Uppdatering Puma

Hej alla Matte här!!!
Har lovat en uppdatering om Pumas problem och här kommer den:

Efter veterinär besöket förra tisdagen så vet jag nu en sak till om Puma. Jag får under inga omständigheter lämna honom hos veterinär själv, han blir livrädd och det är ju inte bra för hans hjärta.
Han smet ju för dem i röntgen rummet och enda sättet att fånga honom var med håv. Då var han såklart mäkta uppjagad och de såg då hans ansträngda andning. Så från och med det så kommer jag alltid vara med Puma som hans trygghet, han håller sig relativt lugn i min famn.

Då vår veterinär hittade förändringar på både hjärta och lungor, bestämdes det att vi skulle testa med medicin först. Han har fått gå på antibiotika och kortison. Men då han både blev trött och fick andra biverkningar av kortisonet så drog vi ned på den.

När jag pratade med vår veterinär i måndags och förklarade att jag sett oregelbunden andning på honom fortfarande så bestämdes det att han ska på ultaljud i Kalmar som har besök av hjärtspecialist Torkel Falk nästa tisdag. Där hoppas jag nu få ett bestämt besked på vad det är för fel på Puma.

Det kommer inte bli ngn rolig tur för Puma då han både får åka bil, som han hatar, och träffa ännu fler främmande människor som skrämmer honom. Läste att de rakar området de ska ultraljuda, det kommer bli en utmaning för dem i Kalmar(de får nog ge honom ngt lugnande). Men jag kommer iallafall vara med honom hela tiden så jag hoppas det blir en lite tröst.

Igår fick jag än en gång en trött Puma. Han kom plötsligt utrusande ur vildträdgården vi har bakom huset, jagandes en hare. Men vid staketet där vår trädgård slutar fick han stanna, gick direkt fram till honom för att kolla hur det gått och först var andningen lugn men så plötsligt flämtade han till ett tag innan han fick kontroll på den igen. Men man kan ju inte precis stoppa honom från att jaga sånt som rör sig han är ju faktiskt katt, men han stannar iallafall när han blir trött och det är ju bra.


En sån här jagade han, såg roligt ut då de nästan har samma färg :)

Men nästa tisdag gäller det, hoppas på ett bra besked så Puma slipper fara runt mer.

Kram//Matte EmmaJamentarer
Postat av: Wikki

Vi håller tassarna för dej, kompis! Massor! NosPuss Wikki

2012-06-13 @ 15:01:01
URL: http://www.metrobloggen.se/wikipedia
Postat av: Rebellen Penny

Åhh finaste Puma, min fina tvillingsjäl! Vi håller alla våra tassar och tummar för dig sötnos! Du får bara inte bli sjukare, bara friskare får du bli! Tänker på dig massa mycket! ♥ Nosgos, Styrka och Kärlek ♥

2012-06-13 @ 15:17:24
URL: http://skyggisfamiljen.blogspot.com/
Postat av: Agneta

Hej på er, Pyssling här. Jag, mina "syskon" och matte tycker så synd om både dig Puma och din matte.Har din matte Zylkene hemma? Det kan man köpa hos veterinären, det är milt lugnande och kan med fördel ges 1 per dag i 3 dagar före otäcka resor m.m. Den sista ges någon timme innan det bär iväg. Hjälper också mot nyårsraketer! Jag brukar få mitt blandat i en tesked med mjölk och det är riktigt gott.Vi håller alla tassar och tummar här!

Mjau, mjau från Pyssling

2012-06-13 @ 15:59:44
Postat av: Pelle

Håller tassar!

2012-06-13 @ 18:28:52
URL: http://pellepressar.wordpress.com/
Postat av: Katten Sippo

Men stackars Puma. Förstår att han måste varit vettskrämd om han var tvungen att fångas med håv. Hoppas han förstår att det är för hans eget bästa.

2012-06-13 @ 19:54:36
URL: http://kattensippo.com
Postat av: Dui och Deco

Vi håller alla tassar vi har. Nosbuff

2012-06-13 @ 20:26:09
URL: http://duideco.blogspot.com
Postat av: Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

Här håller vi alla 16 tassar att det ska gå bra nästa Tisdag.Tasskram

2012-06-13 @ 23:14:44
URL: http://katternasblogg.blogg.se/
Postat av: sr. Carina

Vår veterinär ger alltid lugnande inför stressande undersökningar, och ja, man rakar för ultraljud men det brukar gå så fort att katten knappt märker det. Innan du testar att ge lugnande själv (som Pyssling föreslår) behöver du nog kolla med vet om det funkar eller om det förstör undersökningen... vore ju ledsamt om ni kommer fram efter en jobbig bilresa och inte kan genomföra ultraljudet pga medicinering. Då kan Feliway sprej i buren (en kvart innan Puma skall in i den) hjälpa lite i alla fall. Vi lovar att hålla både tummar och tassar för dig och Puma på tisdag - och till dess också, förstås!Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

2012-06-15 @ 00:49:42
URL: http://www.skuggan.se/pladdermusen

Jama till oss här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Tassavtryck:

Trackback
RSS 2.0