Äntligen!! Puma testar utställnings vippan

Nu äntligen har Matte fixat stoff för detta inlägg, och till allas glädje hoppas vi så blir det en film recension istället för bilder. Matte påstår liksom att hon inte hinner med när jag busar, mjaufniss.

Det vi nu testat är populärt hos flera av våra kompisar också. Det är en kort vippa med en liten kanintuss med vingar på slutet. Jag kan redan nu säga att denna är en riktig höjdare som hör hemma i alla katters hem. Tyvärr får jag bara leka korta stunder med den då Matte tycker jag blir andfådd lite för snabbt. Men det stoppar inte mig från att slänga mig hejvilt framåt tillbaks efter den.

Här är några som verkligen gillar den:

Först ut - Marknadskatten Sören Fernström som var vaken och lekte med vippan nästan en hel halvtimme, det ni!!!


Sören: oj, vad är det där, en vippa till mig... vad kul, ge hit

Sen skaffade ju Matte en till Linnsens Lillfjant Lurrvar, den var populär även där.


Min vipppa, bara min vippa, jippi jag tog den.


Matte rapporterar även att Wikki och Novas Matte/Husse skaffade en till dem. Vad de tycker om den vet vi dock ej än. Men vi tror de busiga damerna älskade den lika mkt som vi killar gjorde.


Nä, nu blir det filmdags!! Ett snabbt och intensivt busrace ala Puma. Matte påstår att det inte var så lätt att filma mig heller, fnissmjau...
Ni förstår nog redan efter den filmen och allt annat jag jamar att denna vippa faktiskt får "trumvirvel"

5 tassar av 5 möjliga!!!! Fullpott absolut!

Om det nu är så att ni också vill ha en så är det Mekatt som säljer dem. På deras sida kan man bestäla dem, men de på bilden där har gula fjädrar så om ni vill ha en som vi har så får ni nog mejla dem era önskemål.
De är även ute och säljer på vissa utställningar så om det är ngn i er stad så kan ni ju skicka dit era 2-beningar för att kolla läget.

Får se om vi lyckas skapa en ny trend med denna vippa kanske, det vore himla kul.
Lämna gärna en tassentar om ni funderar på att skaffa en eller undrar ngt!!

Tass,Tass//Puma

Den tjuvaktiga skatan på katthemmet kompis

Nu verkar vi gått tillbaks till veckobloggning igen, men vi har mkt att skriva om kan vi lova men tyvärr har Matte fortfarande inte lyckats få några bar kort på det vi vill blogga om. Men nu ska ni få se ett bra kort här.

Matte brukar ju vara och hjälpa till på katthemmet kompis ngn gång i veckan. Då brukar hon alltid agera godis utdelare till flera katters glada jam. En som är speciellt glad i godis är Sixten(ja han heter så ;)
Han följer Matte hela tiden när hon går runt och bjuder de andra katterna på godis, för ibland kan det ju vara så att de inte vill ha det som bjuds och då kan ni ju förstå en som snabbt är framme och "hjälper" dem äta upp godiset.

Sist Matte var där så fick hon faktiskt även ta fram handen precis framför Jussi och lägga en godisbit hos honom, utan att han sprang sin väg. Det är stort!!


Du vill ju inte ha de där så jag tar dem åt dig, mums kras.....


Såhär ser den stiliga tjuvaktiga skatan Sixten ut. Stilig karl eller hur?

Sixten söker fortfarande ett eget hem där han kan få så mkt godis han bara vill av sin Matte/Husse.
Finns du där ute så tveka inte att kontakta katthemet kompis!!

Tass,Tass// Kompis reportern Puma

Naturens nycker

ojojoj!! Vad tiden flyger iväg när Matte och även jag har annat att tänka på som att söka till skolor, hjälpa katterna på kompis och även hjälpa kattjouren med ett fall.

Men här kommer ett kort inlägg med en av mattes bilder från utställningen i Örebro, för matte undrar om inte naturen hade lite svårt att bestämma sig vid färgningen av denna katt. Kolla här:Alltså hur tänkte naturen med denna skogis färger. Det ser ut som om den på ena benet börjat tänka rödrandig gustav katt men så helt plötsligt på andra benet så gick den över till att tänka svart och grå randig katt och sen förlorade den sig i dessa 2 kombinationer och resultatet ser ni ovan. Alltså en blandning av en röd och svart randig katt, hel festlig tycker Matte.

Tass, Tass//Puma

Örebro helgen del 3: Besök hos Max och Måns

Jaha, nu har vi kommit till de två sista dagarna. Den andra utställningsdagen, söndagen och hemresan, måndagen. Det var mkt mindre av både katter och folk på söndagen. Fast det kanske inte var så konstig då det var ngt som kallas vasaloppet den dagen, det brukar 2-beningarna sitta och kolla på framför sin dumburk.

Matte tog itu med sitt shoppande nu sista dagen, där hittade hon en leksak som vi kommer blogga om längre fram.
Vi kan redan nu säga att det var en riktig hit. Både Sörens matte och Wikkis matte skaffade likadana då Sören agerat testkatt med riktigt bra resultat(Han var vaken en hel halvtimme minst, det ni!!!) Även Lurrvar fick en sådan leksak av min Matte då hon tyckte han behövde ngt annat än kattsvansar att jaga. Men mer om det i ett annat inlägg!!

Nu till en kattastrof. Matte fick hänga med Wikkis matte och Husse hem och träffa Wikki, min idol. Tindra tittade också fram lite snabbt innan hon gick igen.
Men kan ni tänka er att hon inte tog ett enda kort på henne, fy skäms Matte. Hon påstod att det redan finns så vackra kort att beskåda på Wikkis blogg och att Wikki just vid detta besök var väldigt busig och yrde runt hela tiden.

Jaja, söndagen avslutades iallafall med pizza på ett ställe som Wikkis 2-beningar visst var stammisar på. Sen sova gott innan hemresan.

Hemresan nu då: Jo, Sören låg i Mattes famn hela vägen tillbaks också. Vet ju att det är skönt att ligga där men lite avundssjuk blir jag allt.

Nu till det stora ämnet och rubriken: Besöket hos Max & Måns med deras Husse som Matte och Sören med co gjorde på hemvägen. Först och främs måste jag jama att de verkligen bor underbart, vad jag hört Matte säga.
Sen betedde sig ju Sören som vanligt med att morra, ngt Måns inte var så glad över men Max sa faktiskt ifrån lite så nu vet vi vem som är tuffast där(sorry Måns).

Nog med text nu till bilderna: Svart/vita katter är ju Mattes specialitet sen Sixtens tid så här var hon i himmelriket, haha. För att inga missförstånd ska ske så kommer vi skriva vem som är på fotot.


Sören: Härlig uteplats, här kan jag trivas.


Sören: Det finns så mkt att beskåda här....drömmer sig bort


Måns: Men vem tusan är det där som morrar och har sig sådant....


Sören tv och Måns th. Måns: Men hallå där vem är du, nos hälsning. Sören: morr, morr...


Max: Men vem är du som vågar morra så åt min brorsa "hytter med tassen"


Sören: va, skrämde jag honom?? haha, vilken fegis. jag är nya bossen här!!!


Max: vad är det du säger, kom hit och säg det igen om du vågar "jam,jam"


Max: Det är jag som är herre på täppan här, så det så!!!


Måns: ja, bara säg till honom brorsan. Jag smiter ut så snart jag har fri väg mellan 2-beningarna så sköter du resten,ok.


Max: suckjam, alltid får man sköta allting själv.


Måns: phu, äntligen ute!! Inga 2-beningar och inga morrisar. Sören: Men vad nu då, smitare kom hit!!


Sören: vadå inte min soffa "ser frågande ut" jag som gjort mig så hemmastadd här.


Sören: jaså, ska vi åka igen. Men det är ju så skönt här "myser i brisen"


Sören: åh, kolla där ute Husse. Stora fjäderfän, vill ha!!!


Svanar på stora vattnet!!

Tror max och Måns blev ganska nöjda när inkräktaren åkte, när vi gav oss av var Max ute och Måns låg och slumrade i husses säng där matte fick klappa honom lite innan de gav sig av.

Tass,Tass//Reportern Puma

ps: ser ni hittekattsbandet som Sören bär på sin sele, snyggt va. ds

Örebro del 2: Hemma hos Prinssesan Linnsen och Co

Jaha, nu kommer nästa inlägg. Ska inte hålla er på halster för länge ju. Denna gången blir det mer bilder än text, det blir lättare att överskåda då.

Som jag skrev i förra inlägget så följde min Matte och Sören med 2-beningar med Linnsens Matte och Lillhusse hem för att träffa alla katter där. Prinssesan Linnsen har redan skrivit om dett mötet på sin blogg. Men här kommer det ur Mattes synvinkel och kameravinkel kanske jag borde säga istället.

När de främmande 2-beningarna satte sina fossingar i Linnsens hem så försvann hon iväg, hon blev väll chockad av att de hade Sören med sig, speciellt sen han betedde sig relativt illa genom att morra sig enom hela besöket.

"morr, morr" Jag ser er nog!!

Frank var en vänlig själ som snabbt var framme och hälsade på Sören med en nosbuff, varvid han fick en morrfräsning till svar stackarn. Sören intog snabbt rummet han var i genom att ta en lur i sängen och vandra runt överallt. Stackars Linnsen att få se Sören bete sig så här, hon var ju lite småkär i honom.

Suck, så han beter sig!!


Här ligger vi tryggt från den där morris missen, ojdå här kommer han....


Muahaha, nu är den här fönsterbrädan min. Kom och gör mig sällskap kära Linnsen, när jag är här kommer ingen jaga din svans ostraffat.

Lille Lurrvar fick lockas fram, men han var ju en riktig söting säger Matte som lyckades med bedriften att locka fram honom en andra gång och höll honom snällt i famnen.


Matte kan konsten att hålla små lätträdda katter(bild lånad av Linnsens Matte)

Sören fortsatte vandra runt i Linnsens hem och klöste i hennes rosa träd, sov i hennes tält, intog fönsterbrädan och till sist slog sig ner i en mysig stol. Prinsessan låg i soffan och såg chockat på!! Frank fortsatte försöka visa sig trevlig men fick hela tiden kalla handen av Sören "Morris". Men Matte håller med Sörens matte när hon säger att Sören morrar för att han inte kan jama, bara små bäbisjam kommer ut ur hans mun.

Kolla!!! Nu ligger han i vår stol, men nu är det nog säkert här Frank.


ja, pust, nu har han lagt sig tillrätta där så vi är säkra här.

Det blev mkt snack 2-beningarna emellan och Matte var helt slut när hon kom tillbaka till vandrarhemmet och sov så gott hela natten.

Tass,Tass/Reportern Puma

Helgen i Örebro del 1: Lördag utställning

Ojojoj!!! Vad Matte hade mkt att berätta om sin helg uppåt landet. Jag vet ju att Sören har hållit koll på henne och sett till att hon inte varit allt för virrig. När det gäller min Matte så kan man säga att hennes minne är kort och dåligt, så hon har fått notera mkt för att veta vad vi har att skriva om här. Det blev väldigt mkt noteringar så vi kommer slussa ut ett antal blogginlägg nu lite pö om pö, för det går absolut inte att ta allt på en gång.
Sen bröt Mattes förkylning ut när hon kom hem så därför bloggar vi inte förrän nu, får se hur mkt hon orkar.

Jaha, var ska jag börja: Vi har redan skrivit ett litet inlägg om resan upp tidigare så vi börjar väll med lördagen. Mkt text nu, hoppas ni står ut, Bilder blir det också såklart.

Matte bodde alltså på ett vandrarhem i staden Örebro, det var en bit till utställningen och Matte var orolig hur hon skulle hitta. Men då kom Prinsessan Linnsens Matte till undsättning och gav Matte en ordentlig vägbeskrivning som även hon förstod så hon kom fram precis som hon skulle. Jätte stort tack!!!
Det första hon gjorde vid ankomst på utställningen var såklart att säga godmorgon till Sören och hans 2-beningar, och Wikkis 2-beningar som alla var där.


Matte: God morgon Sören!! Sören: Va....zzzzzzzzzzzzzznark

Sen bar det iväg mot alla katter som skulle ställas ut, det var en massa men Matte fotade inte så extremt mkt då de flesta ju var i sin bur och hon får nästan alltid fokus på gallret och förstör på så sätt bilden, så vidare till domarbedömningarna där det blev lite fotat.


Mattes absolut bästa bild på utställningen, söt liten lipare

Huskatterna var faktiskt nästan först, tyvärr var Sören inte så glad vid vissa konkurrenter och släppte lite morr ngn gång. Sören slutade 4:a på lördagen, domaren sa att han till skillnad från de andra ju inte var fullväxt och det tyckte Matte var dumt bedömt för han är ju bara 2 år så det är såklart. man ska ju inte behöva vänta till de är gamla innan man ställer ut. Jajam, vidare då.


Sören uppe hos domaren, vaken med ungefär lika slö som alltid.


Vinnaren av Huskattsklassen korthår på Lördagen, det syns väll att domaren tyckte om honom ;)

Matte kollade in sina favoriter såklart: Abessinier och Maine coon. Men hon gillar inte att abessinierna har blivit så små, det är som om de avlas för att bli mindre och mindre. matte vill ju se abyn som en stor och stilig ras som den en gång var, med majestätiskt intryck.
Storheten fick hon ju se till råge på Maine coonisarna, härliga pälstroll det där.


En liten aby, samma färg som Puma alltså viltfärgad


En stor Maine Coon

Efter några rundor så begav hon sig tillbaks till Sörens bord, där hade det kommit flera bloggkompisar. Som t ex Blogghjälpen, Klosterkatternas Mattar, Linnsens Matte, M&Ms Husse och Östgötakatternas Matte och säkert fler som matte inte minns nu. När alla var samlade gick vi upp och fikade allesammans, läste någonstans att de var hela 18 st vid fika bordet, ämnet som pratades var väll till stor del katt men även annat om livet i allmänhet.


Några av bloggkompisarna: fr h Klosterkatternas Matte och gammelmatte, mitten är Prinsessan Linssens Matte och längst bort Östgötakatternas Matte.

Sen delade de på sig en stund och gick omkring och kollade mer katter. Matte fick sällskap av Östgötakatternas Matte(M&Ms originalmatte) som tyckte nästan alla katter var så söta att hon dog, haha, härligt uttryck. Lite senare gick Matte en tur med Wikkis Matte och även Klosterkatternas Mattar.

När dagen på utställningen började lida mot sitt slut så bestämdes det att de skulle gå ut och äta hela gänget, vissa hade varit tvungna att åka tidigare men de blev ett gäng på 12 pers. En kina restaurang blev målet, där det blev gottigt friterad mat för Matte. Där snackades det ännu mer, det var jättekul tyckte Matte som är en hejare på att snacka. Sen delades kattbloggsgruppen, de flesta skulle hem till sig men Matte och Sörens 2-beningar följde med Linnsens Matte hem.

Men det mötet får ni läsa om i nästa blogginlägg!!

Tass,Tass// Reportern Puma

Uppe i Örebro

Nu är Matte uppe i Örebro och jag är själv hemma för att gamlingarna skulle iväg och dansa en runda, trist!!
Men de är nog snart hemma igen.

Matte hade en härlig tur upp till Örebro speciellt sen Sören låg i hennes knä nästan hela resan. Det blev ett stop på godishuset och sen hela vägen till konventum i Örebro. Där packades alla saker upp innan det blev dags för mat på en mysig thai restaurang.

Nu ligger hon och ska försöka sova på ett vandrarhem, får se hur det går.

Imån ska det fotas katter och träffas bloggkompisar!!

Tass,Tass Telekattisk reporter Puma


Glada nyheter: Godis tips + Hittekattsband

Jag börjar med Hittekattsbandet, för idag kom det på posten. Så jamarns kul, det ska Matte ha på sig uppe i Örebro.
Har ni också redan beställt?? Om inte så gå in på Wikkis sida och gör det, där finns även info om var pengarna går och en massa annat.


Såhär ser hittekattsbandet ut!!

Nu över till nästa ämne, nämligen GODIS!!!

När Matte var nere på vår lokala djuraffär sist så hade de fått in en ny sorts kattgodis.
Det är ett godis utan en massa dumma tillsatser, alltså så rent som det kan blir med kött av olika slag.
I vår affär fanns smaker med kyckling och fisk. Vi tänkte att detta godis kanske är ngt för vår allergiska kompis Rebellen och hennes syskon. Men vi hoppas ni andra också får testa det.

Vad tyckte jag då om detta godis: Jo det var mumsigt kan jag säga. Jag klängde på matte när hon skulle ge mig det, för det luktade ju så gott. Sen har jag lite problem med tuggandet ibland så jag fick jobba lite innan jag lyckats dela biten i sväljbara bitar, men det är ok. Jag rekommenderar det verkligen!! Här kommer lite bilder:


Vad är detta som luktar så gott... va, vadå flytta på mig. jaha, du ska fota det.


Här är det nya gottiset, jag har som ni ser "Tuna bites"


Kan jag få en godis till nu Matte, Snälla!!!!

Här finns mer info om godiset och alla smaker!!

Tass,Tass//Puma

RSS 2.0