Uppdatering Pumas skada

Nu har Matte verkligen löst mysteriet var jag har ont. Det är inget fel på min svans men däremot har jag ett köttsår i rumpan och därför reagerar jag ibland när Matte håller mig i famnen.

Det ser fint och rent ut hälsar Matte, men hon tycker jag är där och slickar lite väl mkt.
Vad tycker våra blogg kompisar att Matte borde göra? Har ni några tips?
Matte håller koll så det läker så länge, men lite tips om hon ska tänka på något speciellt är alltid bra.

Senaste nytt: Matte ska ta kontakt med vår vettis idag och se vad hon säger, hon är ganska svår att få tag i men vi får göra vårt bästa.
Den katt som varit på Puma har även försökt ta en tugga ur Sixten men han är lite mer hårdhudad så där blev det bara en liten kal fläck och ett skrapsår, detta har nu nästan helt läkt är bara pälsen som också ska växa ut.

Tass//Puma

Sovsätt ala Puma

Ursäkta att det dröjt med inlägg med bilder här, men Åskar har kommit och mullrat varenda gång Matte haft tid att sitta vid datorn. Men idag är det äntligen fint väder och en tyst klarblå himmel.

Sen verkar det som om Snuffe blir allt bättre och det är vi så glada för. "svansdansar en sväng"

Här händer inte så mkt, mer än att Sixten börjat hålla sig lite mer hemma då det börjar bli svalare väder. Så Matte ska fixa till hans lilla hus så han kan krypa in där när det blir för kyligt. Nu i sommar har han inte brytt sig om det.

Vi var med på en auktion på Wikki´s sida, bilder på vad vi fick där kommer så småningom.

Men här är ett smakprov med Pumas speciella sovstil.

zzzzzzzzzzzzzzz....en huvudkudde bara så är det perfekt zzzzzzzzzzzzzzz.

Nu ska vi ut igen i det fina vädret.

Tasskramar/Puma och Sixten

Puma uppdatering + annat

I helgen la Matte äntligen in lite fler bilder i datorn från kameran, tyvärr hann hon bara fixa till dem i sitt fotoprogramm innan Åskar kom och störde oss. Därför finns de ej inlagda i bloggarkivet än, så ni får vänta lite till på våra bilder.

Vi var just inne på Klosterkatternas blogg och såg en rolig film med en katt som jagade en radiostyrd mus. Det hade varit hur kul som helst tyckte vi och sa till Matte att leta upp en.
Tyvärr verkar de ej finnas här i Sverige vad vi kan hitta på nätet, men Mattes nya favorit butik på nätet Amazon.com hade en. Kolla här! Matte är helt galen över den här sidan(på ett positivt sätt) hon säger att man kan hitta hur många roliga grejer som helst, sen är dem ju amerikanska och dollarn är inte så hög än och frakten är relativt bilig och väldigt snabb. Kolla gärna in sidan, Matte kan garantera att det är roligt att bara sidsurfa där utan att köpa ngt alls.

Angående Pumas problem då: Som vi skrev sist så skrek han när Matte lyfte honom. Nu har Matte lokaliserat det onda till svansen, rör man den så blir han sur och gnäller/morrar. Men det tråkigaste är att vi misstänker att någon människa varit på honom för Matte hittar inte en enda rispa/rivsår på honom som kan indikera att han varit i kattslagsmål. Kan det vara så illa att någon grabbat tag och dragit i Pumas svans, han betedde sig väldigt skyggt när han kom hem dagen innan detta uppdagades. Suckjam, ska inte en katt få ha sin svans ifred ens.

Tass så länge/Sixten ( som egentligen är ute på bravader sen igår förmiddag men telepatiskt meddelar Matte om dessa nyheter)

Besök hos sticktanten

I tisdags var vi på besök hos vår favvo veterinär, tyvärr hade hon ej tid att säga mer än hej till oss sen fick en annan tjej kallad assistent/sticktant ta hand om oss.

Varför var vi där då undrar ni kanske. Jam, när sticktanten nämns så brukar det vara vaccineringen av oss katter som sker vartannat år som måste göras.
Men Matte såg till att de kollade Sixten´s tänder också då han som 10-åring inte har den bästa kvaliten på dem längre. Assistenten sa att Sixten hade lite tandsten men annars såg det bra ut, men om tandstenen blir värre så får Matte skaffa en tid så de tar bort den och då sa dom att man även kunde göra en senior koll samtidigt där man tog ett blodprov för att kolla diverse värden t ex njurarna kan ju ta stryk ju äldre katt man är.

Jag, Puma, då tror ni jag var fullt frisk......
Tyvärr var det ej så för när Matte skulle lyfta mig på morgonen så skrek jag i högan sky. Matte som själv har gått djurvård gjorde en liten koll men kunde inte hitta ngt sår eller svullnad på mig. Men hon såg att jag hade ngt slem skit i ögat så det fick hon torka bort så jag slapp kisa med ögat.
När vi var hos stucktanten gjorde de ännu en koll av mig men hittade inget de heller, men Matte ombads hålla koll på mig så att inga bölder/svullnader uppstår av att jag kanske har fått något bett i en kattfajt som inte syns på mig just nu.

Senaste jag fick veta så tror Matte att hon hittat ngt, jag morrar till när hon rör ett speciellt ställe så nu ska hon hålla koll där så det inte blir någon svullnad.

Annars är allt bra med oss och vad vi läst så är äntligen Snuffe på bättringsvägen och hemma igen.

Tass//Puma

Sixten på bild igen, Matte har ordet

Här kommer några fler Sixten bilder. Ibland lyckas man även med svart/vita katter, det sägs att de och svarta är något av det svårare att fotografera då man måste tänka lite mer på bakgrunden. Det är lätt att man inte får med pälsskiftningarna på rätt sätt om bilden t ex blir för mörk.


Jag verkligen älskar Sixtens nos teckning med halvt rosa/halvt svart nos. Och blickarna
han ofta ger en när man fotograferar honom kan vara allt från butterhet till uppgivenhet
och ibland lite leksamhet.


Ibland ser han inte så glad ut, och det ser ju lite roligt ut med grässtrået där.


Nu kan han nog se så butter ut då jag har klippt ner en stor del av kattmyntan som var
 överblommad. Detta blir en reprisbild då jag visat den innan.


Helkropps bilder framifrån är lite svårare däremot, sen är ju Sixten inte så fotogenisk
som Puma så mkt blundande blir det tyvärr.

Hoppas ni tycker om dessa bilder lika mkt som jag. Nästa gång får Puma ha bloggen och bilderna igen.


Matte på utställning 3-4/7 och en Wikki look-a-like

Som ni nog vet ni som läser Wikkis blogg så var Matte på katt utställning i Kalmar den 3-4/7 och inte förrän nu en hel månad senare kommer hon på att hon har bilder som hon vill visa på bloggen därifrån.
Matte tog en hel drös med bilder några har Wikki redan visat på sin blogg så här kommer 2 st av Mattes favvo bilder. På Kattutställningen träffade Matte både Maritha från Katthemmet kompis och Nalle som säljer diverse prylar som t ex Wikki testade kattbäddar. Även vi var med på ett hörn iallafall som bild på Mattes t-shirt.

Det var faktiskt Nalle som hittade 2 st Wikki look-a likes men tyvärr blev bilden suddig på en av dem så ni får nöja er med en. Inte lika stilig som Wikki tycker vi såklart.

Kolla en svart/vit wikki perser, tillhör nog som tröjan säger Quinoa´s perser gäng.


Som ni även vet ni som läser vår blogg så är Puma delvis Abessinier, han mamma är en äkta blå tonad aby, men Puma är viltfärgad. Här ska ni få se en äkta viltfärgad abessinier, ett riktigt stiligt exemplar.

Tyvärr glömde Matte notera namnet och ägaren, hon var visst med i Calmare kattklubb och hjälpte till en hel del på utställningen så man såg henne nästan aldrig vid buren.

På tal om Abessinier så såg Matte att Stockholms katthem hade två riktigt stiliga misar av denna ras. De heter Tussilago och Tisteltå och är födda ca år 2005. Deras ägare hade av ngn anledning lämnat in dem för avlivning men som tur är räddades de undan ett öde som ingen fullt frisk katt ska behöva gå igenom. Vi hoppas verkligen att dessa 2 katter snart får ett hem där de är lika älskade som jag, Puma, är.

Tass/Puma

Slagsmål och tjut

Idag när Matte kom in och sa att Sixten visat sig till frukosten fick hon kommentaren "jo, det hörde jag nog" från Gammelhusse. Det visade sig att Sixten använt sin stora röstkapacitet för att visa att han var på hemgång.
Ännu mer tjut fick gammelhusse höra tidigare på morgonen då en besökare på sommarvisit "råkade" sätta sin tass på vår altan. Det belv ett himla liv med fräs och tjut, sen sa det klang och det belv tyst......

Vad sa klang då? Jo, sixten använde skrämma bort inkräktare med ljud strategin och smällde till stegen som stod på högkant ute på altanen så det klangade till rejält när den for i golvet och så var den striden vunnen. Varför smutsa ner tassarna när man kan skrämmas så istället, hahaha.

På tal om tjut så hade vi besök av 2 människor för några dagar sedan. Det var Gammelmattes dotter och hennes väninna. Vänninan hade en väldigt konstig röst något Puma reagerade rejält på. Han for upp ur soffan han sovit i och gav ifrån sig ett riktigt illtjut, sen smet han ut genom dörren så fort han såg att den var öppen.
Man kan ju undra vad det tog till honom..... trodde han att han såg ett spöke eller vad???


haha, den inkräktaren ser vi inte igen........


Tass/Puma och Sixten

RSS 2.0