RIP Sixten

För bara ngra minuter sen så ringde vår veterinär. Sixten hade nu på morgonen fått ännu en hjärnpropp och denna tog också hans liv tyvärr.
Igår kväll blev han bjuden på sin älsklingsrätt kokt fisk och åt lite men så idag sa det bara pang, han lutade sig tungt på ena sidan och sen säcka han ihop.

Sixten blev 12 år och var härskaren i vårt revir då ingen stod emot honom. Så kommer jag minnas honom, den stora härliga katten som inte var en knä katt men som spann så fort man rörde honom. Jag hoppas även ni mina vänner har fått en bra bild av honom genom min blogg, nu får Puma sköta det själv.

Nu ska jag försöka samla mig och tänka framåt. Tack för allt stöd ni gett mig!!


Sixten på sin favoplats på mattan framför kakelugnen i en strimma av ljus.


Nedtassat av Matte Emma

Lägger även in en av mina absoluta favorit låtar. Den kommer från spelet Final fantasy X-2. Men den här låten förmedlar så starka känslor och är så underbar i sig, den har en väldigt speciell betydelse för mig då jag även lyssnade på den när min mamma gått bort för flera år sedan. Hoppas ni gillar den.

 


Agrias fototävling

Ett litet gladare inlägg tänkte jag göra också. Agria har ju en stor foto tävling nu. Vi vet att flera av våra kompisar är med där som t ex Wikki, Nea, Max & Måns, Sören och säkert många fler.

Såklart är även vi med, tyvärr har Matte glömt exakt vilka bilder hon skickade men här nedanför kan ni se tre st som hon vet att hon har med där.


Älskar den här bilden, han ser verkligen ut som en äkta Puma


Puma och Sixten är väll inte alltid bästa vänner, som synes här.


Och sist men absolut inte minst...

Sixten i all sin glans och så man vill se honom

Rösta gärna på ngn av våra bilder, det skulle göra oss väldigt glada.

Tass så länge//Puma och Matte

Pssst: Sixten hälsar att han mår lite bättre, går på låda men får dropp iband och äter lite dåligt(kräsen katt,javisst). Men det verkar gå framåt iallafall.

Sixten kvar hos veterinären

Fortsätter hålla er uppdaterade här och på Facebook. Hoppas ni inte tröttnar är skönt att skriva av sig lite.

Sixten är alltså kvar hos veterinären. Han är en riktig känpe och med turen på sin sida då kollapsen skedde på kvällen och det var ren tur att vår veterinär var där då och kollade till honom. Han är lite groggy just nu då han fått lugnande och medicin mot proppar( han hade visst fått några blodproppar, de misstänkte ngn i huvudet också). Men han har druckit och sover sött. Irriterad i mage och tarm då han inte fått i sig ngn mat. Har antingen HCM eller ngn infektion i hjärtat. De har skickat prover, men tar ett tag att få svar på dem.

Så fortsättning följer, kanske hälsar på honom senare idag. Puma går omkring lite oroligt både ute och inne, känns väll konstigt att Sixten inte är hemma.

Nedtassat av Matte Emma


Ännu en uppdatering om Sixten

Nu bloggar jag tätt från mobilen, så att alla vet vad som är på G.

Nu behövs verkligen allt tasshållande vi klarar av. Det senaste:
veterinären ringde nyss och nu vill man inte sitta själv hemma. Sixten har fått en kollaps, han hade ätit och gått på låda sen plötsligt låg han bara och flämtade. Ngt fel på hjärtat och vatten i lungorna. Jag är ett vrak nu...

Veterinäre sa ngt om en hjärtsjukdom som är väldigt vanlig hos katter. Ngn som vet ngt om det? Jag har aldrig hört ngt.

Sitter här hemma och hoppas, hoppas att allt ska gå bra. Vår veterinär var ändå positiv, bara de får bukt med vattnet i lungorna så....

Nedtassat av Matte Emma


Uppdatering Sixten

Idag åkte Sixten till veterinären på morgonen. Där lämnade jag honom för de skulle röntga och göra prover m.m.

Nu har jag pratat med dem och här är det jag vet nu:
Vad veterinären sett hittills så var han svullen i tarmen, mer än så vet jag ej men han ska vara kvar nu och de ska försöka få i honom ngt att äta. Blir svårt om jag känner honom rätt.

Fortsätt gärna att hålla tummarna och stort tack för att ni gör det. Ni är ett enormt stöd.

Nedtassat av Matte Emma


Sixten dålig

Ni som har facebook har redan hört detta. Men det är iallafall så att Sixten börjat gå ner i vikt nu ett tag. Som vanligt så får jag inget stöd från min familj här hemma som bara skämtar bort det och tror att katter klarar sig alltid. Men Sixten som för ngn tid sen gick upp till 6 kg i vikt och fick en härlig vinterpäls är nu nere i 4,8 kg och fäller päls istället. Har haft på känn att ngt varit fel men inte rusat iväg till veterinär än, dumt av mig. Tyvärr lyssnar man ju på sina föräldrar ibland då man tror de vet bäst, men när det gäller katter vet mina inte vad de pratar om. Men nu är de inte hemma så på måndag blir det veterinär snarast möjligt, hoppas verkligen att jag inte väntat för länge.

Nedtassat av Matte Emma


En bildstudie av Sixten

Matte tog lite profilbilder av mig nu i helgen. Jag brukar oftast inte ställa upp på hennes blixtrande, men min sida kan hon väll få då. Så här kommer lite Sixten bilder igen.


Har ni nånsin funderat på hur välvt kattögat är, som en glob, era 2-beningsögon kanske är likadana men Matte påstår att hon är ganska fascinerad av det där med kattögat. Färger, pupiller och så globen, jajam.


Här hemma så kallar de mig ju skämtsamt för valrossen, förstår inte varför. Så mkt morrhår har jag inte.


Matte påstår att jag börjar se gammal ut. Slitna öron, gråa strån på kinderna m.m. Förstår inte hur hon tänker.

Tass så länge//Sixten

Puma värmer upp

Även om det börjar bli lite kyligare och löven faller från träden så kan hösten även vara fin.
Som nu i helgen då vi hade sol och himla skönt väder. Puma njöt i fulla drag.


Åh, vilken underbar dag (sträcker på sig,blixt) Men Matte du kan väll vinkla kameran åt andra hållet och inte i min rumpa.


och så en go rullning på stengången så gottigt


Sådär då var man uppvärmd för ännu en underbar dag, och i sol dessutom.

Tass så länge//Puma

Vad Puma tycker om inkräktaren

Jodå, den är fortfarande här ibland. Matte har faktiskt tagit den i famnen ett par gånger och gått bort med den där vi tror den bor. Idag såg vi den också men den gick som tur var förbi vårt och vidare mot nya platser.

Sist den var här så var den på Puma, de slogs inte men det blev en pratstund som slutade med att Puma gick iväg. Han verkar faktiskt lite rädd för den här stora röda skurken. Sixten däremot backar inte en mm hur mkt inkräktaren än pratar på, det är en tuffing det. Inga slagsmål att rapportera iallafall, men såhär tycker Puma.


Du Matte, jag gillar inte den där inkräktaren. Ta bort den!!


Här uppe kan den inte ta mig, för Sixten vaktar trappan så det så...


Förste vakt katt anmäler sig, ingen inkräktare i sikte.

Vi hoppas slippa fler intrång nu, då Matte haft ett snack med Sixten om att äta inne.
Så nu sätter hon inte ut maten till honom längre, det funkar som tur är. Men vi misstänker att inkräktaren även lapar ur vår vatten skål för Matte har märkt att vattnet försvinner fortare ur den nu av ngt skäl.

Vi lovar att hålla er uppdaterade!!

Tass så länge//Puma och Sixten

RSS 2.0