Puma på jakt

Nu fortsätter vi vårt Puma tema med ännu ett inlägg. Jag har lovat Sixten att han ska få låna bloggen för nästa inlägg då han ska visa lite säkra vår saker. Men det blir nästa gång: Här kommer Puma igen.

Nu när våren börjar närma sig så vaknar ju en massa spännande saker till liv, speciellt de där såkallade fjärilarna som jag älskar att jaga. Matte och jag hade tänkt visa hur jag ser ut när jag jagar ngt med några foton.
Kolla in stilen vettja!!


Matte är på väg att kasta det jag ska fånga, men hinner hon med att fota samtidigt...


Jodå en bild när jag galopperar iväg fick hon till, det är den lilla röda saken jag jagar.

Sådär ja nu har ni sett hur jag förbereder mig inför språnget och min härliga springstil.
Har ni ngn speciell stil? Skriv gärna en kommentar om det då.

Tass så länge//Puma

En kastrerad katts problem

Ni har sett den förut men nu kommer ni få se den igen. Pumas lite mer osmickrande sida, bukhänget. När Matte och jag hade fotodag så råkade det fastna en inte alltför smickrande bild i kameran. Men saken är den att Puma är inte tjock, han har bara ett mjukt häng lite under magen. Det ser ganska roligt ut då hans päls är så olikfärgad.
Kan poängtera att Puma fick äta torrisar för kastrerade katter för att han inte skulle gå upp för mkt i vikt, men så är han ju också väldigt aktiv så efter en tid bytte jag till mat för aktiva utomhus katter.
Är det fler som har detta häng, tror Puma känner sig lite udda, men jag tror Golle haft ngt liknande tröstade jag honom med. Men nu ska jag inte skriva om det mer, här kommer beviset:


Men Matte hur kan du lägga ut denna bilden, hänget ser ju enormt ut ( så stort är det inte)

Puma: Nu blir du allt skyldig mig en hel ask dentisar för detta.
Matte: jaså, så du vill att hänget ska bli ännu större då...
Puma: Nja, ngn dentis kan jag väll få iallafall
Matte: Visst ngn går väll an min lilla pungbjörn, haha
Puma: Snyft, elaking
Matte: ursäkta.. Puma, var ska du....vänta ...förlåt, kom tillbaks....
Ojdå, han gick visst, får nog gå och ta fram dentisarna nu.

Tass så länge/Puma och Matte

Pumas minivideo

Nytt!! Matte har nu gjort om filmen i ett annat program där hon kunde ladda upp filmen direkt på youtube.
Snart kommer ni kunna få se Puma in action, så snart den blivit verifierad vill säga och vi hoppas det blir gjort snart. Ursäkta dröjsmålet....

Matte ville göra en sån där foto video som våra vänner Max & Måns brukar ha. Det tog tid innan hon ens hittade ett program som funkade att göra sånt i men till slut satt hon där och knåpade. Det var inte helt enkelt men vi hoppas ni gillar resultatet. Det är på när jag Puma tassar runt och över muren som vi har på vår tomt. Kolla in hur försiktigt jag tar mig ner för att det är snö nedanför.Tass så länge//Puma

Uppdatering: Ngt verkar ha hänt när youtube skulle verifiera filmen. De gillade visst inte filtypen, säger att de ej kunde konvertera den. Matte ska kolla om detta går att fixa, men hon kan nog inte spara den på ngt annat sätt.
Vet ngn av våra kompisar om ngt bra videoskapar program, vet att Max & Måns Husse har gjort video med dem men hur??

Puma i fokus

Nu tar jag, Puma, över bloggen ett tag. Med felra inlägg om mig och underbara bilder på mig också såklart.
Sixten har hotat Matte med klösmärken om hon inte låter bli att jaga honom med blixtapparaten nu de närmsta dagarna, så därför blir det mer Puma bilder istället. Jag älskar att posera framför kameran, speciellt sen Matte försöker ta ner blixt användandet till ett minimum. Det är lättast att ta bilder ute så nu följande dagar kommer ni får se mkt bilder på mig när jag är ute och härjar, solar eller busar.

Nu startar vi med lite idolbilder för vem tycker inte om Puma. Det var ju så underbart väder nu i helgen så jag bestämde mig för att sitta och sola på altanen. Matte gillade verkligen bilderna som blev vi detta tillfälle:


åhhh, så skönt med lite vårsol även om det vita inte försvunnit än. Tyvärr rumphögg Matte mig på denna bild, haha, men den är gullig ändå tycker hon och visst jag är ju gullig. "blink, blink"


Och så lite närbild, notera min fina idmärkning i örat, Matte är förståndig och fixat den åt mig.

Det var allt denna gång, men vi ses snart igen.

Tass, Tass/Puma

Mattes senaste inköp - Catit senses foderlabyrint

Matte tycker det är roligt att investera i nya saker till oss katter. Sen är det ju inte alltid som vi katter tycker om det hon köper, men då säger Matte att om inte vi använder det så kan hon skänka det till ngt katthem där det säkerligen finns ngn katt som tycker det är kul.

Mattes senaste inköp då. Nja Sixten var lite skeptisk men så är han inte lika tokig i torrfoder som jag, Puma.
Vad gör man inte för att få några fler av de läckra bitarna. Kolla själva:


hmmm, alltså godiset ska där uppeifrån och ner till botten. Klurigt värre....


Men jag är ju en smart/lättlärd katt så det var inga problem att fatta det här inte.


vad nu då, jag trodde jag fick ner några där?? Aha, Matte har ställt in den på det svåra läget, elaking.

Kan även poängteras att Matte inte fick fast den nedre delen helt först så mitt under mitt letande så rasade hela skiten. Jag blev ju jätterädd och vågade nästan inte gå i närheten av den igen, om det nu inte varit för alla läckra torrissar som lockade såklart.

Med ett lite enklare läge inställt så får denna nog 4 av 5 tassar av oss. Säkert riktigt rolig för innemissar som inte kan ha kul ute hela dagarna. Helst ska man nog ha lite mindre godisar i den, inga dentisar tyvärr de är för stora.

Uppdatering: Jag ändrar mig, detta är absolut en fullpottare så 5 av 5 tassar får den istället. Som jag berättade så blev jag lite rädd när den ramlade men det har gått över nu. Idag på morgonen så höll jag på för fullt att peta och krafsa för att verkligen få ner varenda liten godisbit. Matte får skylla sig själv att hon inte tog bort dem och att jag bestämde mig för att jag var godissugen tidigt på morgonen. Alltså uppdaterat denna är jätte rolig. Nu ska jag be Matte lägga dit nytt godis.

Tass så länge//Puma

Sixten i fokus

Suckjam, så kom det igen då, det vita. Men vi hoppas det ska försvinna idag då det är flera plusgrader i luften och suveränt uteväder ala katt.

Vi upptäckte det vita när vi båda två skulle gå från Mattes stuga och in i stora huset där maten serveras på morgonen. Såklart hade inte Matte den där snöskyffeln framme så hon kunde skotta en gång till oss.
Så vad göra: Puma bara springer rakt ut i det vita bryr sig inte alls om att det är både kallt och blött.
Jag, Sixten som är den mer förståndige av oss två tar det lite lugnare. Jag väntar på att Matte går sen så hoppar jag fram i hennes fotspår. Detta verkade visst Matte tycka var kul för hon skrattade så man trodde hon skulle ramla om kull där i snön. Det blev inga bilder på detta fenomen(tack och lov) så andra Mattar/Hussar därute får väll visualisera hur det kunde sett ut.

Sen har Ghusse och Gmatte fortsatt att kalla mig valrossen. Först trodde jag att det var ett påpekande på min kroppsform men så är alltså inte fallet. Nä, det är alla mina morrhår de har roligt åt.
Tyvärr har vi ingen bra bild på detta men en annan fin bild av mitt ansikte får ni iallafall.


En äkta lite gråhårig gammelkatt - det är jag Sixten det.

Tass så länge//Sixten

I Mattes knä

Vi har sett många bilder på när våra vänner ligger så fint i sin Matte/Husses knä. Därför ville vi visa att även Puma är en knä katt. Det tog lite tid men till slut så fick Matte till en bild igår när vi båda låg och kollade på film.
För då är det bäst att knä ligga, när Matte ligg/sitter i sacco-säcken för att se på TV då kommer jag och gosar en stund sen ligger vi där och kollar på tvn tillsammans. Mysigare kan man ju inte ha det.

Sixten däremot ligger på sin filt i soffan, han ligger inte i någons knä om han slipper. Men GMatte förösker faktiskt vänja honom vid det, men resultatet har inte kommit där än.


mmmm, det här är livet, du och jag Matte. Jo, jag vet att Sixten ligger och glor på oss från soffan.


nä, nu får vi nog koncentrera oss på filmen istället.

Vi tassas igen snart//Puma

Hjälp!! Matte har blivit duschgalen

Hon håller på och hotar mig med duschning varje dag, bara för att jag råkar gå emot lite bilar som inte luktar så gott och som gör min päls kladdig. Det är väll inte mitt fel att bilarna är så låga under att jag inte kan gå upprätt och på så sätt får jag smuts på ryggen. Kolla bara vad hon gör med mig, och shampoo använder hon också.


Kolla vilket job hon ger mig, nu måste jag ju lägga all päls tillrätta som hon rufsat till.


"slick,slick" det här kommer ju ta en hel dag, suckjam.


Jajam, hon använder iallfall inte blixten på fotoapparaten, därför blir rörelserna suddiga.


Och ända ut till tårna är jag blöt, bara för lite skit på ryggen.

Hon har faktiskt även hotat Sixten med duschning för Matte tror han har mjäll som gör hans hud torr och konstig baktill. Men Matte har inte hittat ngt bra shampoo till honom än, så han har klarat sig hittils.

Nu när min päls är fin igen ska jag nog ta mig en tur ute i det fina vädret.

Tass så länge//Puma

Att fotografera utan blixt: Del 2, Sixten poserar inte

I detta inlägg blir det inga nya instruktioner, bara lite bilder så ni får se att man kan få hyfsat bra bilder även när ljuskällan inte skiner direkt på objektet som det gjorde på Puma. Sixten ligger ofta och sover i soffan och det enda ljus som hittar dit är från de spotlights jag har i taket, men tack vare att G.Husse köpte lite starkare lampor till dem så får jag ganska bra ljus även där.

Sen är det ibland svårt att få till riktigt bra bilder på svarta eller svart/vita katter. Det svåra är att få fram konturerna, de ser oftast bara ut som en svart klump. Det är väll därför Sixten alltid ser sur ut när jag kommer och ska fotogarfera honom, haha. Han är ju en stilig herre egentligen.

Här kommer iallafall bilderna:


Kolla så sur han ser ut.
jodå, jag har dragit ner upplösningen på denna, men ska låta bli det nästa gång.


Och så en närbild, Morrhåren hamnar i fokus. Sixten har mkt morrhår.
Idag sa t ex G.Matte att Sixten såg ut som en valross i ansiktet pga alla morrhåren.

Tass så länge//Sixten ( Fast Matte fick skriva för jag patrullerar just nu)

Att fotografera utan blixt: Del 1, Puma poserar

Ja, som vi lovat ska vi försöka förlara hur matte gör det i några enkla steg. Vissa saker kan man göra även med en kompakt kamera men vissa kräver en systemkamera.

Steg 1.01 för systemkameror, sätt kameran på P-läget, där kan du göra mest ändringar.
Steg 1: Se till att du har ngn ljuskälla, t ex en lampa som kastar ett mjukt sken över katten. På en systemkamera kan du ange vilken sorts ljuskälla du har under WB=vitbalans.
Steg 2: För att kameran ska kunna ta bilder i lite mer ljusfattiga miljöer så höj dess ISO värde, Matte hade nog Iso 2000 på de bilder hon tagit till detta inlägg. Detta kan göras på de flesta kameror, kolla instruktionsbok var om ni måste.
Steg 3: Första gången försök ha ett stillaliggande objekt, på systemkameror så kommer kameran antagligen välja en längre slutartid och rör sig objektet får du en suddig bild. Djupt sovande katter är perfekta modeller.
Steg 4,1:På systemkameror ändra fokusområdet till det större, i halvljusa miljöer så kankse kameran inte fokuserar så bra ibland. Iallafall inte Mattes för det tog ett tag innan hon fattade varför.
Steg 4: Ta bilden och se om ngt fastnar.
Extra: Steg 5: för de som har bildprogram i datorn så går det att både ljusa upp och tona ner bilderna med hjälp av nivåer och kontrast ändringar. Pröva auto först. Ibland kan bilderna bli blåaktiga pga vitbalansen.

RESULTAT:

hmm, vad gör du jag försöker sova


ok, några bilder går väll an utan blixt och allt.


Wow, Matte jag blir riktigt snygg i lampskenet.

Extra notis: Matte har innan dragit ner upplösningen på bilderna för att de inte skulle bli så tunga att ladda upp här. Men nu har hon märkt att de blir aningen suddiga av det. Därför råder vi er kära katter/Mattar och Hussar att ha bilder med så högupplösning ni kan.

Vi ser framemot kommande alster från alla våra vänner. Resten av veckan inför vi blixt förbud för våra Mattar och Hussar eller hur? Blixt= ingen bild, Ej blixt= godkänd bild.

Har vi missat ngt så kommentera gärna det!!!

Nästa gång Sixten: Lite svårare att fånga en svart/vit katt som inte ligger precis vid en ljuskälla.

Tassa lugnt//Puma

RSS 2.0