Nödvändig skugga

Just nu blir det en hel del spinnhealing för Matte som fått en jobbig förkylning. Resten av tiden tillbringas såklart ute, så fint väder som vi har nu. Men för en varmblodig katt som jag kan det bli aningen jobbigt ibland, jag blir lätt överhettad, tur då att det finns många bra skuggplatser här hemma.Lite för varmt nu Matte, men lite sol på bakdelen skadar inte.


Får ta chansen att tvätta mig lite när jag ändå ligger här.

Vi ska se om vi kan få in ett videoklipp nästa gång, det krånglar ibland.

Tass så länge//Puma

Härliga kartonger

Jo, som ni vet så köpte ju Matte en jätterolig matlabyrint som jag fortfarande använder flitigt. Men den precis som andra saker kom ju inpackad i en underbar kartong som jag la beslag på så snart Matte la ner den på golvet.
Tänk så skönt det är att ligga i en kartong, extra bra är det om dörren ut är öppen så att en solstrimma letar sig in på en. Här får ni se hur mysigt jag har det:


mmmmmmm.... så mysigt i solen så


Borde kanske sträcka på tassen lite


åhhh, så skönt här kan jag ligga hela dagen


Hur många bilder hade du tänkt ta egentligen Matte....


Attans där stack min boll iväg, bäst att tassa efter..


Nu är det dags att ut och nattpatrullera, och så hoppas vi på fint väder imån igen såklart.

Tass så länge//Puma

Hälso uppdatering

Inga bilder än tyvärr, men ett kort inlägg om Sixten.

Såren han fick i striden läker bra, att han gick på antibiotika just då kanske hjälpte till lite så det inte blev några infektioner. Däremot har öronproblemen inte löst sig än. Efter en antibiotika kur försvann problemen ett tag, men nu har de kommit igen. Så nu är det örondroppar som gäller, och det hoppas vi verkligen att det hjälper för öronproblem är inget roligt.

Det var vår korta uppdatering, nästa gång lovar vi att ni får en bild till också.

Tass//Puma och Sixten

Stridens dag

Jodå, idag kom det antagligen en nykomling till reviret som inte förstår vad som händer när man sätter tass på Sixtens revir. Matte hörde oväsendet, men tyvärr så hade hon inte kameran i närheten + att hon tyckte så synd om den främmande katten som inte hade en chans mot den erfarne Sixten. Det är nog också bäst att vi inte visar några bilder här för när Sixten är i slagsmål är det inte fint, han greppar tag i motståndaren som en brottare och trycker ner dem i marken och så släpper han inte. Ingen har ngn chans mot honom. Därför så gick Matte in och fyllde en hink med vatten som hon sen slängde på stridarna i hopp om att Sixten skulle lugna ner sig och att den främmande katten skulle fly. Visst, de delade på sig och katten flydde, med Sixten efter sig. Nu vet vi inte var han är och vad som händer även om Matte försökt ropa hem honom.

Och så till vädret, det är hemskt. Grått, kallt och regnigt inget uteväder alls. Vi har bägge sovit inne större delen av dagen så nu är vi utvilade. Hoppas det blir bättre väder imån.

Sen får vi väll avsluta med en bild: Denna gång på Matte och Sixten. För det är ju för sällan som man tar bilder där både Matte och katt är med. Lite synd kanske. Men ni får iallafall se hur vår Matte ser ut, även om hon är mer åt det rödhåriga hållet just nu.


Detta foto togs sist Sixten var i strid som gav honom en stor böld på kinden, men detta är hans bra sida.

Ska försöka återkomma med fler inlägg snart igen, vi väntar på bättre foto väder bara.

UPPDATERING: Sixten är nu hemma igen och han är helt ok, Matte hittar inga blesyrer. Kvar från bråket finns bara en massa lös päls som tillhör ngn, vem vet vi ej då båda katter var svarta men det med gråa inslag är nog Sixtens han brukar tappa en hel del päls i strider men annars komma undan utan en skråma.

Tass så länge//Puma

Puma en varmblodig katt

Så är det faktiskt, jag, Puma, är väldigt varmblodig. En veterinär på ett djursjukhus trodde faktiskt att jag hade feber en gång när vi var där men Matte förklarade att jag alltid är så varm. Många här i vår familj älskar när jag ligger i deras knä för då blir det varmt och gott. Men det kan också vara jobbigt, speciellt när det blir varmare på sommaren då blir jag lätt för varm så Matte får se till att det finns mkt vatten jag kan svalka mig med.
På vintern är det inga problem då tar man sig bara en gångtur i snön så svalkar man ner lite, som här under:


hmm, så svalt och skönt om tassarna det blir, men snön smälter visst i mina fotspår ojdå.

Nä, så varm är jag inte men varmare än Sixten iallafall. I helgen har matte lovat en ny foto sesion med mig om det blir fint väder. Hoppas det blir många fina bilder som jag kan visa upp här.

Extra nytt: Sixten har fått öron skit igen, det betyder nästan osynlig öronskabb som snabbt övergår till infektion i de sår han kliar upp. Så nu går han på antibiotikatt igen för såren har börjat vara sig. Matte har fullt upp med att hålla våra öron rena och så fick vi medicin bägge två mot ohyran så vi slipper den. Matte och Sixten kommer inte bra överens när det gäller tablettätandet, Sixten är nästan omöjlig att få i tabletter. Önska Matte lycka till med det ni.

Tass så länge//Puma

Sixten säger: Det är vår

Ja, nu lånar jag bloggen lite från Puma för jag måste ju meddela att det är vår nu. Detta märker Matte när jag är ute en massa hela dagarna visar mig faktiskt bara när det är dags för mat och då måste hon ropa på mig för att jag ska komma. Vad gör jag då ute. Jo, jagar en hel del såklart. Sen har jag en favorit plats där jag kan ligga större delen av dagen och spana. Det är hos en sommargranne till Matte, de är alltså bara där på sommaren och det betyder att jag kan ligga och spana på deras tomt ostörd hela våren. Kolla in mitt spanar ställe:


Ser ni mig!! Jag ligger där framme...lite närmre bild kanske.


Just precis där ligger jag hela dagarna nästan, spanande. Jag blundar inte....
Kolla ni ser att ögonen är öppna på spanings helspänn.


Men det bästa vårtecknet av alla som jag aldrig trodde skulle ske faktiskt.
Matte har lyckats övervintra min älskade kattmynta...Jippi!!! Hon som absolut inte har några gröna fingrar att tala om hon klarar oftast inte av att ta hand om vanliga växter. Men min älskade kattmynta är på väg tillbaks.


Kolla den har redan börjat gro för fullt och den doftar himmelskt.

Det var allt från mig nu på ett tag, ska ju vara ute hela dagarna nu så har inte tid att blogga men lovar att Puma kommer se till att ni har nya inlägg att läsa då och då.

Tass på er//Sixten

RSS 2.0