Kartong med mini ingång

Matte har gjort ett fint litet krypin åt mig, en fin liten kartong med ingång bara för mig.
Ingången är gjord extra liten för att Sixten inte ska sno mitt hus, för han har ju sitt eget ute.
Tyvärr så verkar det som att inte Sixten fattade detta utan han försökte trycka in sin stora hydda in i mitt lilla krypin. Matte höll på att kikna av skratt när han höll på och stånka och stöna sig in genom mini ingången. Som tur var för mig så var det nog inte så bekvämt för honom därinne för han drog sig ut igen med vissa besvär.

Sen är det tyvärr så att Matte hade fullt upp med att skratta som en galning att hon glömde fotografera eller filma Sixten när han höll på, så därför får jag vissa hur det går till när en katt i rätt storlek går in i kartongen.


Nä, jag är inte för tjock för den här ingången. Den är perfekt för mig, men helt för litet för "visk"tjockisen"visk"Sixten.

Kolla själva hur vig jag är, inga problem alls för en liten katt som jag.

Men Matte det är meningen att du ska lämna mig ifred när jag sover här ju, schasss

Så som sammanfattning så varnar jag alla katter där ute som är av lite större proportioner att inte försöka ta sig in i kartonger med minimala ingångar, risken finns att era människor får skratt sjukan och detta kan vid allvarliga fall leda till att de skrattar ihjäl sig.

Tass så länge//Puma

Hårbollar och blodstårar

Matte får verkligen ingen lugn stund med oss katter, alltid händer det något.

Idag kl 4 på morgonen så fick jag, Puma, en hostattack. Matte flög upp ur sängen och hjälpte mig in i badrummet i all hast och där spydde jag upp en lång hårbolls korv. Det var riktigt jobbigt att få upp den för jag stod och hostade/harklade mig en lång stund innan jag fick upp den. Det är nog dags för Matte att borsta igenom min päls ordentligt igen så jag slipper en del. Det är första gången jag får upp en sådan hårboll och slipper det gärna i framtiden. Min mage var alltså inte riktigt i ordning idag på morgonen vid frukosten så jag ratade maten, men jag får väll komma in lite senare när gamlingarna fikar och ta mig lite då istället.

Sixten lyckades göra Matte ganska orolig för hon sov dåligt inatt efter hans entre igår kväll.
Han hade som vanligt lite gegga under ögonen, ni vet sånt där rinn som man kan få under ögonen ibland.
När Matte hjälper honom att torka bort det som hon brukar så märker hon att pappret/näsduken blir lite röd tonad. Hopn blir orolig att han fått något slag mot ögat men båda ser hela och fina ut ingen skråma syns någonstans. Matte ska nu hålla koll på Sixten de närmaste dagarna så att det inte dyker upp igen. Har ni något tips på vad det kan vara så säg gärna till!

Tass så länge/ Puma

Sovkorg ala Sofia

För ett tag sedan så fick Matte hem de 2 bäddar hon beställt från Sofia som syr dessa. Hela förtjänsten på dessa går till Katthemmet kompis och deras återuppbyggnad. Ni kan läsa mer om dem här och se några exemplar.

Matte beställde som sagt 2 stycken, men inte som ni tror en till oss var. Hon vet att Sixten inte tycker om att ligga i bäddar utan han vill hellre ligga i en människosäng eller sitt hus. Egentligen hade Matte tänkt ge bort den ena till några kattvänner men när hon ställde fram dem på golvet så jag, Puma, fick nosa på dem så visste jag inte vilken jag ville ha. De stod tätt intill varandra på golvet och jag hoppade mellan den ena och den andra, var alltså helt i valet och kvalet. Till sist gjorde matte så att hon ställde den ena ut hos sig och den andra inne hos gamlingarna så jag har en på varje plats. Men hon säger att om jag tröttnar på någon så ger hon bort den, de får inte bara stå oanvända och ta plats.

Här är lite bilder på den ena som hon bestämt att jag skulle ha, den är mörkblå utanpå och ljusblå inuti. Den andra som hon tänkt ge bort är svart utanpå och grå/vit mönstrad inuti( tyvärr har Matte ej tagit någon bild på den än.


Här ser ni hur den ser ut, ställde mig i den för att ni verkligen skulle se den bra.


Den är riktigt mysig att sova i, och jag föredrar att ha kanten uppvikt så det blir lite mer djup i den.
Här har Matte fällt ner kanten lite för att få med mig bättre på bild.


Man få ta det lite försiktigt med krumbuktningar i den, för den följer ens former väldigt mkt.
Här kantrar jag snart.


Såklart så stod det en leksak och lockade till lite lek just bredvid, får ju se till att fixa lite bra foto tillfällen åt Matte ibland.

Om ni tycker denna bädd ser urskön ut och kanske samtidigt vill skänka en slant till Katthemmet Kompis så ta kontakt med Sofia ni också(se länk högre upp i detta inlägg). Hon har en uppsjö av färger att välja mellan, Matte tyckte det var ett svårt val men hon lyckades väldigt bra för jag älskar den blå, min päls syns bra i den också.

Nä, nu ska jag lägga mig tillrätta i min bädd igen. Vi tassas snart igen. //Puma

RIP - Chewie

Något hemskt har hänt och Chewie finns ej med oss längre. Chewie var min brors katt Sunes bästa kompis,.
Så här skriver Chewies Husses mamma till mig om Chewie och hans sista viloplats:
Nu är Chewie i katthimlen och jag möss och fåglar- vi har begravt honom nära Svinto, vid Ölandsmuren. Han fick en söt vårbukett med vitsippor och Skilla med och förstås sin lilla älsklingsmus.


Vila i frid Chewie

Fler ideér på inlägg, men glömsk Matte

Vi har fått ide torka igen tyvärr, därför dröjer det innan ni ser något nytt här.
Matte hade en hel del ideér men sen skrev hon inte ner dem och såklart så glömde hon dem alla senare.
Men vi har ett inlägg på g det fattas bara en bra bild, vi har ju fått 2 bäddar som Matte beställt så det blir om dem.

Sen kan vi ju också meddela att som de utekatter vi är så är det mkt utejobb just nu och vi kan ju inte låta Matte ha hand om vår blogg helt själv. Nä, vem vet vad som händer om hon sitter här och skriver det blir inte bra iallafall.

Lite rapport från oss:
Nu har iallafall våren kommit och detta har Matte hittat bevis på, blommor har hon fotograferat men inte oss, bild kommer. Sixten har haft årets första fästingar, Jag, Puma får inga som vanligt verkar det som. Vi är båda ute en hel del, Sixten hade varit ute och jagat inatt så han var helt slut på morgonen så han kom in och kollapsade på Mattes soffa, men jag gick iallafall ut på min morgonliga inspektionsrunda sen in igen innan matte åker till jobbet, sen ut när Gamlingarna vaknat. Mkt springande ut och in nu när våren äntligen kommit.

På återtassande med fler rapporter snart.
//Puma

Väldigt tjat om bantning

Först och främst vill vi tacka för alla påskhälsningar vi fick på vårt förra inlägg.

Och nu till allvarligare saker, nu efter påsk börjar det tjatas om vikten igen, att man ätit för mkt påskmat.
Jag tycker att man som katt får äta hur mkt som helst och när som helst, speciellt vid påsk då det serveras en hel del läckerheter från havets skafferi. Sen får man väll ut och springa av sig sedan så man inte får en för oaptitlig hängbuk.

Här ser ni en katt som har tröttnat på bantning och sett till att hitta mat på egen hand.

Kanske det finns någon mat här inne åt mig! (Foto av matte Karin)

Se nu till att springa av er påskmaten och ni som går i sele får se till att er Matte/Husse också blir av med sin.

Tass på er/Puma och Sixten

Vi önskar er alla en ................


RSS 2.0