Ett stort Hurrajam....................


Puma leker

Här kommer en liten filmsnutt på när Puma leker med en liten vippa. Den är filmad med mattes systemkamera. Vår videokamera vill fortfarande inte lägga in filmer i mattes dator, så vi får ta ett snack med Sony företaget som gjort den och fråga hur de tänkt sig det.

Hoppas ni gillar den och vi ska försöka få till en där ni får se hur Puma verkligen slänger sig efter vippan men det var lite svårt för Matte att hänga med när hon höll både kamera och vippa.Tass så länge//Puma i bustagen

Ändrat utseende

Nå, vad tycker ni? Matte hade lite problem att hitta vissa saker i HTML:koden men det verkar som om hon ändrat det mesta som hon skulle. Kanske borde gjort header lite längre så att den täcker helt ut. Det är svårt detta.
Vi tycker max och måns har en himla fin blogg, de har ju också samma domän som vi.
För de som har samma domän som vi, alltså blogg.se kan vi tipsa om denna hjälp sida för att designa sin blogg.

I nästa inlägg som publiceras imorgon så blir det film, sen kommer bilder tagna utan blixt. Men vi har en sak till på g, en viss kattherre fyller visst snart år och Matte har lovat oss båda grädde då. Vi tassas snart!!

Tasskramar// Puma och Sixten

Ny utformning och nya utsikter

ojdå, ojdå, ojdå!! Ursäkta oss för att bloggen varit tyst ett tag nu men det verkar som om vår Matte har fått ngt slags dataspelssyndroml. Vi hörde att även Max och Måns Husse och även Sippo och Tindras Husse har råkat ut för detta.
Men nu får Matte allt skärpa sig för bilder på oss har hon fått.

När det gäller rubriken på detta inlägg så är det så att vi bestämt oss för att ändra utseendet på vår blogg lite. Matte har hittat en jättesnygg bakgrund och gjort en fin header till oss. Men Mattes kunskap i HTML: kodning är inte den bästa så vi hoppas hon inte sabbar hela vår blogg när hon börjar ändra om. Vi har sagt till henne att säkerhetskopiera allt material så att inget händer så vi hoppas på det bästa.

Sixten sitter och spanar på allt spännande som händer utanför. Han har börjat ta för vana att sitta i fönstret hos Matte nu istället för inne hos gammelhusse. Kanske vill han ha nya utsikter att se på.


nämen, vad var det där. Såg ut som en rejält fin kaninstek, inget jag orkar ta tyvärr.

Nästa inlägg kommer ni få se bilder på oss tagna utan blixt med Mattes kamera. Vi hör ju att många av våra vänner klagar på att deras Matte/Husse alltid använder blixt. Så därför vill vi visa att det går att få fina bilder utan också. Men det blir nästa gång!!! Även en filmsnutt är på g, även den tagen med Mattes vanliga kamera.

Vi tassas snart igen!!!

//Sixten och Puma

Mums, mums!!!

Nu har mattes dator krånglat ett tag igen, men nu verkar den funka. Ursäkta dröjsmålet med inlägg.
Matte har nästan tagit foto paus igen, måste fixa ngt. Vi har en massa filmideer men tyvärr så vill datorn inte känna av videokameran än, ngn som vet hur man kan fixa det.

Men nu till dagens rubrik. När det serveras ngt gott så är det såklart katten som ska få smaka först. Vi måste ju kolla så att det är ätbart, så inte Mattar eller Hussar blir sjuka.


Åhhhh, grädde som jag älskar. Ge hit!!! Mums, mums, mums. Smaskens!!!

Ta lärdom av Puma testsmakaren så ska ni se att ni kan få i er många goda saker.

Tass på er alla//Puma

Alla hjärtans dag + Närhet

Först och främst vill vi önska alla våra blogg kompisar en god alla hjärtans dag. Gosa lite extra med era 2-beningar idag för att vissa dem hur mkt ni tycker om dem. Matte har lovat oss Gourmet mat idag, det ska bli smaskens.

Nu till vårt rekord: I Närhet.
För som ni vet så är inte Sixten och jag, Puma precis bästa kompisar. Kan vara svårt ibland för en gammal herre att välkomna en lite ung spoling som mig. Men det har verkligen gått framåt.....

Såhär såg det ut i förra året i februari:


Sen i somras:


Även inne i somras kunde vi dela dyna:OCH NU: Ser det ut så här "trumvirvel"


Se så nära vi ligger! Och jag rörde faktiskt Sixten med svansen lite också och han låg kvar ändå.

Tasskramar till alla från vännerna// Sixten och Puma

Undercover mouse - äntligen

Nu har Matte äntligen fått tag i den. Leksaken som flera av våra kompisar har och kanske t om lekt klart med.
Sixten är fortfarande lite skeptisk till den, men så är han ingen lek-katt heller. Men Puma älskar den nu, var lite små rädd i början men nu går det undan kan jag lova. Här kommer bildbevisen:


Det är full fart direkt, tassarna in under för att försöka få tag i pinnen....


Nä, nu försvann den till andra änden....


aha, nu har jag dig allt. (Pauserna den gör ibland är populära) Puma har flera gånger tagit
tag i den med tänderna och dragit loss pinnen som far runt, typiskt honom.


Titt ut var är du, kom si kom...


Huvudet under så ser man den bättre....


hmmm, där försvann den i en himla fart igen, stanna ngn gång då.

Om Mattes dator bara ville godkänna hennes videokamera så hade vi kanske kunnat fixa en film istället, men vi jobbar fortfarande på det.

Idag blev det iallafall lite Puma bilder igen. I nästa inlägg kommer vårt rekord, det ska publiceras på alla hjärtans dag den 14 februari för rekordet har med "Närhet" att göra.

Vi tassas då//Puma

Bästa sovplatsen för en svart katt

Ja ni, det blir ännu en gång Sixten som tar över bloggen. Fast egentligen är det jag, Puma, som får skriva dett för Sixten har fått för sig att vara ute hela dagen idag utan att ha ätit ngt på morgonen. Han är konstig ibland.

Iallafall, vad tror ni är bästa sovplatsen om man har svart päls.........

Jo, kolla här får ni se:


såklart på ett helt vitt täcke, Fast det förblev väll inte vitt så länge, hehe.


Sixten vet verkligen hur man ska gosa ner sig på ett vitt täcke, jag föredrar att sova på en filt.

Matte har faktiskt berättat för mig att Sixten har en tid till sticktanten nästa vecka. Innan ngn blir orolig så kan vi lugna er med att säga att det är en standard koll. En såkallad senior koll ska göras och så behöver tänderna rensas lite för Sixtens tänder är ingen rolig syn tyvärr och andedräkten därtill kan nog knocka ut en fullvuxen människa.

Men nästa gång här på bloggen så lovar Matte lite Puma bilder och även ett rekord. Det ni!

Vi tassas snart igen!  //Puma skrivet för Sixten

Blåsigt värre

Idag blåser det full storm här och säkert på många andra ställen också. Det är inget roligt att vara ute och känna hur pälsen blåser åt alla håll. Därför har vi bestämt oss för att hålla oss inne idag. Det är så skönt att ta en vilodag ibland och sitta och kolla ut på allt som flyger förbi. Bästa utsiktsplatsen är såklart på en fönsterbräda med lite hål så elementets värme går igenom. Sixten njuter!


Ah, vad mysigt det är att bara sitt här och njuta medan vinden viner utanför.


Va, skulle jag gå ut i det här. Är du dum eller nåt Matte.

Det var allt från vårt blåshål idag.
Tassa lugnt och håll i pälsen//Sixten

Gå på snö

Ja, nu har det äntligen varit lite varierande temperaturer så det blivit så kallad skare på snön. jag älska ju att tassa omkring ovanpå snön, det fick ni se prov på förra året. Men nu är det ett nytt år och nya vandringar. Även Sixten har setts gå på snön faktiskt, men här kommer jag.


Det var ett tag sen bilden togs men vi har en hel del snö kvar här än. Detta kallas snöbergsbestigning.


Man får se upp med var man sätter tassarna, det kan bli riktigt kallt om man sjunker igenom.


Som ni ser på spåren så var skaren inte så hård här, men nu kan t om Matte gå på den.

OBS: En liten varning bara till alla utegående kattvänner. Det kan även vara farligt att gå på skaren för om man går igenom så finns det risk för att man skär sig på skarekanten och det gör ont. Sixten har ett sånt sår just nu och har även haft ett innan som iallafall läkte snabbt men som nu verkar gått upp igen. Matte har sagt till Sixten att hålla sig borta från snön tills såret läker och den skyddande pälsen växt fram igen, men han verkar inte lyssna på det örat. Så ta det försiktigt alla vänner, det må vara kul men vi vill inte att ngn mer ska skada sig.

Tassa lugnt//Puma

RSS 2.0