Sixten mår fin fint

Många undrar hur Sixten mår, och vi kan meddela att han mår som en prins.
Hans 3 bitskador har läkt jättebra, antibiotika kuren är avslutad och pälsen på kinden som veterinären rakade bort börjar så sakteliga att växa ut igen. Tyvärr finns inga bilder på den nu läkta kinden då Sixten ju avskyr att bli fotograferad och flyr så fort Matte kommer med kameran.

Men snart kommer ni få se bilder på linslusen Puma, när han poserar på murstolpen. Matte fick till ett antal bra närbilder på honom och i helgen tog hon en bild på en katt med rejäl svans (Matte säger att svansen nästan var större än katten).

Ha tålamod, vi skriver så snart vi kan, mkt att kolla ute nu vet ni.

Tass/Puma & Sixten

Avskyr åskar

Nu har åskar varit här igen. Han stannade här hela helgen så Matte vågade inte lägga in bilderna på sin dator. Matte tog en massa bilder på mig när jag poserade på mur stolpen hemma. Sixten sprang som vanligt iväg så fort Matte riktade kameran mot honom.

När det gäller Åskar så är jag livrädd för honom, vill aldrig höra hans dundrande muller igen. Varenda gång han dyker upp så springer jag och gömmer mig i det minsta och mörkaste hörnet jag kan hitta. Oftast blir det inne i Gammelmattes garderob för den har så tassvänliga skjutdörrar som man bara kan knuffa upp. Sen ligger jag där inne och morrar åt Åskar tills han försvinner.

Tass//Puma 

Raklång

Ibland är det så skönt att bara sträcka ut sig i sin fulla längd i soffan och bara softa.
Gammelmatte tog den här bilden på mig när jag hade en av mina slöare dagar.
Det var så gott att ligga och gosa ner sig i filten sen efter sträck passet.

Tass/Puma

Gammelmatte är bäst

Som Sixten redan berättat så har vi ju haft fisk kalas här i dagarna. Strömmingen som de köper får Sixten ha för sig själv för det äter jag inte, men nyfångad öländsk torsk det är grejer det. Mums säger jag bara!


Vad är det min nos känner doften av, om inte nyfångad torsk.


Kom till Puma nu lilla fisken....mmmmmmmm


Ännu en bit till mig. Lite närmare bara så jag kan hugga den nu gammelmatte.
..........................
mums, mums, kraskel, kraskel hörs under bordet dit Puma dragit iväg sitt byte.

Åh, vad gott det var och nu en skön lång tupplur på det.

Sovtass så länge/Puma

ps: Matte har skaffat ny kamera så kanske det blir lite fler bilder nu på mig kan hoppas, Sixten gillar ju överhuvudtaget inte att fotograferas så ni få hålla till godo med fler bilder på mig och någon enstaka tur bild på Sixten. ds

Den skadade kinden

Tyckte det var bäst att skriva och berätta hur det går med min skadade kind så att alla mina bloggkompisar kan känna sig lugna. Har sett att flera stycken skrivit om vad som händer deras människor om vi katter råkar bita dem i stridens hetta. Min kind visar vad som händer när en katt blir biten av en annan katt även det i stridens hetta.

Som jag berättade i förra inlägget så hade min kind svullnat upp i en stor böld, Matte kände inget sår och förstod inte riktigt vad det var. Men igår fick vår eminenta veterinär ett återbud så matte fick komma dit så de fick kolla min kind.
Jag tycker verkligen om den sticktanten som matte anlitar så jag brukar spinna för full rulle, hon brukar kalla mig flera gulliga små ord men dem håller jag för mig själv så det så.

Iallafall så hade min päls tovat ihop sig av vätskan som runnit ur när bölden sprack så veterinären fick raka bort min päls så såret fick andas annars kanske jag fått en böld till och det ville jag inte. Då upptäckte både Matte och veterinären vad bölden orsakats av för på min kind fanns 3 st bettsår. Kan ju slå vad att min konkurrent i striden ser värre ut än jag för annars har jag blivit lat på gamla dagar.

Så veterinären tog lite brunt gegg och torkade rent mitt så sen fick jag såklart en spruta också med något, antagligen antibiotikatt för jag såg nog när matte la ner ett sånt där recept som man får hämta ut medecin med i sin väska.

Nu har jag både varit hos veterinären och Matte har fått antibiotikatt åt mig så nu läker det säkert fint.


Så här såg det ut efter veterinären rakat bort min päls vid såret. Ser ni de 3 kattbetten?

Nu ska jag ut och sova i mitt lilla krypin och låta såret läka-
Vi tassas snart//Sixten

Jag skäms......

Kolla bara hur jag ser ut!


Jag vet att jag är 11 år, men måst jag se så gammal ut för det. Inte nog med att jag ser så gammal och gaggig ut på bilden ser ni hur min kind ser ut? jag vet inte hur det hände, ena dagen var den helt normal och så nästa så hade den växt till dubbel storlek. Men vet ni vad det värsta är...... Hör och häpna några dagar senare så sprack den skiten och det rann ut en massa geggig illaluktande vätska som Matte kallar "var".

Varför hände detta mig? jag har inte gjort något dummt väll. Och Matte blev ju helt galen när hon såg bulan och trodde jag var jätte dålig men det var jag inte för jag gör min plikt som vanligt, alltså någon måste ju hålla koll på reviret och äta måste man ju då också göra för att hålla energin uppe.
Kan ni tänka er att Matte ringde till sticktanten, men som tur var för mig så hade de ingen tid på några dagar och nu när knölen/bölden spruckit så är min kind normal igen. Oroa er inte kära bloggvänner Matte håller koll på mig så jag inte får några infektioner eller vad det nu heter.

Men de senaste dagarna har inte bara varit dåliga, Gammelmatte köpte strömminsfilleer till mig igen och vad jag älskar det, sen fick vi även hem nyfångad torsk av en annan bekant till gammelmatte. Vilket lyx va? Så vi har haft rejält fisk kalas här i några dagar nu. Alla tyckte ju så synd om mig så de var tvugna att ge mig lite extra.
Men jag vet nog att de även skrattade åt mig när de inte trodde jag hörde, suck, vad får man inte gå igenom ibland. Här är en bild till på den förbenade bölden eller vad det nu var.


Fast den syns inte så jättebra och den ända bilden den syntes ok på den blev suddig(rätt åt matte när hon jagar bölder med kameran, jag gjorde det ju inte lätt för henne då jag avskyr att bli fotograferad)

Nu ska jag ta igen mig och läka ihop.

Vi tassas/Sixten böldfri

Konstigt beteende

Sippo skrev om att Snuffe betedde sig konstigt. Igår betedde sig även Sixten konstigt när han skulle in, detta hände:

Sixten betedde sig alltså konstigt igår, han brukar hoppa upp på ett fönster utanför altanen och sen tar han upp en tass och viftar lite för att få människornas uppmärksamhet att han vill gå in. Så igår gjorde han så och kom in en runda, men så helt plötsligt så gick han ut igen och satt efter ngn minut vid fönstret på altanen igen och viftade men när Matte öppnade dörren för att han skulle få komma in så gick han inte från fönstret utan satt och viftade där en lång stund till innan han kom in. Jag låg och slöade i soffan och såg hela scenariot och jag tycker han betedde sig mkt konstigt.

Tonåring

Nu har Puma blivit tonåring för han driver både mig och Matte galna ibland med sina konstiga tider.
Han har börjat sova inne hela dagarna och sen när det blir kväll ca kl 20 eller där omkring så går han ut. Det värsta är att sen är han inte bara ute en liten stund utan han är oftast ute till mitt i natten och väcker matte med sina klunkande på handtagen runt kl 03 på natten. Men igår gick han ännu längre och var ute hela natten alltså från kl 20 på kvällen till kl 06:30 på morgonen när matte gav oss mat. Kan ni förstå hur orolig Matte blir när han är ute så länge så ung som han är, jag själv har ju 11 års erfarenhet av uteliv så jag kan vara ute som jag vill men Puma borde ta det lite lugnt i början. "Suck" Tonåringar är jobbiga, hoppas det är en snabb övergångsperiod.

Gammeltass/Sixten 

RSS 2.0