Mitt älskade gömställe-Borta

Nu så är julen totalt borta och med det mitt underbara gottebords gömställe. Nu står det ett annat bord på dess plats som absolut inte funkar lika bra som gömställe och de första dagarna kände jag mig helt rådvill och visste inte vad jag skulle ta mig till. men nu har jag hittat ett nytt ställe att gömma mig på och göra smygattacker på Sixten från, men det får ni se i nästa inlägg.

Tillbaks till mitt älskade bord, jag förstod inte till en början hur mina människor kunde ta bort ett sådant underbart ställe. Det tog verkligen tid innan jag kommer över chocken. Ni kommer se i följande bilder hur förvirrad jag såg ut:


"Nej, hur kan ni göra så här mot mig" skriker jag.


Kanske jag kan gömma mig under detta bordet också? Nähä det var lite för smalt för mig, typiskt.


"Matte, du får mördarblicken från mig för det här din svikare. Hur kunde du ta bort mitt gömställe?"

Som ni ser en förtvivlad katt det var jag. Nu mår jag bättre och har som sagt hittat ett nytt ställe så jag kände att jag var beredd att berätta om detta hemska som hände mig.

Tass på er/Puma


Sovplatser

Idag tänkte jag ta upp ett viktigt ämne som ni ser. Alltså var man sover. Vi katter kan ju sova på de mest konstiga ställen och ändå ha det så bekvämt. Jag tänkte ni skulle få se två sätt man kan sova på som är riktigt konstiga säger matte men som jag tycker verkar bra.


Den här platsen är min favorit, jag ligger som ni kan se med bakdelen på mitt klösträd och framdelen på fönsterbrädan och magen får hänga i luften. Detta är jätte skönt då värmen från elementet under fönsterbrädan gör det underbart att ligga där och sussa.


Den här passar väll bättre in på konstig sovstil än sovplats. Det är väll inte så jätte bekvämt men jag hänger ju lite i luften här med. Antar att jag tycker det är bra när jag gör det, va?


Har ju sett att Wikki föredrar att sova i en minimal korg och att Sippos vän Snuffe helst vräker sig mitt i sin Husses säng.  Vad sägs om att ha ett kedje blogg inlägg där alla skriver om samma ämne, just nu  konstiga sovplatser/sovstilar. Får se om någon nappar på det!

Kedje tass till er alla/Puma

Här är SUNE, lite äldre, lite större men lika busig

Vi hade tänkt publicera detta inlägg tidigare, men pga händelserna hos Katthemmet Kompis så fick det vänta lite, men här kommer han SUNE!

Vi har skrivit om Sune och hans kompis Chewie förut, men nu har han blivit lite större och när Matte var och hälsade på sin bror och hans fru(Sunes Matte och Husse) så tog hon chansen att fotografera denna stiliga kisse.

Det är såklart jag, Sixten, som skriver det då jag tycker svart/vita katter är helt underbara. Puma har någon annan konstig färg smak men så ser han ju också ut som en hare och även skuttar som en.

Iallafall tillbaks till Sune som jag då tycker har en lika ovanlig teckning som vår vän bloggkatten Wikki.
Han är som ni ser på bilderna en katt som får gå ut i sele, då det tyvärr finns en ganska trafikerad väg i närheten så är det säkrast för honom. Matte fixade faktiskt en jättefin och mysig sele som julklapp till honom, bild på den finns också i detta inlägg.

Matte har fått fler bilder på sin mejl men först kommer hennes och såklart bilden på den stiliga selen.Här har ni Sunes lekland, med allt som en katt kan önska sig, han har även en kattunnel som ni kan se i bakgrunden och ett klösträd såklart. Snacka om klösträd det glömde Matte fota för det är verkligen ett träd!


Leksaken som Sune har på bilden här fick han av Matte, vi har också varsin sån och Pumas är snart sönder medan min är sönderdreglad. Undrar hur det blir med Sunes.


Den leksaken blir antagligen sönderlekt för han gillade den verkligen. Här ser ni Sunes gamla sele.


Sunes favorit sovplats är såklart den skönaste fåtöljen i hela huset, men han håller såklart sin Matte och husse sällskap ibland också.


Och här har vi den  Sunes nya sele, den är enkel att få på och han verkar gilla den. Den här borde ni testa alla ni som går i sele, men den är svår att hitta, matte hittade denna på ett ställe som heter Kalles gårdsservice och det ligger i Färjestaden, men fler borde ha den såklart.(Bild tagen av Sunes matte)

Fler Sune och lite Chewie bilder kommer, det lovar vi.

Tass/Sixten skrivet åt Sune

Lite ljus i mörkret

Det har gått en tid sen Katthemmet Kompis brann ner. Flera katter som lyckades fly undan elden har blivit räddade, däribland några som vi skänker en extra tanke till.

Robinson Matte träffade denna stiliga kattherre när katthemmet kompis hade öppet hus förra året. Det må låta konstigt men hon kände direkt något speciellt för denna katt. Tyvärr så tillåter inte Sixten att någon mer katt beträder hans revir och Robinson behöver ett lugnt hem kanske med ett äldre pensionerat par som kan ge honom lugn och ro för att hitta den tillit som många hemlösa katter ibland mister pga vissa skäl. Matte tror iallafall att Robinson är en underbar katt som skulle kunna älska ngn väldigt mkt. Just nu är han på bättringsvägen efter att ha fått en del brandskador.
En stilig kattherre eller hur?

När vi var inne på Katthemmet kompis hemsida och surfade runt och kollade vilka katter som infångats med mera så såg Puma en annan Puma även han från Öland. Han blev såklart mkt till sig och sa till mig att han var tvungen och vissa upp denna andra Puma på denna blogg. Så här står det om Puma på katthemmet kompis hemsida "Puma är en hittekatt från Öland på ca fyra månader. Detta är en stor och stilig kattkille som spinner så fort man tittar på honom. Puma är mycket social och en riktig kelgris." Låter lite som en annan Puma jag vet iallafall det där om att han är en kelgris. Kan även säga att har man en Puma i huset så kan det hända en del, man har en vän för livet och en riktig busunge är min såklart i leken lika vild som det kattdjur han fått sitt namn från.


De ser faktiskt lite lika ut, iallafall lika sluga.

Sixten vill såklart att jag visar upp en svart/vit katt, då han tycker att katter med den färgen är mkt överlägsna alla katter iallafall mkt smartare. Sickan som denna katt heter är på den bilden vi lånat av Katthemmet väldigt lik Sixten i uttryck. Den där blicken säger allt. Man vet att Sickan har överlevt branden men tyvärr har man inte fått tag i honom än, han smyger omkring ute i de småländska skogarna på jakt efter ngt. Kanske ett nytt hem.
Tyvärr har vi inte så mkt info om sickan men med den uppsynen så är han säkert lite som Sixten. En katt som älskar att hoppa upp i sängen på morgonen där han går och trampar och spinner i takt, har stort revir och ser till att andra katter förstår vilka regler som gäller, kanske Sickan fortfarande är därute för att han vill se till att hans kompisar kommer till rätta först. Kanske kommer hans sanna natur inte fram förrän han har fått ett hem att kalla sitt eget.


En sådan nyfiken blick, undrar vad han tänker på.

Kanske just du vill hjälpa dessa katter och alla deras vänner på Katthemmet kompis.
Klicka då in dig på denna banner så kommer du till deras hemsid där finns all information som behövs för att hjälpa med allt ett katthem behöver.

Nertassat av Matte Emma och katterna Puma & Sixten

Ps: Alla bilder är Katthemmet kompis bilder. Ds.


En sorgens dag

Matte läste just i tidningen att Katthemmet Kompis brunnit ner. Hon blev såklart oerhört ledsen, så nu går våra tankar till alla där borta i Svalehult. Flera katter omkom, dessa skänker vi en tanke till och kanske en tår trillar nerför morrhåren. Men vi måste såklart även tänka på alla dem som överlevde, dessa katter behöver mat sen hela Katthemmets mat ransoner brann upp. Kan du skänka något till dem så har du all kontaktinformation här!

Matte ska så snart hon kan se till att lite pengar skickas, för tyvärr bor vi inte i närheten av någon fodertunna som vi kan stoppa mat i. Till Katthemmet Kompis: Kämpa på vi är många som stödjer er i med- eller motgång.

Tassat av Puma & Sixten

RSS 2.0