Att hjälpa en katt i ett träd

Läste den här artikeln i vår lokaltidning Barometern.
En stackars liten katt har satt sig för högt upp i ett träd. Brandkåren kommer inte åt med sin stege pga att de inte kommer in i trädgården där katten sitter fast. Jag har inte sett hur det ser ut men det låter som en undanskyllning, något måste kunna göras.

Den stackars lilla katten:
En katt sitter fast i ett träd i en ort utanför Kalmar

Jag såg något liknande på programmet Djurpoliserna i philadelphia på Animal Planet. De hade ingen stegbil heller utan med risk för sina egna liv så klättrade en man upp och räddade katten ur trädet. Även den katten satt långt ut på tunna grenar. Finns det ingen modig människa som iallafall kan försöka ta sig upp i trädet till katten, ser stabilt nog ut på bilden?
Något måste man ju kunna göra. man får aldrig ge upp när det gäller liv eller död.
Vi håller både tummar och tassar för att denna historia ska få ett gott slut.

Edit: Det har löst sig tack vare en Arborist( en människa som har trädvård som yrke och är en hejare på att klättra). Läs lösningen här! Sån tur att det finns människor även i Sverige som gör allt för att hjälpa en liten kisse.


Mitt nya uteställe

Matte kommer snart hem från jobbet så jag tänkte ta chansen att göra ett inlägg innan den där drägliga Puma lägger sig i. Jag blir enligt ett kattforum på nätet där Matte postat en tråd ursinnig på den lille skiten när han inte lämnar mig ifred.

Men nu mina missar och mistrar så ska ni få se vad Matte byggt till bara mig för att jag ska kunna ha ett eget krypin att gömma mig i där Puma inte stör mig. Lådan är inte riktigt klar än, det fattas några hörnstolpar och takpapp för att den ska klara vätan på Mattes altan så därför står den än så länge på Gammelhusses altan under tak.

Jag älskar den här lådan och jag älskar såklart matte för att hon bryr sig så mkt att hon fixat den åt mig. Nu kan jag vara ute längre även om det blir kallt.

Här har ni den då Mitt Hus:


Här ligger jag på min dyna och spanar ut så att inte Puma kommer och stör mig( det var bara Matte som störde med blixtapparaten, men låt gå för den här gången då):

Nu Ska jag nog gå ut och ta det lugnt i mitt hus igen tills Matte kommer hem med mat som hon lovade köpa( hon skulle även köpa nya Dentabits, Mums!!)

Tass/Sixten


Hjälp tråd på kattforum.

Nu har jag lagt upp en tråd för att försöka få hjälp med Sixtens problem. När Puma inte lämnar honom ifred vid sovdags så morrar han såklart åt honom, men direkt efteråt kommer flämtandet. Vad händer? Ska försöka få betendet filmat någon gång är nog lättare att förstå då.

Får se om jag får någon hjälp där. Hoppas på det. Här hittar du tråden! 

Ny sovplats kanske

Matte börjar bli sur på att jag stjäl hennes Saccosäck hela tiden. Men den är ju så skön att sova i och hon kan väll sitta på golvet likväl. Nu har iallafall Matte sagt att hon ska köpa en bädd som är liknande en saccosäck men lite mindre. (ja, jag vet att vi har en massasaker men Matte älskar att köpa åt oss)

Den här vill hon köpa: Den finns på Zoobutiken Guldfisken i Kalmar. Ser riktigt mysig ut!!


Sen om jag ligger i den vet man ju aldrig, jag har ju sovit in saccosäcken nu.
Tass/Puma

Öppet hus på Kalmar Djurhem

Kalmar Djurhem ska ha öppet hus på den s.k Skälbydagen den 19 september mellan kl 11-15.
Åk gärna dit och hälsa på alla katter där. Kanske hittar Du just katten för dig.
Kalmar Djurhem hittar du i Skälby, karta HÄR!

Där kan du t ex träffa Mamma Loulou och hennes ungar Nico, Syrran och Lillstrumpa.

Svart/Vita katter är ju enligt mig(Sixten) helt underbara.
Dessa är några av de katter som kan bli era nya perfekta familjemedlemmar
så länge ni ger dem allt de behöver: Mat, vatten, värme, gos och kel.

Kom förbi en stund om ni har vägarna förbi. Ni kan även kolla upp alla katter på deras hemsida, här!
Tass/Sixten


Puma Dagens katt

Jippi, Matte skickade in en bild på mig till sidan Dagens katt. Nu är den inlagd, det är Mattes och min favoritbild på mig i eken som stod i trädgården innan. Kolla in sidan Dagens katt här!
Tass/Puma

Test 2: Plast lek

Varför ska Matte/Husse behöva köpa en massa leksaker till oss katter när vi är fullt kapabla till att hita saker att leka med själva. När Gammelhusse kom hem med en sak i en stor kartong så var den inplastad, när plasten togs av så tog jag väl hand om den:

Plast är riktigt roligt att leka med, men se till att ha Matte/Husse som vakar över dig om det är en plast påse så du inte fastnar i den. Den här plasten får högt betyg för det var ingen påse utan bara ett stort skynke. Jippi!!Lite galet på sista bilden där, men det blir det när man snurrar och prasslar i plast.
Sammanfattningen blir alltså att det är helt okey att stjäla Matte/Husses plast ibland.

Tass/Puma


Twitter här kommer vi!!

Nu ska jag och Sixten försöka Twittra lite. Kanske inte blir så jätte ofta men vi ska göra vårt bästa.
Du ska kunna hitta oss här! Vårt namn är Sixten_Puma. Vi ses väll där!
Tass/Puma & Sixten


Pumas saker ute hos Matte

Efter det förra inlägget så undrar nog vissa hur mkt kattsaker Matte egentligen har hemma. Men i leksaks testen jag kommer fortsätta med så kommer det testas saker som inte kommer kosta era människor något extra, alltså sånt som redan finns i hemmen, Nästa test som görs t ex är lek med plast, håll ut det kommer denna veckan!

Här är ett kollage med några av de kattsaker jag har ute hos Matte. Tipsa gärna om vad ni har hemma!


Tass på er så länge//Puma

Leksaks test nr 1

Matte har tänkt ägna några av kommande blogg inlägg åt att testa och fota olika leksaker, både köpta och hemmagjord sådana. Test katt är såklart jag, den eminenta Puma.

Leksak nr 1 som vi testar är en tunna med 3 ingångar och lite bollar och möss hängandes i denna.
Min utvärdering är att det är en väldigt intressant sak, där nere kan man gå in själv och slå lite på bollarna eller leka tittut med Matte. Hålet högst upp är lite svårare att komma upp i, där hjälpte matte mig några gånger, men där sitter ju också den roligaste leksaken pälsmusen i gummisnöre, himla kul grej tyckte jag.
Själva tunnans utsida är som gjord att kloa på, Matte hoppas jag använder tunnan istället för soffan i fortsättningen, men vem vet så roligt var det inte.

Ett minus med lektunnan är att den inte är gjord för stora katter tycker jag inte, även jag får tränga ihop mig lite för att få bekväm lek ställning.

Lite bilder, tyvärr ingen helbild än men det kanske kommer.
Denna köpte Matte på Djurmagasinet om någon är intresserad.

Tass så länge på er alla//Puma

Ps: Har lagt till lite fler länkar till höger i bloggen till andra bloggande katter och deras människor Ds.

RSS 2.0