Vår Kattmynta odling

Idag är det äntligen dags att ta upp det roligaste som händer här hemma. Vi har väntat med att rapportera om detta då Matte ibland tar död på växter lite hux flux, men dessa verkar hon klara då de är extra härdiga trots omplanteringar hit och dit.

Det som nu växer hemma hos oss är äkta kattmynta och inte hybriden du kan köpa i affärer. Den heter på latin "Nepeta Catari" hörs ju att det är katt anspråk på den. Den får fina vit-röda blommor och kan blomma flera gånger om man klipper ner den efter blomning. Den är även flerårig så vi behöver inte jobba med att plantera frön varje år.

Våra plantor har nu växt tills sig ganska bra och några av våra katthemsvänner kommer få en planta av oss. Hade det varit möjligt att skicka plantor m post så hade vi delat med oss till alla våra vänner såklart. Ja, vi har många plantor.....

Många av våra kompisar undrar säkert hur Matte kan odla dessa katt aromatiska älsklingar. Flera av er hade nog decimerat plantorna totalt innan de hunnit ta sig ordentligt. Men jag är en konstig katt faktiskt, jag gillar doften när Matte tar ett blad och ger mig att droga mig lite med men jag rör inte växterna alls annars. Så de står så fint på altanräcket och sträcker sig mot solen nu. Här kommer bilderna!!

Några sitter i krukor på vägen dygnet runt, så ingen grannkatt kommer åt dem.

Desa får stå ute på dagen men tas in på kvällen för att de ska vänja sig vid uteklimatet. När de är nyomplanterade så hänger de ett tag tills de vänjer sig och då får de stå i skuggan ett tag.

Tass.Tass//Puma

 


Trädklättrande i miniformat

Ännu ett blogginlägg från mobilen, dumma data internet :(

Nu har det varit ett antal underbara soliga dagar. Fast jag tillbringar mkt dagtid inne då det blir för varmt och är ute på natten.

En massa fjäderkotletter har gjort bon runt omkring men de är så högt upp i träden att jag inte vågar klättra dit ännu. Så jag bestämde mig för att börja träna i lite mindre skala först. Ghusses lilla körsbärsträd var perfekt start plats.
(ursäkta bildkvaliten, Mattes kamera var på laddning inne och altanen utanför var nyoljad = kan ej hämta kamera)

Här funderar jag över hur man gör, var ett tag sen jag klättrade i träd faktiskt

Nu är jag uppe det gick fin fint, pratar med Matte hela tiden. Hängbuken hänger med som vanligt( ingen smickrande bild tyvärr)

Det är inte så stort än körsbärsträdet, så högre upp kommer jag nog inte. Men kolla kan man ju alltid.

Tass, Tass//Puma

 


Kolla vad Matte fått tag i, äntligen!!!

Det får bli ett kort inlägg från mobilen idag då vårt bredband inte vill hålla kontakten med datorn tyvärr.

Nu har Matte äntligen fått tag i den: Planschen på min stora idol Mästerkatten!!!
Nu är bara frågan var vi ska ha den, ska försöka fixa en ram till den iallafall.
Antingen har vi den hemma eller så fixar vi dit den till katthemmet. Tänk vad glada de skulle bli för ngt sådant tror jag.

Tass,Tass//Puma


RSS 2.0