Kväll på Katthemmet kompis

Efter att alla besökare lämnat och även försäljare så var bara Nalle, Lasse, Maritha och Sonny kvar och vår Matte såklart. Då när det började mörkna och katterna började känna att det lugnat ner sig så kom de fram.
Helt plötsligt så var rastgårdarna fulla med katter även Robinson visade upp sig i all sin glans. (Tyvärr inte många bilder då Matte inte ville skrämma upp katterna igen, men några bilder blir det efter all text, lovar)

Medan katterna vilade ut och tog frisk luft i sina rastgårdar så fixade människorna sig en behövlig middag, Pizza.
Gissa vem som strök sig runt bene på alla för att kanske få en smakbit, Kopian såklart något Sören inte var så road av så ett dovt morrande hördes ganska konstant från lillkillen.
Även många av Maritas andra katter tittade ut en sväng: Chester som tror han är herre på täppan, Filippa som verkligen är det, Flintstone som inte vågade gå nära när Filippa var där men som matte förbarmade sig över med en gosstund. Tina som tyckte en pizzakartong var bästa klösbrädan och flera andra.

Efter intag av lite mat så skulle såklart även katterna ha lite omsorg. matte ställde upp och hjälpte till med att ransa lådor och snacka med katterna. 2 burar med kattungar, härliga busungar varav en klättrade på nätdörren precis som vår kompis Madeleine på Södertälje katthem. Matte hälsade även på Boysen fd Svartenbrandt, en otroligt trevlig och social kelsjuk kille.
Marita och Matte var även och hälsade på lite andra kattungar nyligen intagna så lite hemliga än. Men kan säga så mkt som att det var ett busigt gäng som försökte smita ut när 2-beningarna skulle ta sig in. Speciellt en av dem en röd färgad liten tott var extra busig och bet Marita i tårna upprepade gånger. Han hette Pyret men efter Mattes besök där fick han heta "Pyret på Bettet" tyckte det passade honom.
Sen vandrade marita och Matte vidare till lillstugan där Arvskatterna bor. Ett stort gäng i olika brun tigrerade mönster. Mamma Hulda är nog Kopians rival i kraftighet för hon var inte liten. Där blev det lådtömning, matning och lek. Marita sa att Sonny antagligen redan satt och sov i andra änden av huset för hon kunde höra hans snarkningar genom väggen, Arvskatterna bor nämligen granne med några andra katter som behövde lite sällskap.

Efter allt detta så var Matte faktiskt tvungen att bege sig hem för klockan var väldigt mkt, så kl 22 styrde hon bilen hemåt och ca 40 min senare var hon hemma och möttes av Sixten som fick lite kel innan hans nattpatrullering tog fart. Puh, det var mkt text. Men nu kommer lite fler bilder!!


Maritas katt Tina såg framemot en bit pizza på kvällen, Kartongen funkade även som liggplats och klösbräda.


Katthemmet kompis egna Puma såg bedjande på oss från sin rastgård och undrade om även han fick lite pizza.


Undrar om inte Pia Puma lyckades droga Sören med sina kattmynte leksaker lite väl mkt. Han var nära att ta sig ett bad i poolen nämligen, eller så ville han bara bli av med vår Matte som var i andra änden av kopplet.


Nalle och lasse fick helt plötligt en ny marknadskatt, Maritas katt Filippa på väg mot fårskinnsfällarna.


Kopian är nöjd och belåten efter en underbar invigning och massor av folk. Men mest tacksam är han nog för den pizza som slank ner till honom när han svansade runt bordet där människorna satt och åt.
Han hälsar välkommen åter!!!


Tassat av//Puma och Sixten
Invigning katthemmet kompis

Det blev en lång dag för Matte igår och många bilder. Vi kommer visa några här medan resten kommer läggas upp i ett webbalbum vi har. Matte Åkte hemifrån kl 9 och var inte hemma förrän kl 23 på kvällen.
Hon fick se både besöks tiden och den lugnare efteråt tiden när katterna vågade sig ut i rastgården efter allt människospring. Inga bilder togs dock på katthems katterna på kvällen då Matte inte ville skrämma upp dem igen med sitt blixtrande och det var för mörkt för att få bra bilder utan blixt. Men här kommer lite utvalda bilder iallafall:


Matte träffade många trevliga bloggkompisar: Här Ligans Matte Inkan och Max & Måns Husse Christer


Det var ständig kö in till katthemmet, en paus fick det blir efter ett tag då katterna blev för stressade.


Cafe Kompis var väldigt populärt med många smarriga saker.


Lotteriet blev riktigt populärt, Lottt nr 2000 var det alla satsade på: En stor glasskulptur från Målerås.


Max & Måns husse Christer vann en kruka, tyvärr inte stor nog för en katt att få plats i, Men han såg glad ut ändå.


Sören Fernström som samlade in klapp pengar under dagen, gick en runda med Husse för att sträcka på benen.


De flesta katterna gömde sig, men några låg lugnt och tittade på allt folk som gick omkring.


Katthemmet Kompis lilla maskot Kopian, patrullerade sitt område och såg till att allt gick som det skulle.

Det var allt från oss just nu. Fler bilder kommer i nästa inlägg snart, då om vad som hände efter alla besökare gått hem. Då Matte verkligen fick se katterna på katthemmet, även på närmre håll.

Tass så länge//Puma & Sixten

Långa morgnar i härliga bädden

När Matte inte börjar jobba så tidigt så finns det chans att ligga och dra sig lite extra i de olika bäddarna här hemma. Ny favorit bland bäddarna är en blå/svart bädd som Matte köpt av Nalle (ursäkta länken blir vit, Matte har inte hittat koden som ändrar det än)på en marknad.

Såhär ser det då ut på morgnarna:


zzzzzzzzzzzzzzzzzzz............så mysigt......zzzzzzzzzzzzzznark


hmmmm, gomorrron Matte, ska bara klia mig lite innan vi går in och äter frukost.


Nästa gång vi tassas hoppas vi på lite bilder från Katthemmet Kompis invigning.

Tass så länge//Puma

Allt klart för............

 

Kameran är laddad, minneskortet tomt, bilen tankad och presenterna packade.

Så nu är vi klara för:

 

Kanske vi ses där!!!


Päls bollar

Jag vet att det är sommar, men jag liksom fäller väldigt mkt fortfarande.
Så Matte tog en riktig igenom kamningsdag på mig. Det blev mkt päls som lossnade och mer kunde det ha blivit om jag inte tröttnat och gått ifrån henne.


oj, vilken pälsboll kom den verkligen bara från mig. Inga Puma-strån alls??


Såhär fin päls har jag i mitt esse.

På återtassande//Sixten

Dålig kost = badning

Först och främst vill vi säga att det inte var meningen att det skulle dröja så länge till vårt nästa inlägg. Men så blev luften sådär spänd och tryckande och så började det runga blixtrar kors och tvärs, så Matte vågade inte ha vår dator igång för den kunde bli skadad av åskar då. Men nu är vi tillbaks med en uppdatering på vad som hänt oss senast.

Till dagens ämne: Det var ju så att Sixtens speciella torrfoder för gamlingar tog slut. Det sa inte gammelmatte ngt till Matte om utan de gav då Sixten av Pumas foder istället. Och vi kan garantera att det inte är ngn bra ide att gå från senior foder till hög energi foder bara sådär. Det blev liksom rännskita utav alltihop.
Så när Matte kom hem efter att ha hälsat på Sören med familj på Mörbylånga marknad så fann hon en Sixten med totalt nerkletad svans och rumpa. Så det blev att ta en tur in till duschen för att få bort allt. Här är resultatet:


Nyduschad och fin, med speciellt schampoo för katter.


Då var det väll bara till att rätta till pälsen igen, suckjam....


Men Matte tog och kammade igenom min päls lite så att den iallafall såg nåt sånär ok ut.

Mer päls blir det i nästa inlägg.

Tass så länge//Sixten

Leksakstest: Girmus

Jadå, nu har Matte skaffat en sådan där girmus som Katten Gustav hade så kul med i ett av sina inlägg!
Matte tänkte liksom att det skulle vara en perfekt leksak till Sixten som gillar att sätta tänder och klor i saker ibland.
Hon resonerade som så att det var bättre att han satte klorna i girmusen än i henne, var hon nu fått iden ifrån att han någonsin skulle ge sig på henne förstår vi inte. Såhär såg det iallfall ut när Sixten lekte med sin leksak:


Vad är det här för ngt du skaffat mig, är det verkligen meningen att jag ska ta i den.


Rawr, nu har jag dig din odåga.


Bita, bita,bita.............


Ja du Matte, den här var faktiskt riktigt kul så den får vi leka med fler gånger.


Nästa gång hoppas vi ha fått några bilder på vår lek med favo-vippan, men Matte har lite svårt att fotografera oss när vi rusar runt i raketfart. Får se vad det blir.

Extra notis: Puma tar det lite lugnare just nu då han har fått 2 små bettsår i rumpan som blivit inflammerade och han får nu antibiotika. De läker jättefint nu så snart är han på topp igen.

Tass från oss//Puma och Sixten

Fler kattutställningsbilder

Här kommer några fler bilder från utställningen!!!
Vissa tyckte det var lite långtråkigt kan man väll säga


Har ni någonsin försökt fota 3 kattungar på en gång där inte alla gillar varandra, här har ni resultatet.


Matte tror att även detta är en stor Maine coon, men inte lika stor som den i förra inlägget.


Vilket skägg han har den här godingen.

Får se om det kanske blir fler såna här bilder, Matte håller på att ladda upp dem på en speciell sida allihop.
Vi måste ju få synas på vår blogg snart igen också.
Tassas snart igen//Puma och Sixten

Kattutställningen i Kalmar

Nu är matte hemma igen efter att ha rännt runt på kattutställning 2 dagar i sträck.
Det blev många katter som fick utstå blixtsaker där, men mest utan blixt verkar det som.

När Matte kom hem hade hon med sig en jeansjacka som nalle målat av Sixten på, bild på den kommer i kommande inlägg. Hon hade såklart även köpt en del leksaker igen, får se om vi använder dem, recension kommer.

Matte var först och främst på kattutställningen för att vara kattvakt åt Sören Fernström, men hon tog såklart chansen att springa iväg och fota när hon kunde, medan Sören sov djupt på sina fårfällar.

Här kommer lite bilder från evenemanget:


Sören som Matte höll ett öga på, och även gick en promenad med ett par gånger.


Ligans prins: Se hit!! Här har du en rival en stor stilig Maine Coon kille på snart 4 år och 9 kg.


Vår bloggkompis prinssesan Indra framme vid domaren. Hon hade lämnat lillebror Bastian hemma, hon verkade tycka det var skönt med lite semester från honom.


En av Mattes favoriter: En gullig liten Abessinier som hon tyckte liknade Puma när han var liten.


En Bengal ligger med magen i vädret i sin hängmatta, bredvid låg hans brorsa likadant.

Det var lite utställningsbilder från oss.

Tass så länge//Puma och Sixten

Matte fotomummlar och ny blogg tanke

Jaha, nu i helgen är det alltså kattutställning i Kalmar och Matte ska såklart dit och fotografera massor. Samtidigt ska hon hålla Sören och Nalle sällskap där. Underbart!! Men just nu så går hon runt här hemma och mummlar om allt från bländare till objektiv och ISO m.m, jag fattar inte ett skit. Hon mummlar t om i sömnen ibland, hon är allt konstig ibland min matte.


Sen har vi en liten fråga till alla våra wordpress användande vänner därute. Vi funderar på att lämna blog.se då det har krånglat en hel del senaste tiden som t ex att den inte lägger upp inlägg som den ska och så.
Men wordpress är ju bara ett verktyg och till det behöver man ett webhotell som det finns en uppsjö av.
Vilket använder ni? Vi tar emot alla tips vi kan få!! Vi kanse börjar genom att testa wordpress blogg först vem vet.
Vårt namn kommer vi också ändra då men vad det blir får vi se.

Precis som våra vänner så kommer här ett lite utvik ala Puma, inte lika bra som våra vänners men Matte jobbar på det.


Matte sluta fota mig såhär....

Tass//Puma

Ännu en kattastrof

Matte har börjat med ngt som hon kallar jobb igen. Det är därför vår blogg inte blir uppdaterad lika ofta just nu, hon påstår att det är jobbigt att sitta framför datorn både på jobet och hemma, fnysjam säger vi.
Så nu vet ni hur det ligger till för oss iallafall för det var kattastrofen.

Kan även meddela att jag, Puma, gått och fått ett elakt sår i rumpan som inte läkt helt än. Men Matte säger att det snart kommer försvinna och sluta vara så jobbigt, är ju jämt där och tvättar något som medför att det inte läker lika snabbt som det skall. Matte har t o m hotat med något som kallas strut, för att jag ska sluta slicka. Men vad det är vet jag inte?

Så jag tar det lite lugnt istället just nu. Matte hon leker med sin måbil och tar foton som hon lägger upp på den så kallade facebooken men jag sa till henne att hon allt skulle lägga upp dem här också så även ni får se dem.

Så här kommer dem senaste:


Som ni ser tar jag det riktigt lugnt, så skönt i soffan.


Men om ngn rör mina tassar så vaknar jag med ett ryck och ett mjaou.

Ta tass om er så hörs vi snart igen!!
Tasskramar//Puma

RSS 2.0