Matte drogar mig!!!

Då vårt internet fortfarande inte vill ha med oss att göra så bloggar vi från mobilen igen. Bildtexter kommer skrivas innan bilderna då vår blogg app tyvärr lägger text först och bilder sedan och vi kan inte göra ngt åt det.

Nu till dagens ämne: Ni läste rätt, Matte drogar mig med kattmynta.
Hon höll idag på med en omplantering av några långskånkade myntor och då gick en gren av tyvärr.
Det var denna som hon sen tog av bladen från och frestade mig med.

Bild 1: Har du en hel påse blad bara till mig...

Appen klarar visst inte av mer än en bild idag :(
Medan vårt internet inte vill lägga upp ngn :((

Får se när vi hörs nästa gång, har ju en massa underbara kattunge bilder vi vill visa er ju. Suckjam!!

Tass,Tass//Puma


Hjärtkollen idag

Idag bar det iväg mot Kalmar. Som ni vet avskyr jag att åka bil så Matte hade skvätt lugnande droppar i buren, jag hoppade i buren självmant när jag kände lukten av dem men väl i bilen kunde inget få tyst på mig. Testade bilselen men jag ville sitta bak. Ett tag satt jag i Mattes knä och tryckte, sen blev det ner i lådan igen.

Hos hjärtmannen gick det faktiskt fortare än vi trott. Han kletade på ngt på min framdel och la ner mig på sidan och körde runt med en grej. Jag skäms att erkänna att jag blev så nervös att jag sket på mig, vad pinsamt alltså.
Men han hittade inget fel på mitt hjärta som tur var "slår sig för bröstet"
Han sa att vi skulle låta vår ordinarie veterinär få luska vidare i mitt mysterium. Det första han rekommenderade var att ta ett blodprov, för att se att allt är ok där. Kan vara ngn sorts astma men de som har det brukar hosta när de blir ansträngda vilket jag inte gör. Ja ja, Matte är mkt lugnare nu och det är viktigast.

På torsdag ska jag till vår veterinär för blodprovstagning och ev vaccinering. Hjärtmannen skulle skicka en rapport till vår vet också så hon vet vad som gäller.

Hemåt fick jag gå lös i bilen, la mig bakom Mattes stol på golvet. Där låg jag relativt tyst hela vägen hem faktiskt.

Det var den lyckliga rapporten från oss, i nästa inlägg lovar vi lite bilder igen för Matte har några riktiga pärlor att visa upp.

Tass,Tass//Puma


Imån gäller det....

Snart är det dags, rättare sagt imån. Matte har fått låna några lugnande droppar(liknande feliway) av en vän som hon kan skvätta i buren. Men hon har även köpt en speciell bilsele till mig då hon tänkte testa om jag gillar bilåkning bättre om jag får sitta fritt. Det blir spännande att testa.
Tack för alla trevliga kommentarer och tasshållning, vi uppdaterar er så snart vi kan.

Tass, Tass//Puma

Uppdatering Puma

Hej alla Matte här!!!
Har lovat en uppdatering om Pumas problem och här kommer den:

Efter veterinär besöket förra tisdagen så vet jag nu en sak till om Puma. Jag får under inga omständigheter lämna honom hos veterinär själv, han blir livrädd och det är ju inte bra för hans hjärta.
Han smet ju för dem i röntgen rummet och enda sättet att fånga honom var med håv. Då var han såklart mäkta uppjagad och de såg då hans ansträngda andning. Så från och med det så kommer jag alltid vara med Puma som hans trygghet, han håller sig relativt lugn i min famn.

Då vår veterinär hittade förändringar på både hjärta och lungor, bestämdes det att vi skulle testa med medicin först. Han har fått gå på antibiotika och kortison. Men då han både blev trött och fick andra biverkningar av kortisonet så drog vi ned på den.

När jag pratade med vår veterinär i måndags och förklarade att jag sett oregelbunden andning på honom fortfarande så bestämdes det att han ska på ultaljud i Kalmar som har besök av hjärtspecialist Torkel Falk nästa tisdag. Där hoppas jag nu få ett bestämt besked på vad det är för fel på Puma.

Det kommer inte bli ngn rolig tur för Puma då han både får åka bil, som han hatar, och träffa ännu fler främmande människor som skrämmer honom. Läste att de rakar området de ska ultraljuda, det kommer bli en utmaning för dem i Kalmar(de får nog ge honom ngt lugnande). Men jag kommer iallafall vara med honom hela tiden så jag hoppas det blir en lite tröst.

Igår fick jag än en gång en trött Puma. Han kom plötsligt utrusande ur vildträdgården vi har bakom huset, jagandes en hare. Men vid staketet där vår trädgård slutar fick han stanna, gick direkt fram till honom för att kolla hur det gått och först var andningen lugn men så plötsligt flämtade han till ett tag innan han fick kontroll på den igen. Men man kan ju inte precis stoppa honom från att jaga sånt som rör sig han är ju faktiskt katt, men han stannar iallafall när han blir trött och det är ju bra.


En sån här jagade han, såg roligt ut då de nästan har samma färg :)

Men nästa tisdag gäller det, hoppas på ett bra besked så Puma slipper fara runt mer.

Kram//Matte EmmaEn av de värsta dagarna i mitt liv....

Det har det varit idag, verkligen hemskt.
Det började som vanligt med att Matte gick upp och åt frukost med mig. Men sen föll hela min dagsplanering.
Jag blev intryckt i en sk transportväska och Matte tog på sig ngt som kallas cykelhjälm innan hon tog väskan på ryggen. Sen cyklade hon med mig, ca 5,5 kg katt, flera kilometrar. Jag talade om för henne att jag ville ut med jämna mellanrum, men lät inte lika illa som när jag får åka bil säger Matte. fast hon flåsade värre än jag lät kan jag lova.


Transportväskan som Matte hade på ryggen när hon cyklade med mig.

Sen kommer det riktigt läskiga, när hon kom fram så såg jag att vi var hos sticktanten. Hjälp!!!
Hon lyssnade på mitt hjärta då Matte berättat att jag blir andfådd när jag leker. Skvallerbytta!!
Men det hördes inget där så då trodde jag att vi var klara, men då blev det ännu värre.
De tog lilla rädda mig som skakade av rädsla och satte i en bur. 2-beningarna pratade om ngt som kallades röntga, medan jag försökte göra mig så liten som möjligt. Sen försvann Matte och jag var helt själv bland dessa främmande människor som jag absolut inte gillar.

Sen kom en av människorna och motade in mig i en mindre bur som hon bar in i ett rum, när hon öpnnade buren tänkte jag att nu måste jag försöka smita. Så jag far ut och försöker desperat hitta utvägen verkligen klättrar på väggarna, men icke. De får tag i mig och nu är jag andfådd som jag blir och det tyckte Matte var bra att de fick se även om det var synd om mig. De gör den där röntgen saken och sen får jag gå tillbaks till den stora buren.

Efter jätte många sjuttiåttio timmar säkert så kommer Matte äntligen tillbaks och hämtar mig, men innan vi åker så pratar hon med sticktanten och de säger ngt om att mitt hjärta och lungor har ngt onormalt på sig.
Så nu får jag medicin och vi ska se om den hjälper, men gör den inte det så ska jag in till ngn som kallas hjärtspecialist på stora sjukhuset för oss djur. Men jag vill inte!!!!
Jag vill ju bara vara en frisk och pigg katt med spring i benen, och inte vill jag att Matte ska vara orolig för mig heller. Så håll tummarna för mig kompisar att jag blir bättre av den medicin jag har nu!

När jag kom hem fick jag iallafall en glad överaskning. När Matte var borta så var hon och köpte några påsar av det där fodret som många av ni kompisar tipsat oss om, Fourfriends. Mums!!
Matte säger att hon ska testa det som godis på katthemmet också, jag hoppas de gillar det.Nu ligger jag äntligen och sover tryggt i min lilla puff igen.

Tass,Tass//Puma

RSS 2.0