Puffen!

Visst är det en kamoflerad kattbädd, ooch det var så klart vår eminenta expert i nosologi Katten Sippo som gissade rätt. Även Wikki var nära, men tyvärr har inte matte fått tag i någon bumbisbädd.

Nu har alltså Matte köpt den, men det blev inte riktigt som hon tänkt sig. Puma har inte överlämnat saccosäcken i Mattes händer, nä han vräker sig där som vanligt. Puma vill inte ens sätta en tass i Puffen, men jag, Sixten, däremot tar villigt emot den så länge jag får ha min älskade filt ovanpå. Utan filten vill inte jag heller ligga i den, Matte tror att det kanske är något med tyget vi inte gillar. Men min filt har perfekt konsistens och luktar jag och är nerhårad för fullt. Alltså helt perfekt!

Här ser ni puffen lite iallafall:


Sov gott alla kissekatter där ute. Slötass/Sixten

Vad sover Sixten på?

Ingen som vågat gissa vad som döljer sig under min filt, Matte har skrivit om en sak hon skulle köpa till Puma i ett äldre inlägg. Här kommer en bättre helhetsbild:


Får se om någon av er listar ut vad det är, skönt är det iallafall att ligga på.
Tass/Sixten

Grått och trist är inget kattväder

Det har inte varit något bra väder ute nu på flera dagar. Vad gör man då? Jo detta:Sixten intog soffan på sin favorit filt. men kan någon av er gissa vad han ligger på mer? En ledtråd finns i äldre inlägg. (Rättsvar=nytt inlägg)Jag sover i korgen för att göra det riktigt bekvämt för mig. matte hade tyvär stulit platsen i skinnfåtöljen framför brasan men detta funkar ju också.

Vi spenderar alltså alla dessa grå och trista dagar inne i stora huset i djup sömn på våra favorit ställen.
Vad gör ni när det är grått och trist ute med regn tunga moln på himlen?

Slötass/Puma & Sixten

Skitinlägg

Fö någon dag sen när Jag, Sixten, kom in upptäckte Matte att jag fått skit på mig. Det luktade ju såklart inte så gott och om det hade hunnit torka in i min päls så hade det varit omöjligt för mig att få bort det. Matte tror inte att det var min egen skit jag fått på mig för det satt på sidan av bakbenet och inte där bak där det brukar när man gjort dålig låda.

Vi vet ej vad som hänt men matte fick ta och tvätta(duscha) mig lite snabbt så det inte han stelna och kleta ihop pälsen för mig.

Bara så ni vet så avskyr jag vatten, går inte ens i närheten av Matte när hon diskar för jag vet att det finns vatten där då som kan skvätta på mig. Därför så var jag inte speciellt jamglad över duschningen även om hon bara tog och blötte ner mig på det nödvändigaste stället, alltså där jag var skitig. Hon fick stänga in mig och sog i duschkabinen och tvätta av mig lite snabbt medan jag klängde på dörren och högljutt jamande protesterade mot vattnet jag fick på mig. Efter duschen så torkade Matte av mig med en handduk och DET var mkt skönare, jag tillochmed spann mot slutet så skönt var det faktiskt.

Jag var såklart fortfarande sur för att hon hällt vatten på mig så jag gick och gömmde mig i tunneln för att rätta till pälsen som blev rufsig när hon torkade. Människor har verkligen ingen koll på hur en katts päls måste ligga, allt måste man visst göra själv. Men jag fick iallafall en hel handfull dentabits av Matte för att jag varit så snäll när hon tvättade och torkade mig, jag kunde ju lika gärna ha blivit förbannad och klöst sönder henne om jag velat.


Jag är fortfarande sur på dig så jag kommer inte ut härifrån

Efter ordentlig kammning och tillrättaläggning av pälsen så var jag helt slut och tog mig en tupplur framför Matte, så jag kunde hålla ett öga på henne så hon inte fick några fler vatten ideer.


Jag är helt slut nu!

God natt/Sixten

RSS 2.0