Veckouppdatering: Älskade storebror!!!

Det har inte hänt något speciellt denna veckan: Matte hon pluggar på, nu har hon ännu ett stort projekt att fixa med men det är grupparbete som tur är. Så det blir långa dagar för henne och vi får ta vår chans till gos på kvällarna innan hon stupar i säng.
 
Rubriken då? Jo det är Ullvivas val. Bilden som kommer visar allt!!
 
Här ligger jag bredvid min älskade "storebror" Puma
 
Hon måste verkligen knöka ner sig jämte honom.
 
Sen har Puma fått nos vårta igen, får han titt som tätt av någon anledning. Ser lite roligt ut:
Ser ni Puma vårtan ;) Syns väl på denna bild...
 
Nu i helgen har Ullviva och Båtsman fått gå ut på promenader igen, precis som vanligt på helgerna.
Båtsman går inte långt längre, han var tuffare innan men grannkatten Mack är lite bufflig när de ses och sen har han stött på ett antal rullatorer somär läskiga. Så nu är det Ullviva som leder ute, hon är så nyfiken och går på. Kommer det något läskigt så vet hon precis var hemmets trygga vrå ligger.
 
Extra: Har fått reda på Ullvivas direktreglering hos försäkringsbolaget, det blev en del. Nu väntar jag på resten av räkningen från veterinären. Är så glad att jag har mina kissar försäkrade. Den dag Pumas FORL ställer till problem så är det skönt att IF tar en del av den kostnaden också(som enda bolag)
 
Får se om det händer något mer att rapportera om denna vecka, hörs nästa söndag med andra ord.
 
Tass, Tass//Puma, Ullviva och Båtsman

Gräs, gräs och mera gräs

Ja inte ute då men inne har vi äntligen fått det.
Vi tackar Wikki så innerligt för kattgräsfröna, så nu kan vi mumsa hur mycket vi vill.
Ute är det fortfarande en massa snö och minusgrader. Puma springer ut och in hela dagarna och driver matte till vansinne, hon får väll installera sin kattlucka snart då så vi slipper gnället.
Mums, mums för gräset (Matte testade lägga upp fler bilder på raken, de sattes visst ihop)
 
Annars händer här inte så mycket mer än att Matte pluggar en massa, Ullviva har som sagt fått sin diagnos, Båtsman får andningsbesvär ibland och Puma går in och ut. Bra summering va?
Matte börjar undra vad hon har gjort för att alla hennes katter blivit sjuka. Är det ett test så kan vi säga redan nu att Matte skulle aldrig överge oss hur jobbigt det än är, hon gör allt för oss. Visst om vi skulle bli dödligt sjuka så skulle hon ju en dag få ta det hemskaste beslutet men aldrig för några småsaker som dessa.
Vad har vi då? Jo Puma har ju fått konstaterat FORL, sen har han ju lättare kvalsterallergi sen innan, Ullviva har ju infektion av Caliciviruset=kattsnuve virus (ej vinterkräksjuka som det är för människor) och kommer få dras med det hela livet och Båtsman har någon typ av andningsbesvär som antagligen beror på någon sorts luftburen allergi då det dyker upp lite då och då(ska testas så småningom)
 
Nähä, nu har vi varit nog så negativa så nu får vi se framåt och positivt.
Våren kommer snart till exempel och då kommer Båtsman att få gå ut, han längtar nog redan den spilevinken.
Då har Matte ett par projekt på gång också, hennes lägenhet är tyvärr inte den mest genomtänkta men hon ska nog se till att piffa upp den både ute och inne så gott det går. Hon har redan noterat ner en lista med ska-göra projekt och en med drömprojekt. Får se vad som blir gjort, Ghusse får nog hjälpa till en del kan tänkas.
 
Nej nu ska vi gå ut en runda i den gråmulna dagen, koppelpromenader är alltid efterlängtade här.
 
Tass,Tass//Puma, Ullviva och Båtsman

Extra uppdatering: Ullviva

Hej alla Matte här som vill säga en sak.....
 
He****es, j*vla, skit m.m m.m..... så nu har jag avreagerat mig ;)

Beskedet om Ullviva var som jag misstänkte(har läst på nätet) Calissi-viruset(kronisk kattsnuva, ej smittsam).
Så hur det blir med utställning nu vet jag ej, Suck!!!! Vår veterinär skulle kolla upp det åt mig, om det inte smittar alls kanske jag kan med intyg men vet inte om jag vill chansa.

Veterinär kunde inte säga hur länge hon haft viruset innan det bröt ut. Jag hoppas verkligen att ingen annan av uppfödarens katter fått detta skit :(
 
Och för er som undrar: Ja, hon var fullt vaccinerad. Så detta var ren otur för precis som för oss så finns det många olika virus. Suck, suck, suck!!!
 
Hon får leva med detta hela livet antagligen. Jag håller hennes tandköttsinflammation i schack just nu med ionosil i driksvattnet(tips från vår gamla veterinär).
 
Även Båtsman har ju något problem med sin andning men där misstänker vi någon typ av allergi då problemen mest visar sig på kvällarna. Men någon månad då jag har bättre ekonomi så ska jag göra en ordentlig koll av honom också men för tillfället så får han av Pumas allergimedicin när symptomen(svår andning) visar sig.
 
Det var allt nu, veckouppdatering kommer på söndag igen.
 
Vink, vink/ Matte

Månadsuppdatering

Japp, då var vi här igen. Matte tog ju slut på vår internet kvot på ett par dagar förra månaden, fattar inte vad hon håller på med. Men nu är vi här igen och ska i fortsättningen försöka göra som Max & Måns och uppdatera er iallafall en gång i veckan.
 
Men här händer inte så mycket:
Matte pluggar och pluggar, har klarat 3 kurser än så länge med godkänt betyg plus ngn 4:a.
Vi busar, äter och mår bra. Jag, Puma, har börjat springa ut mer och mer nu när det börjar bli lite plusgrader. Driver Matte galen vissa dagar men då får hon väll se till att installera vår kattlucka någon gång då.
Sen har matte skaffat nya dynor till köksstolarna, de godkändes snabbt av mig, Puma. Men ullviva kom på en annan rolig sak att göra med dem, pilla bort knapparna. Så nu finns det inga fler av dem på denna dyna.
 
De nya dynorna var helt till belåtenhet.
 
Ullviva har fortfarande sitt tandköttsproblem men vi håller det i schack med hjälp av något som kallas Ionosil som vi har i dricksvattnet. Medan vi väntar på de sista provresultatetn då de tidigare inte visade något fel.
 
Den stiliga tjejen
 
Ullviva har lagt beslag på Sixtens gamla bädd, den största bädd jag har såklart.
Puma vill inte röra den sen Sixten gick bort.
 
Båtsman är lika konstig som vanligt, är kär i Ghusse och håller på och nafsar och busar med honom så fort han är på besök. Hans andning är lite vajsing ibland men även där så hittas inget fel så Matte börjar undra om det inte kan vara någon inavelsgrej.
 
Som sagt så är Båtsman lika konstig som vanligt, för vem ligger så här frivilligt.
 
Här ligger han och tronar, först gången han blev bedömd så utropade domaren "åh, vilken underbar bläs"
Det är därför han ser så mallig och uppnosig ut.
 
Koppelpromenader blir det de dagar Matte har tid men nu är Ullviva modigare än Båtsman. Han förväntar sig att det ska komma grannkatter, rullstolar eller rullatorer dundrandes om han går för långt. Medan Ullviva är så nyfiken att hon går iväg överallt, kommer det en människa så stannar hon upp och kollar var den ska och går de åt vårt håll så går hon hemåt med raska steg.
 
En av grannarna som förlorade sin katt i höstas har nu skaffat en ny från katthemmet i Tassebo. En underbart gosig kille som kommer få gå ut till våren han också.
 
Jaha, då har vi fixat en uppdatering. Har vi glömt något ni undrar så skriv en kommentar så fixar vi svar åt er.
 
Tass, Tass//Purresentant Puma
 
 

RSS 2.0