Pumas oroliga klagojam

Nu har vi varit flitiga med att blogga denna vecka och det har också hänt en hel del så fler kommer.
Det jag ska skriva om nu hände för ett par dagar sedan, en riktig skräckis kanske.

Det var en stormig natt och vinden ven och slamrade runt husknuten. Matte och jag låg i sängen och sov gott.
Så blev det morgon klockan var kanske runt 6-7 nåt sånt och stormen fortsatte att vina. Då rusar jag plötsligt ur sängen och sätter mig vid dörren och illvrålar. Matte vet ju att jag är ganska rädd för vissa plötliga ljud så hon tror att jag hört ngt ramla ute eller så. Men då tar jag i med ett riktigt vrål där vid dörren, ett vrål Matte bara får höra när vi åker brummis. Matte fattar noll, vad pågår liksom. Hon vågar inte släppa ut mig för hon är rädd att jag ska gå och gömma mig någonstans om jag är rädd. Istället så går hon fram till mig och pratar tröstande och tar upp mig i famnen, hon försöker få mig att lugna ner mig och gå och lägga mig igen. Men jag vägrar, så fort hon släpper mig så spribger jag till dörren och börjar vråla igen. Matte vet inte vad hon ska göra men fortsätter att prata lugnt med mig för att få mig att sluta vråla åtminstone, vad ska grannarna tro liksom.
Efter ett tag så slutar jag med mina avgrundsdjupa vrål, Matte går och lägger sig igen. Då ser hon att jag tar upp vakt nedanför sängen, som om jag skulle skydda henne från ngt. Jag går inte upp och lägger mig i sängen själv utan ligger nedanför på helspänn och vakar ända tills hon går upp.
Matte fattar fortfarande inte vad som kan ha fått mig att bete mig sådär, det sägs ju att vi har ett sjätte sinne men inget verkar ha hänt mer än att Mattes lilla glaslykta blåst omkull och den stod borta på Ghusses trapp alltså långt från oss. Matte trodde ett tag att en olycka var förstående t ex att ett träd skulle blåsa omkull eller ngt sådant, men icke. Vad tror ni det var? Har ni någonsin råkat ut för sådant beteende?

Matte filmade lite framåt morgonen när jag var ganska lugn, men fortfarande är jag på vakt och kvittrar lite tyst till Matte ibland. Ni får nog lyssna ganska noga för att höra mina vanliga småjamningar, mina vrål var av en helt annan kaliber och Matte ska försöka filma dem nästa gång jag blir tvungen att åka bil.


Lyssna noga eller höj volymen så hör ni mig ibland, ursäkta laserögonen, matte fick ha blixten på.

Tass,Tass//Puma

Mitt nattabus

Nu har Matte filmat mitt natt bus, som jag gör varje kväll innan Matte släcker lyset och sover.
Hon kan bli måttligt irriterad på mig ibland när jag håller på med detta, nu har jag inte så mkt utrymme för buset heller sen hon har 2 st stora lådor under sängen som ständigt är ivägen.

Det jag gör är att jag drar mig fram på rygg med hjälp av spjälorna under sängen, ljudligt jamande då och då så matte ska veta var jag är. Sen blir det lite tittut lek ibland vid änden.

Matte jamar att det inte var lätt att filma och att hon fick försöka locka på mig då och då för att ni skulle få se mig.
Lyssna noga så hör ni mitt jamande i ngn av filmerna....

Vad har ni för hyss för er på kvällskvisten?

Tass,Tass//Puma

Mattes planerade resa

Som Matte nämnde i förra inlägget så letade ju hon upp en väska. Ni undrar kanske vad hon ska med den till.
Jo, det är faktiskt så att Matte ska åka iväg en runda upp till Örebro då de har sin stora kattutställning där.
Hon kommer vara borta från mig i flera dagar, det kommer ju kännas jobbigt fast Gmatte och Ghusse tar hand om mig och finns här hemma för kel. Men Matte och jag är väldigt tajta så ibland blir jag lite orolig när hon är borta.

Iallafall tillbaks till resan: Matte frågade sin vän Nalle om hon kunde åka med dem och det var ok, tjohoo.
Tyvärr så fanns det inga platser kvar att bo på där de skulle stanna men Matte fick tips om ett annat ställe och fixade rum där. Men vi får se hur allt går för matte är ingen stadsmänniska och Örebro är liksom mer än dubbelt så stort som vår närmsta stad här hemma plus att Mattes lokalsinne är lika med noll ;). Det blir nog mkt för matte att hålla sig till de hon känner där.

Ett av skälen till att Matte tar denna chans att åka upp till Örebro är för att hon har på känn att hon kan träffa lite fler av er bloggkompisar däruppe. De flesta av er är ju inte precis här nerifrån utan där uppifrån landet.
Så hon hoppas alltså få träffa en hel del som tar chans att komma dit.

Sen så har hon sett att det ska ställas ut väldigt många av en av hennes favo raser, Maine coons.
Även en massa andra raser som matte faktiskt aldrig sett live ska ställas ut på denna utställning, som t ex Turkisk Van(katten som gillar vatten), Burma(som Sixten faktiskt hade i sig) och även Korat(som ska ha en väldigt speciell päls)
Det kommer bli mkt fotograferande, får hoppas Mattes minneskort har kapaciteten som krävs för detta.

Men en annan av de roligaste sakerna tycker Matte är att hon får tillbringa mkt tid med en annan av sina favo katter. Nämligen Sören, marknadskatt extraordinär. Matte ska försöka muta honom med lite goda sticks så kanske han ligger i knät på henne under resan, vem vet.


Sören som kommer ställas ut på Örebros kattutställning och även samla pengar för behövande katter.

Matte hälsar: Hoppas vi ses där!!!

Tass,Tass//Puma

Mattes första katt

Nu har vi inte skrivit på ett tag igen, men nu har vi lite att skriva om så vänta er ett par inlägg nu de närmsta dagarna.

Detta inlägg ska inte precis handla om Mattes första katt men om ngt som hade hans namn.
Era Mattar/Hussar kankse minns när det för några år sedan var populärt med halsband med bokstäver som man kunde stava lite vad som. De såldes lite överallt och många hade vissa ord på dem medan andra hade namn på nära och kära.

Igår när Matte kollade upp en väska som låg på vinden så hittade hon ett sådant halsband. Bokstäverna som var i det stavade namnet Filiph, Mattes första katt som tyvärr inte fick så långt liv som han borde. Han blev tyvärr påkörd vid endast 3-års ålder. Han var en riktig fjant, rädd för allt så det var ofta som Matte hittade honom uppflugen högst upp i ngt träd där grannen ofta fick hämta ner honom. Men med Matte var han en riktig goskatt, en äkta nallebjörn var han.


En bild på halsbandet och en fotoram med bild av Sixten t.v och Filiph t.h

Har era 2-beningar några minnes saker från sina tidigare katter?

Tass,Tass//Puma

Katthemmet Kompis katter: Smoke & Cole

Idag tänkte vi presentera två av Mattes favoriter på katthemmet kompis: Smoke & Cole.
Matte var med och namngav en av dessa lite. tt den ena skulle heta Smoke var redan bestämt och då sa Matte att den andre borde få heta Cole( en stavförändring på coal= kol) för han är mer svart än Smoke.

Dessa två herrar var lite försiktiga och rädda i början, men det tog inte lång tid innan de förstod hur skönt det var att bli klappade, kliade och framförallt kammade. Nu är de 2 st kurrisar som gärna blir klappade och kelade med.

De ser såklart framemot att hitta sin alldeles egna 2-bening som Matte hoppas tar dem bägge bröderna tillsammans.

Här kommer lite bilder på herrarna så ni förstår varför de heter som de heter...


Smoke i fönstret.


Stiliga gula ögon har han också, Smoke


Här har vi Cole, lite mörkare är han men ändå så finns det gråa där.

Vi är säkra på att du finns där ute någonstans som vill ta hand om dessa två gosekillar.
Vill ni veta mer om dem så gå in på Katthemmet Kompis hemsida!

Tass, Tass// Kattreportern Puma

Påhoppad

Igår på kvällen hörde Matte ett illvrål från en katt. "Röda faran" anföll mig sannolikt igen. Matte var snabbt ute och kollade men då var vi redan borta.

Ngn hade flytt snövägen men vem? Det kommer nog aldrig fram, men jag var varken blöt eller skadad när jag kom in lite senare.

Den där elaka okastrerade inkräktaren är och markerar överallt på mitt hus och i mitt revir(tur att det är så kallt annars hade det nog luktat mer). Men han är ju så stor så jag vet inte om jag klarar av att jaga bort honom själv, suckjam.

Här är de enda spåren Matte hittade.....

Undrar vem av oss detta är?


Tass, Tass//Puma

 


Blogg kattastrof

Nu har det ännu en gång gått femtielva dagar sen jag fick blogga, jädra Matte. Skälet till det är att hon istället för att starta datorn så sitter hon framför tv:n med ngt nytt spel. Som om det skulle vara viktigare än min blogg.

Fast det händer inte så mkt här hemma heller, det är bara kallt som sjutton så det blir inneliggande mkt ofta med små två minuters utegång. Kan ni fatta att Matte påstår att detta slöa levene inte är bra för mig, även om jag busar till det ibland. Hon säger att hon borde byta torrfoder innan jag blir tjock, men mina älsklingstorrisar får hon bara inte ta bort. Jag är just nu en stor och ståtlig hankatt på 5,6 kg. En helt prefekt vikt enligt mig själv.

Ngt fotograferande har det såklart inte heller blivit, även om vi nu har en massa vitt ute som Matte faktiskt säger att jag blir väldigt snygg i som bakgrund. Så ni får hålla tillgodo med en gammal bild så länge.


Roligaste leken ute hos Matte, jaga röda pricken....


Jag är väldigt stilig ute i snön

Tass,Tass//Puma

RSS 2.0