En speciell sele i Wikkis T6

Ni missar väll inte att vara med i vår vän Wikkis senaste Tasseri T6 som ni hittar här!

En av priserna i tasseriet är en sele som vi skänkte för jag, Puma, trivdes inte i en sådan.
Nu hoppas vi att ngn av våra kattkompisar kan få glädje av den och kanske bli kvarterets nya säkerhetskatt.

Här ska ni få se några bilder på mig i sagda sele, så får ni se hur tuff man kan se ut i den.


Eller hur är den stilig, något för en riktig securitass katt.


Lite närbild, jag är ju inte så glad i den men så är jag inte heller så van vid sele.

Så kom igen kompisar och var med i Wikkis Tasseri där du kan vinna denna sele och en massa andra härliga grejer. Sen går ju pengarna som kommer in till något extra bra nämligen katthjälp, denna gång en koloni vid namn Fj-100. Så var med!!!

Tass,Tass//Puma

Inget särskilt, bara (R)apport

ojdå, det där senaste inlägget måste verkligen ha tärt på både mattes och mina krafter för nu har vi ju inte skrivit på ett tag igen. Men sen är det ju så att det inte händer så jättemkt här just nu. Livet går på som vanligt med att Matte försöker hitta jobb och jag äter, är ute och sover.

Idag kollade Matte faktiskt tillbaks lite på några bilder av mig som ung. Här ska ni få se en på hur en duktig apporterande abessinier ser ut:


Duktig jag är va?


Men roligast är att bära omkring på mina pälsmöss med svans....


och här när jag var riktigt liten och just hade kommit till Matte.

Vi ska försöka skriva snart igen, tror Matte har några nya härliga bilder från Katthemmet Kompis.

Tass, Tass//Puma

Rasspecifikt: Abessinier

Idag hade vi äntligen tänkt ta upp lite om de där rasspecifika karaktärsdragen som jag nämnt innan, kanske några av mina kompisar också kan hitta ngt som stämmer på dem hos ngn ras. Jag kommer såklart inrikta mig på Abessiniern. Men om ni tror er ha ngn ras i er eller som vissa av er vet är en speciell ras, kolla gärna om ngt hos den rasen stämmer hos er och skriv om det!! Sånt är alltid kul att läsa.

Abessinienr då:
Jag vet ju att jag har en hel del abessinier i mig då min mamma var renrasig och att min färg endast finns hos den rasen. Fast jag är ju en äkta gatukorsning, och det är ju så speciellt att man ser lite annorlunda ut då.


Såhär ser ju jag ut!!

Tar lite utseende mässigt också när jag ändå skriver: För abessinier bilder gå in här!
Till skillnad från en äkta så har jag en del vitt här och var som ni ser, min präst fläck under hakan, på baktassarna och på magen. Mitt mörkare så kallade halsband som ni ser har jag faktiskt inte sett ngn aby som har det är Puma speciall. På mitt huvud så har jag 2 svarta streck över ögonen, egentligen ska de bilda ett M men jag har bara de strecken(Matte tycker de är urgulliga). Sen har jag lite ränder på benen och prickar på magen (Matte misstänker en tabby-pappa i bakgrunden). Det räcker om utseendet, för jag vet ju att jag är snygg så det så.

Temperament:
Såhär står det om abessiniern: (Jag kommer skriva i fet stil efter hur det stämmer på mig.)

De är mycket pigga och nyfikna och de vill alltid vara med när det händer något. De följer gärna med husse eller matte för att se vad som kan vara på gång, oavsett om det är ute eller inne. Räkna med att du ofta kommer att ha sällskap. Absolut sant, men ibland vågar jag inte gå med hela vägen ute men Matte har ofta sällskap ut till postlådan iallafall. Första gångerna jag var ute följde jag strikt efter Matte mellan husen, men snart blev jag nyfiken på större områden.

Men abessiniern är bra på att aktivera sig själva också. De har en utpräglad jaktinstinkt och älskar att jaga, allt från bollar inomhus till fjärilar och andra smådjur utomhus. Rätt igen, Ghusse har sett hur jag lyckats kasta mig ut genom ett öppet fönster och tagit en fågel i flykten, om inte det är bra jakt så vet jag inte vad som är. Älskar att leka men helst ska det ha svans så jag kan ta det i munnen och gå iväg med det. Fjädervippor och pälsmöss är bäst, men även nötter och godispapper är kul. Matte säger att jag är hyperaktiv katt ibland, vad nu det betyder.

De är mycket sällskapliga. Om du sitter vid köksbordet för att läsa en tidning kan du räkna med att ha en kärleksbuffande katt som sällskap. Vid köksbordet går jag faktiskt inte upp men när matte sitter vid datorn så händer det som ni vet att jag kan komma och storkela och dregla m.m.

Eftersom de är väldigt aktiva är de dessutom mycket matglada. Med glupsk aptit äter de det mesta som bjuds. Om man inte ser upp kan de roffa åt sig mat som är upplagd till husse eller matte. Nja, ok om det gäller mitt torrfoder men annars är jag väldigt kräsen och skeptisk till annan mat. Äter nästan ingen sort av våtfoder längre så matte börjar få lite problem med det. Gmatte skämtar ibland om att jag inte har några tänder, men mitt torrfoder kan jag tugga det är bara allt annat som måste mosas eller vara i minimala bitar om jag ska äta det.

Abessiniern anses vara läraktiga, speciellt om de själva har nytta av det. Att kunna öppna dörrar eller höra när matte öppnar kylskåpet hör till de enklaste saker i världen. Javisst, men vem kan inte det!! Jag öppnar dörren in själv genom att hänga på handtaget, superenkelt. Om någon tar i handtaget på mitt torrfoder skåp så är jag där på två röda sekunder, även om ngn står och skär ngt så kommer jag trots att jag inte vill smaka.

Det är lätt att lära dem att komma på kommandorop. Nej, jag är som alla andra katter, alltså vill jag inte lyssna så gör jag det inte och kommer inte om jag har roligare saker för mig. Ibland brukar matte ta till att skramla med mitt torrfoder, men inte ens det lyssnar jag på om jag inte vill.

En del av dem lär sig apportera. Sant, som jag sa så föredrar jag leksaker som man kan bära för då kan jag ta tillbaks dem till matte när hon slänger dem så får hon slänga dem åt mig igen. Jättekul lek det där!!

De har också lätt att lära sig att gå i koppel.Kanske därför att de så gärna vill upptäcka vad som finns ute i världen. Sådär, jag kan faktiskt gå i koppel men är ju van att gå fritt så är inte så jätteglad i det men måste man så måste man.

Abessiniern är trots sin nyfikenhet och upptäckarlust ingen fara för dina blomkrukor o dyligt då den är en smidig katt. Sant, jag har aldrig vält ner ngt vad Ghusse än säger. Inte hos Matte iallafall, inne har det hänt en enda gång och det var för att jag blev skrämd så det så"stampar m tassen".

I Royal Canins katt och hund kalender står även detta om Abessiniern: Den har en stark och självständig personlighet, men är samtidigt social och tillgiven. Den vänliga och kärleksfulla rasen kräver stor uppmärksamhet, hatar ensamhet och är en "enmanskatt" Detta passar perfekt på mig, Matte säger att jag verkligen är bestämd i vad jag vill och inte vill och är snabb att säga ifrån när det inte passar mig. Men jag är ju också otroligt kelsjuk,(så jag dreglar ibland) älskar Matte mest av alla men kan även ligga i Gmattes knä ibland. Blir jag lämnad ensam kan jag ibland tjura ett tag när matte väl kommer hem.

Abessiniern är pratsam men har en lågmäld röst. Absolut, jag brukar svara Matte ibland med min fina stämma. Men när jag ska få mina torrisar då är jag allt annat än lågmäld för då hörs det vad som är på gång.

 

Det finns dock ett talesätt om Abessiniern:"har man en Aby har man tassavtryck i taket!" och även att vi behöver mkt motion och följaktligen gott om utrymme. ja, matte påstår ju att jag är en högenergi katt så vadå??


Puma-bus ute i trädgården med ett stort plast skynke Ghusse haft till ngt.

Sådär då var det inlägget klart, det längsta vi gjort är det säkert. Hoppas ni gillar att läsa det(jag vet en som jag bestämt tror kommer gilla det)

Tass,Tass//Puma, stolt vägkorsning med abessinier påbrå


Sif och Mårten: från katthemmet till landet

Matte var på katthemmet kompis nu i onsdags och där tog hon farväl av Sif och Mårten, 2 otroligt busiga katter som alltid har ngt hyss på gång. Snart så flyttar de ut på landet där de kan få springa och härja hur mkt de vill/kan.

Ni har säkert redan läst om dessa härliga nyheter på katthemmet kompis blogg, men Matte ville lägga till några egna bilder i deras berättelse.

Som vi sa så är dessa 2 svart/vita skönheter riktiga bustroll. Har man haft en leksak i handen så har de kommit rusande i full fräs och hade man godis gick det ännu snabbare. Tyvärr är de lite av tjuvaktiga skator och försökte ta godis från de andra katterna ibland också så man fick vara beredd.

Här är några härliga bilder på duon!!


Sif har en härlig stil i sina bäddar


Kartonger är också en favo för denna kattdam


Mårten däremot föredrar nytvättade dynor.


Ett av Sifs många hyss: varför dricka vatten i en skål när man kan slicka upp spill på ett bord istället.

Som ni märker så är Sif lite mer fotogenisk än sin bror, kan ju vara så att hon är still lite längre än honom också.
Vi önskar dem iallafall lycka till i deras nya hem.

Tass,Tass//Puma, Katthemmet kompis reporter

Krånglande internet

Ja, det är vad vi har tyvärr. Idag hade vi planerat att ha ett inlägg om rasspecifika karaktärsdrag(phu, stava till det nu) men tyvärr så fick Mattes dator ingen kontakt med internet så det får bli ett kort inlägg från ajfånen istället.

Nu ska vi iallafall skriva ihop inlägget i ngt som kallas Word så vi bara kan gå in lite kvickt på nätet och ladda upp allt. Hoppas det funkar, internet här beter sig konstigt ibland börjar faktiskt undra om det har med vädret att göra.

Tass,tass // Puma


snarkande Knixe på katthemmet Kompis

Man kan gott säga att Sonny fått konkurrens när det gäller att snarka högt. Knixe ute i katthult är inte dålig på det precis. Lyssna på klippet här nedanför så får ni höra.Som vaken är han en väldigt trevlig kisse, som helst tillbringar sina dagar i sin älskade sovkorg.
Att bli kammad och få godis är också ngt han verkligen gillar. Knixe är verkligen charmig med sitt lilla speciella utseende, då hans ena öra är halvt. Trevlig och gosig gosse detta.

Tass,Tass//Katthemmet kompis reportern Puma

Ändrar design

Både Matte och jag har bestämt oss för att göra om bloggen lite, blev ju lite fel med länkarna sist Matte lekte men vi hoppas det ska bli bättre nu. Vi ska t ex ändra headern till min egen nu när Sixten inte finns hos oss mer.
Några av er kanske har märkt att jag redan döpt om bloggen till Pumas ö-liv.

Så vi får se vad vi kan fixa Matte och jag, håll tummarna för att det blir bra.

Vad tycks hittils? Blått är Mattes favo färg för mig och jag gillar beige för det påminner lite om min färg.
Länkarna är nu gråa så de syns faktiskt.

För er andra som också vill leka lite med bloggen, kolla in www.designadinblogg.se

Tass,Tass//Puma

Äntligen över....

Ja, äntligen har människornas skjutande slutat. Jag hade tänkt bloggat redan igår men var ju tvungen att ta igen all förlorad tid genom att patrullera hela dagen igår. Ja, jag förlorade hela dagen den där dagen som 2-beningarna kallar nyårsafton. Själv kallar jag den skräckafton, då jag för det mesta låg tryckt längst in under Mattes garderob eller inne under ngt bord.

Men nu är det ett nytt år och nya tag och jag hade tänkt börja det som många andra med en presentation som jag hittade hos Rebellen( min dubbelgångare,faktiskt).

Namn: Puma
Kallas: Busungen, Pumsen, Fjanten(?), lilla gubben m.m.
Ålder: 3 år och 4 månader
Pälsfärg: Viltfärgad, med lite svarta ränder och prickar och vit haklapp( eller prästlapp som Matte kallar den)
Ögonfärg: Gröngula
Bor: i 2 hus på Öland, Mattes lilla stuga och Ghusses stora.
Familj: Min Matte och hennes pappa med sambo
Intressen: Äta, leka, sova och kela.
Favoritmat: Mitt torrfoder RC outdoor
Favoritdryck: Vatten
Favoritleksak: allting som har svans så jag kan bära runt på det och nötter.
Favoritliggplats: Sacco-säcken, mitt klösträd, på min tomtematta, i Mattes knä.
Favoritmusik: Fågelkvitter
Favoritfilm: Aristocats, Katten Gustaf.
Favoritbok: Bibliotekskatten Dewey, katten Sippos bok.
Favoritresmål: Resa? Förösk bara få in mig i en transportbur så ska jag nog ge er en klo i ögat, fnys.
Favoritordspråk: Ett hem utan en katt är bara ett hus
Min bästa egenskap: Jag är stilig och charmig, snygg, älskar Matte.
Min sämsta egenskap: Rädd för främlingar, (ngn har varit elak mot mig tror matte), slår ofta dövörat till när Matte ropar på mig.
Det bästa jag vet: När Matte skramlar med mitt torrfoder, ligga i Mattes knä och dregla, leka med fjädervippan ute.


I Ghusses säng kan man också sova ibland, men det är sällan.

Hoppas fler gör detta, kul att läsa om alla.

Tass,Tass//Puma

RSS 2.0