Ny bädd och inkräktar besök

Tror vi kör en Max och Måns:are och har veckorapportering. Händer inte så mkt mer här än det.

Denna veckan har Matte skaffat ännu en bädd till mig, trots att hon äntligen kommit på att jag gillar bäddar man kan krypa in i som t ex min igloo så har hon köpt en puff. Men denna puff gillade jag skarpt, för den är en saccosäck i miniformat och prasslar så härligt när man ligger i den. Har redan invigt den och den används flitigt kan jag jama.


Min egna puff-saccosäck, myyyyys!


Fast Mattes säng är skön den också, zzznark.

Sen har herr inkräktare "Röda faran" varit på besök igen, och denna gång såg han ännu värre ut så nu kommer Matte sätta upp efterlysnings lappar här för att se om ngn äger honom. Om ingen hör av sig så kommer vi försöka fånga in honom, men tyvärr syns han inte här så ofta. Vi misstänker att han är okastrerad och går långa vägar.
Det ser ut som om ngn klippt hans päls, inte rakat som veterinärer gör. Sen är hans nos dubbelt så bred antagligen en infektion av rivsåret han har där, det gör att han har lite svårt att andas och fnyser till lite konstigt ibland. Här får ni se ny tagen bild, inte lätt att fotografera lättretlig katt kan vi jama. Han gjorde utfall ett par gånger och fräste till då och då, men Matte klappade honom lite på huvudet ändå.


Här ser ni "klippningen" tror vi att det är iallafall. Vet inte hur det ser ut om katten själv tappar pälsen, ngn som vet?

Att ta en närbild av nosen var inte så smart, det blev konst istället. Precis vid ögonblicket när bilden togs slog han till så Matte fick rivsår på hakan och handen, men inte mer som tur var. Kolla vilket konstverk....


Kan ni se nosen och ögat....

Det var allt denna gång.

Tass,Tass//Puma

Katt sparbössa

Ni som är vän med Matte på facebooken har redan sett denna, men ni andra måste ju få se den också.

Ni förstår Matte har skaffat en väldigt speciell sparbössa som jag kan ha mina godispengar i. Den jamar jättegulligt och lägger snällt ner pengen man ger den i sin lilla låda. Kolla filmen!Jag var såklart lite misstänksam mot den i början och var nära att tassa till den. Så Matte fick förklara vad den gjorde så nu är jag nöjd och glad.

Tass,Tass//Puma

Utelek med vit mus

Hej igen kompisar!! Idag blir det bilder från mitt bus ute.

Jag har kommit på att det är mkt roligare att leka ute med mina leksaker där det finns mer svängrum. När jag busar med fullt ös inne så finns det ibland risk att jag dundrar in i saker som väggar eller dörrar tyvärr, så det är liksom säkrare ute. Så då brukar Matte ibland slänga ut ngn av mina leksaks möss åt mig när jag är ute. Ibland är det roligaste i leken att Matte kastar dem så då springer jag bara fram och daskar till leksaken och sen springer jag vidare så hon kan ta upp den och slänga den igen. Fast ibland blir det rejäl brottningsmatch, som på bilderna ni kommer få se här nedanför.


Men där kan du ju inte lägga den " hupp upp...."


Snart tar jag dig din usling


aha, nu har jag dig...


"busa, busar...."


Man måste ta ett fast grepp på musebusen, så den inte slipper undan


Argh!! Rump bild... Nä nu tusan får du lägga av Matte!!"rodnar"

Tass,Tass//Puma

Våren är här!!

Hej alla vänner, tänkte att det passade bra med ett litet gladare blogginlägg efter det senaste. Tyvärr har både matte och jag blogg ide torka för tillfället så det kan bli en del mellanrum mellan inläggen ett tag(fast det är ni ju vana vid egentligen)

Men visst har våren nu kommit trots ett bakslag med det där otäcka vita. Idag har vi 12 plusgrader här, men tyvärr orkar inte solen igenom molnen riktigt. Matte ser en massa fina blommor som blommar också, sen har hon även planterat frön för kattmynta "Nepeta catari" som är den äkta och mer starkt luktande sorten.


Vårtecken 1: såhär börjar vår gamla kattmynta se ut i år med, om den får vara ifred.


Vårtecken 2: Mina favo gardiner har kommit fram

Inga bilder på vår nya kattmynta än, ni får vänta tills den blir lite större.

Tass,Tass//Puma

Vila i frid Petronella

Idag har en väldigt speciell kattdam på katthemmet kompis gått ur tiden. Efter en tid av dålig aptit så gav hon upp och slutade äta helt, trots våra försök med att locka med delikatesser. Hon hade kanske bestämt sig att det var dags nu och skaparkattens kallelse kan man inte ignorera, så idag fick hon somna in plutttan. Du är saknad!


Petronella myser i en kattong

Petronella var den katt som visade mig att inte alla sköldpaddor är surtanter. Det finns flera av den färgen på katthemmet som har mkt att lära av henne. När jag var liten bodde jag hos några som hade en stilig sköldpaddsfärgad katt, men hon hade ett hemsk humör och kunde helt plötsligt riva mig trots att jag inget gjort.
Har fått för mig att alla sköldpaddor är lite egensinniga och vill att saker ska ske på deras villkor annars går de till attack. Men inte Petronella, hon ville inget annat än att få uppmärksamhet. Att bli smekt över sin fina päls och kliad under hakan var hennes melodi, då kurrade hon förnöjt.


Petronella i en av hennes vigare stilar

Med sin vänliga blick och mjuka spinnande hälsade hon en varmt välkommen till katthemmet från sin plats i sittt klöstorn. Tror nog att de flesta som besökt oss i nya katthemmet har träffat denna dam. Hon trivdes bäst på katthemmet, då hon en gång fick ett hem men fick komma tillbaks då hon inte trivdes där. Hon ville nog vara med alla sina kompisar och få uppmärksamhet varje dag av oss som jobbar där. Hon var nog katthemmets first lady, då jag aldrig såg att ngn gick emot henne. En riktig madam ut i klospetsarna.


Petronella mötte alla som kom på besök med sin vänliga blick

Nu vilar hon tryggt i skaparkattens famn, och jag är säker på att hon alltid kommer vaka över sitt katthem.


Petronella kommer fortsätta vaka över oss, det är jag säker på

Tass,Tass Katthemmet kompis reporter Puma

Lite kvällsbus

Vi fick sån bra respons på förra inlägget så vi kör en bus film till. Matte påstår liksom att jag har lite mkt överskottsenergi på kvällarna så därför busar hon lite med mig då så att jag sen sover sött hela natten.Tass,tass o god natt//Puma

RSS 2.0