Ny länk i länklistan

Ett litet snabbt inlägg nu bara, vädret är egentligen för fint för att blogga just nu.
Vi har lagt till en ny länk i vår länklista som går till Mattes senaste Picasa webalbum, med finfina bilder på katter från katthemmet kompis. Vi är säkra på att ni kommer älska dem.

När vi ändå är inne på ämnet länkar, har vi glömt lägga till ngn? Skriv en kommentar bara så fixar vi det.

Ett litet smakprov kanske ni vill ha på katthems bilderna såklart, kommer här!!


Fyra underbara kattungar. Lilli, Sussi, Pyret och Polarn.

Och så en bild speciellt tillägnad Katten Sippo och hans Husse....


Jussi i egen hög person. Tyvärr ville han inte hälsa utan kände sig tryggast bakom soffan.

För fler bilder se länken "Katthemmet kompis bilder" i länklistan.

Tass så länge//Puma och Sixten

Grimaser

Ni vet ibland när man tar en massa foton i en rad så händer det ibland att man får till den där riktiga ögonblicksbilden. Det lyckades Matte med på Sixten sist hon blixtrade runt och tack och lov att det var han för det var några riktigt jamarns grimaser. Hoppas ingen blir allför skrämd för nu kör vi!!Vääääs, nu kommer jag och tar er alla småglin därute.


Growl, scary cat on the move....


grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, nu kommer jag..............


BU!!!!!!!! Haha, där fick jag er allt
. Trodde ni verkligen att gamle herr Sixten skulle vara så elak.

Matte hälsar: att jodå han kan vara väldigt elak om han vill.

Tass så länge//Sixten

Vilodag

Förra veckan var Matte borta på ridläger varenda dag, därför har det inte blivit ngt fotograferat. Men nu är hon hemma igen och in action som de engelskspråkiga säger.

Just nu tar vi det lugnt både Sixten och jag, Puma. Fast vi är väldigt olika när det gäller sovställen.
Jag har kommit på att Gmattes hammock inte är farlig, utan det är bara mysigt när den gungar lite fram och tillbaka så sövande. Det är absolut min nya favo plats att sova, det syns verkligen på dynorna vem som ligger där för de var en gång svarta i färgen men nu är de pälsigt bruna.

Sixten bara slänger sig ner på altanen, här ska det inte vara några bekväma dynor utan  hårt trägolv går lika bra. Helst ska det vara mot väggen när solen skymtar lite också.

Nä nu har ni fått läsa tillräckligt, här kommer bilderna!!


Min hammock, ingen annans zzzzzzzzzzzzzzzzzzzznark


Det är så skönt här och så luddigt nu....


Nä nu ska jag fortsätta sova, ni får kolla på Sixten istället.


suckjam, du vet vad jag tycker om ditt fotograferande. Stör ej!!


Nähä, då går jag väll då.

På återtassande snart//Puma & Sixten

Puma vårtan och Sixten tassen

Matte har inte fotat så mkt med sin kamera på sista tiden, istället så har hennes måbil fått sköta bild tagandet. Blir hyfsade bilder av det med tycker vi, men hennes val av motiv är väll inte så smickrande.

Ta Sixtens tass som exempel, hur kul är det när Matte springer efter en och hojtar att hon vill ha en bild på Sixtens tass på bloggen så alla får se hans handikapp. Det är inte så kul när man försöker vara en tuff herre som Sixten och Matte bara vill visa upp hans svagheter. Men låt gå, så får ni ju se hur hans tass se ut nu. Den har faktiskt läkt väldigt fint, snart dags att ta stygnen på honom.


Lite suddigt pga inzoomningen som Matte fick göra, men ni ser ungefär hur min tass ser ut och lite stygn.


Efter Sixten kommer Pumas lite ovärdigare sida. En vårta på nosen som återkommer hela tiden, ena dagen så har han den och nästa så är den borta. Ser ganska roligt ut faktiskt.


Riktigt elak närbild, den ser ju jättestor ut sådär. Dumma Matte, ta en bild till längre bort.


Det var bättre, nu ser den inte så farlig ut. Snygg färg på ögonen har jag också såklart.

Nu ska jag ut och mucka gräl med nya grannkatten. Sixten hävdar att man ska vara snäll mot gamla damer men den här sköldpadds färgade tanten är verkligen rolig att reta. Jag har ett snyggt sår i skallen tack vare henne, det ska hon få igen förr. Tror hon verkligen hon bara kan komma hit och tassa rakt in på våra revir sådär, nehe ni morr och fräs säger jag.

Tass snart igen//Puma


Pumas mat maskin

Tänkte vi skulle lägga in en liten film när jag tar mat från min mat leksaks maskin, den är så rolig tycker jag.
Den får absolut 5 tassar av 5 möjliga. (Ursäkta om filmen är felvriden, Matte är konstig ibland)Tass,tass//Puma

Bättre sent än aldrig

Är väll dags för en rapport igen. Matte har jobbat massor och ej hunnit hjälpa oss men nu så ska ni få höra vad som hänt Sixten. De av våra vänner som håller till på facebook vet redan en del men så här var det alltså.

Jo, Sixten kom in en dag för ungefär 1,5 vecka sen med en blodig tå. Matte trodde direkt att klon var sönder och då blödde det såklart från pulpan. Men så var inte fallet denna gången för klon var hel, det var det runt omkring som skurits sönder på något. Så Matte fixar tid hos vår vettis snarast, så Sixten fick åka dit och sövas. Resultatet blev 4 stygn och tratt + utegångsförbud i helst 2 veckor. Hur skulle det gå? Med tanke på att Sixten är en extrem utekatt nu på sommaren och endast visar sig när han är hungrig så var det ju dömt att misslyckas. Men Matte var envis, i nästan en hel vecka fick Sixten vara inne med tratt på skallen. Men Matte tog ut honom på lite promenader i sele, då Sixten faktiskt kan gå i sele riktigt bra om han vill. Men sen gick det inte längre, lådbesöken uteblev och det resulterar i orolig Matte som ringer sticktanten. Hon får godkänt att släppa ut Sixten så länge det inte är lerigt ute och såret ser fint ut. Sagt och gjort Sixten går ut. Matte tror att nu försvinner han flera dagar, men så blev inte fallet inte förrän idag. Idag har inte Sixten setts till alls så nu har han heldags patrull, innan så gick han och jamade så fort Matte kom ur synhåll och tassade efter henne vart hon än gick.

En liten bild på tratt herren kan ni väll få också, ursäkta kvaliten men den är tagen med Mattes måbil.

Men släpp ut mig då!!!! Jag vill ut!!!!

Det var allt från oss denna gång!
Vid tangenterna Puma med mattes hjälp.

Tass,tass//Puma

Alla Mattes bilder från invigningen

I vårt länk fält finns nu en direkt länk till alla bilder Matte tog vid invigningen av Katthemmet Kompis Lördagen den 30/7. Bara till att ta om ni vill ha någon av bilderna.

Tassat av//Puma och Sixten

RSS 2.0