält blåsigt och duggregn ute, alltså inget ute patrulerings väder alls. Vi ligger inne och sover bägge två. Puma på en stol i köket och Sixten på sin filt i soffan.

Och när Sixten börjar sova inne då är det verkligen ruskväder = höst.


Träff med Sören och lata höst dagar

Nja, det är inte vi utan Matte som varit och träffat Sören igen. Det är faktiskt så man blir lite avundsjuk för Matte har varit iväg både fredag och lördag för att hälsa på Sören och hans människor och hjälpa dem lite med sin försäljning.
Själva förstår vi inte hur han klarar av att ligga så lugnt och sova på sina fårskinn medan en massa människor klappar honom hela tiden(skulle vi aldrig våga). Matte har sagt att vissa t om tror att han är en uppstoppad katt, så lite rör han på sig minsann.

Här är en bild som matte tog på honom, med hjälp av en liten kvist fick hon kontakt med honom.


Ibland var han ju faktiskt vaken säger Matte.

Matte kommer faktiskt få träffa Sören även nästa fredag, då ska han vara på en marknad i Algutsrum här på ön. Det är en av de bästa marknaderna enligt vår Matte. De har även en sommarmarknad men den på hösten är bäst.

Vi då.....
Jo nu när det börjar bli höst kanske även är höst så har vi börjat tillbringa mer och mer tid inne.
Sixten har faktiskt legat inne och sovit en hel natt för ngn dag sedan, det ni.
Jag, Puma, ligger just nu inne hos Matte och små myser medan jag dirigerar henne på tangenterna.

Såhär ser det ut när jag sover inne:


Kolla in klo greppet, min älsklingsplats nr 2.

På tal om älsklingsplatser så har Matte gjort det igen. Jag avskydde ju IKEA-Fårskinnet så då skaffade hon sig ett äkta Sören kattifierat fårskinn som Nalle och Lasse sålde. Tror ni jag gillar det bättre???
Har väll varit och nosat en del på det, men ännu inte legat självmant på det. När Matte suttit på det har det gått bra att ligga på henne men inte mer. Får se hur det går, såhär ser det ut iallafall....


Matte Tyckte det var riktigt snyggt med den gråa färgen där på änden.


Men jag är fortfarande ganska misstänksam mot det...

Vi får väll se hur det går.

Tass så länge//Puma

RSS 2.0