Kattastrof

Ni kan väll förstå vilken chock det blev för mig när jag igår kommer hem från värsta festen och finner att min sacco-säck är vandaliserad. Istället för att min goa filt ligger på den så har Matte lagt dit ngt luddigt som jag absolut inte vill sätta min tass på. Matte påstår att jag hårar ner så mkt att filten inte går attrysta ens, pälsen sitter alltså kvar påstår hon. Men var ska jag sova nu då?


Kolla bara på den där grejen på min fina sacco-säck.


Men Matte vad har du nu gjort. Jag kan ju inte sova på den där konstiga saken.

Nä, jag tror faktiskt jag går ut en runda istället. Det är en väldigt fin solnedgång ute faktiskt.


Kolla så fina molnen är, rödskimrande verkligen.

Till sist senaste nytt från Sixten: Han har till Matte stora oro fått problem med öronen igen. Han verkar inte ha någon öronskabb men han har kliat sig så att han fått ett sår i örat som nu varar sig så det blir kladdigt i örat.
Matte vet inte vad hon ska göra riktigt, vår veterinär har semester de närmaste 2 veckorna. Kankse vågar man vänta lite för att se om det blir bättre. Sixten brukar ju kunna sköta sina små sår själv så att de läker fint. Men tänk om det blir värre. Kan alltså konstatera att vi har en väldigt orolig Matte här hemma.

Tass så länge//Puma

Mynta och udda sommarsovplats

Ursäkta oss att vi ej skrivit på ett tag, men vårt förra inlägg har gällt tills nu. Det har varit flämtvarmt varje dag. Men så nu helt plötsligt har det vänt och det är svalare vindar och ibland kommer det även ruskigt blött från himlen.
Nu är jag, Puma, inne en hel del. Men Sixten jobbar på som vanligt, inkräktarna försvinner ju inte bara för att vädret ändras tyvärr.

En som verkligen gillar vädret är Sixtens kattmynta. Den är av typen "Nepeta Fassenii"" och vad Matte hittat så är det inte den verkligt äkta kattmyntan. Om det ska vara riktigt äkta kattmynte vara så ska den vara av typen "nepeta catari" den får rosa blommor istället för lila som vår. Matte har letat förgäves efter frön eller plantor av den sorten på alla blomsterhandlare här omkring men ej hittat, den är visst sällsynt.


Myntan i början av året...


Här är prakten i full blom redan nu, fler kan komma om man klipper ner blomstjälkarna efter blommning har Matte läst.


Nu när det är så konstigt omvändande väder så har jag börjat sova i en av bäddarna Matte köpt åt oss. En av Nalles underbara bäddar såklart. Nästan varje morgon när Matte vaknar så ligger jag där. Ursäkta att bilderna blev suddiga, Matte brukar vara bättre än så men hon har lekt mkt med inställningarna på kameran för ngn student och bara körde på nu utan att tänka på att det är svårt att fota en snabb katt med seg kamera. Sen måste hon lära sig att fokusera kameran på oss och inte på annat, suckjam, hon har mkt kvar att lära.


Men vad gör du Matte jag tvättade mig ju......


Den blir lite pälsig som ni ser.


Nu får du sluta för jag ska sova nu.

God natt!!! //Puma

RSS 2.0