Ullviva 1 år

Hej igen alla, Puma här med dagens stora rapport "viftar med tassen"
Idag är en stor dag som vi bara måste skriva om, Matte har ju haft tentor och en rejäl förkylning så hon har undvikit datorn mycket senaste tiden(håller man på att svimma när man går ur bilen vid tentatilfället då är man sjuk)
 
Men nu är vi här och dagens huvudperson är såklart Ullviva. FÖR IDAG ÄR DET HENNES STORA 1-ÅRSDAG!!!
 
Här följer en kortfattad version av Ullvivas historia:
Det började förra året med att Matte hade bestämt sig att skaffa en maine coon, en ras hon sedan tidigare förälskat sig i genom utställningsmöten. Nu skulle hon ju då flytta hemifrån och en kompis till Puma behövdes tyckte hon.
Men man får verkligen vara noga när man ska välja en raskatt, det är mycket att tänka på med ärftliga fel och sjukdomar så en seriös uppfödare var första målet.
Så hände det sig så att Matte hittade till S*Honeysuckles Maine coon, där hon även såg ett foto av Ullviva.
Precis samma sak som hände med Puma skedde också här, att Matte föll pladask när hon såg den bilden.
Såklart man faller för den här sötnosen, hade en annan bild också som vi tyvärr ej hittar nu.
 
Matte litar på dessa känslor hon får, ett s k sjätte sinne.Så det var katten hon ville ha helt enkelt!!! Det var en bit att köra men till slut kom Matte iväg. Ullviva är en liten försiktig dam, inte alls som Båtsman som kommer springande och hälsar på alla. Som den padda hon är så ska allt ske på hennes villkor, något som Matte alltid har i åtanke. Hon var försiktig och kelade mest när det var sängdags. Men det är inget som Matte var ovan vid då även Puma är väldigt försiktig och ingen katt man bara lyfter sådär. Detta har matte övat på och de har bägge blivit mycket modigare, nu kan Ullviva komma och slänga sig med magen i vädret på golvet och då är det keldags som gäller.
 
Keldags Matte!!!
 
En utställning blev det ju också, men där hade Matte klantat sig(fast det var ju första gången hon badade katt för utställning). Domaren ville så gärna kora Ullviva som vinnare det såg man, men det går ju inte mot en katt som var så fint stylad som motståndaren. Men ett EX 1 blev det iallafall ändå, hon har potential om nu inte sjukdomen sätter p.
 
I utställningsburen, med Mattes egna sydda burskynke.
 
Visst har vi haft motgångar med att hon blev sjuk, något som upptäcktes av veterinären när hon skulle kastreras.
Vi vet fortfarande inte om det är något hon kommer få leva med resten av livet eller om det går att bota, tack vare tips från vår gamla veterinär så hålls infektionen i tandköttet i schack med hjälp av Ionosil i dricksvattnet, Denna veterinär ska även kolla på Ullvivas journal och se om det finns något att göra. Hon är guld värd <3
 
Vi älskar alla vår kära Ullviva, sjukdom spelar ingen roll men det är synd om henne att hon fått något sånt såklart :(
Nu i mars har Matte äntligen börjat öppna den gamla luckan som var installerad här, och även Ullviva får gå ut lite då och då. Hon verkligen älskar det, hennes päls har blivit riktigt stilig av uteluften också.
Hon är lite bossig ute och ser till att inkräktarna håller sig borta. Höll på att ge katten Mack en snyting en gång men det stoppade Matte då han kan vara lite jävlig.De andra grannkatterna håller sig borta när hon är ute, en av dem har hon jagat iväg när han vågade sätta tass här.
 
Bossen ute på spaning!!!
 
Nu till lite fler bilder, det måste vi ju ha!!!
 
"Ja, jag vet att jag är stilig Matte. Du behöver inte fota mig tusen gånger för det"
 
"Men gå ut nån gång då din fjant" (Hon slog mig i rumpan med tassen också, då fräste jag ifrån)
 
"Ska du verkligen plugga nu Matte"
 
"ssssssnark"
 
Ullvivas favorit lek, vattenplask i fontänen.
 
Tillsammans i soffan med sin älskade storebror.
 
 
Ikväll blir det såklart fest här, vi har ett stort område vi kan använda oss av här utanför. Även grannkatterna är bjudna och Mack har lovat att sköta sig(han är snäll innerst inne)
Välkomna allihop!!!!
 
Tass,tass/Puma
 
 

Äntligen utegång

Matte hade lovat mig, Båtsman, att jag skulle få gå ut denna helgen. Men hon trodde såklart det skulle vara lite mer vår nu och inte så kallt. Tji fick hon med -5 grader och snöyra. men ett löfte är ett löfte så jag fick gå ut ändå.
 
Jippi!!! Vad kul det var. Lite försiktig ute i början och när Matte gick in gick jag med henne första gången. Men sen struntade jag i henne och hade hur kul som helst ute. Rusade runt huset om och om igen. Sen på kvällen var jag jättetrött, kolla bara vad jag gjorde då:
Låg och sov jämte surpellen. Helt slut var jag.
 
Idag har jag också varit ute ännu mer, trots att en massa snö kom farande. Just nu ligger jag i soffan på samma sätt som i bilden ovan och dikterar till Matte att skriva ner detta.
 
Men tror ni inte att hon hade roligt åt mig tidigare idag när jag jagade löv.
Såhär skrev hon på sin FB:
 "Idag i snöyra och solsken har han varit ute och jagat löv. Men vad göra om lövet är på andra sidan staketet? En normal katt skulle hoppa över... Båtsman däremot trycker sig mellan spjälorna och fastnar halvvägs med rumpan ;) Jag höll på att skratta ihjäl mig där han satt och kråmade sig. Sen kom han på hur han skulle kråma till sig för att komma loss, svosch iväg efter lövet. Haha!"
 
Taskigt värre eller hur! Ska komma ihåg det nästa gång hon gör något dumt.
 
Nu lite bilder på mig ute:
Jaga löv!!!!
 
Härligt som tusan är det ute, men nu dröjer det nog ett tag igen för Matte har fullt upp i skolan om dagarna och vår lucka är inte installerad än. Men nästa helg ska jag vara ute hela dagen medan Matte tenta pluggar.
 
Som ni såg på bilderna har vi lite snöigt, ungefär såhär ser det ut i helbild:
Trevligt uteväder för en välpälsad karl som mig.
 
Undrar ni något så skriv gärna en kommentar, så blir vi glada
Hörs nästa vecka om Matte hinner mellan pluggandet.
Tass, Tass//Båtsman

Veckobloggning: Ingenting

Nä, som sagt ingenting har hänt mer än att Matte bara pluggar. IInte ens några bilder på oss har det blivit så detta blir ett kort inlägg tyvärr.
 
Som sagt så pluggar atte mkt, går upp tidigt på morgnarana och kommer hem på kvällen. Men vi älskar henne ändå, favorit tiden på dygnet är ju när hon går och lägger sig och vi kan gosa ikapp i sängen under högljudda kurr.
 
Nu börjar solen visa sig allt mer så snart kommer jag, Båtsman, att få gå ut utan sele. Hoppas på nästa helg faktiskt så då kanske det blir längre blogginlägg.Puma är ute mycket idag och rullar sig i både gräs och grus tills hans päls är helt sträv, men Matte fick inte kamma till den för då blev han sur.
Även vi andra har varit ute och gått våra rundor, hemskt mysigt var det i solen.
 
Nu ska jag jaga ut Matte på en runda till tror jag faktiskt.
 
Tass, Tass//Båtsman

RSS 2.0