Att fotografera utan blixt: Del 2, Sixten poserar inte

I detta inlägg blir det inga nya instruktioner, bara lite bilder så ni får se att man kan få hyfsat bra bilder även när ljuskällan inte skiner direkt på objektet som det gjorde på Puma. Sixten ligger ofta och sover i soffan och det enda ljus som hittar dit är från de spotlights jag har i taket, men tack vare att G.Husse köpte lite starkare lampor till dem så får jag ganska bra ljus även där.

Sen är det ibland svårt att få till riktigt bra bilder på svarta eller svart/vita katter. Det svåra är att få fram konturerna, de ser oftast bara ut som en svart klump. Det är väll därför Sixten alltid ser sur ut när jag kommer och ska fotogarfera honom, haha. Han är ju en stilig herre egentligen.

Här kommer iallafall bilderna:


Kolla så sur han ser ut.
jodå, jag har dragit ner upplösningen på denna, men ska låta bli det nästa gång.


Och så en närbild, Morrhåren hamnar i fokus. Sixten har mkt morrhår.
Idag sa t ex G.Matte att Sixten såg ut som en valross i ansiktet pga alla morrhåren.

Tass så länge//Sixten ( Fast Matte fick skriva för jag patrullerar just nu)

Jamentarer
Postat av: Katten Sippo

Hrm, känner igen det där att se ut som en svart klump. Underligt nog känner jag även igen att bli kallad valross! Rackarns fräcka människor, jag är ingen valross! hytter med tassen

2011-03-02 @ 17:48:27
URL: http://www.kattensippo.com
Postat av: Findus, Isak och Rasmus

Matte känner definitivt igen det där med att Isaks bilder ofta bara blir som en silhuett. Försöker man få fram fler detaljer i datorn, ser omgivningen väldigt knasig ut istället. Men, men, övning är väl det som gäller... ;) Sixten har jättestiliga mustascher tycker vi! Kurr och burr.

2011-03-02 @ 18:17:42
URL: http://stationskatterna.blogspot.com
Postat av: Nea theCat

Matte har en fråga. De är så att med hennes kompakt kamera så tappas bildstabilisatorn när man stänger av blixten och bilderna blir lätt suddiga. Hur är det med Nikons kamera där?Visserligen så hjälper ju tyngden hos en systemkamera till att hålla kameran stadig så det kanske går på ett ut där, eller?Nosgos

2011-03-03 @ 15:50:57
URL: http://www.neathecat.se
Postat av: Inkan o Ligan

Han är så otroligt fin.

Kram

2011-03-06 @ 09:09:39
URL: http://ligans.blogg.se/
Postat av: Kattigheter - Golle och Lisen

När man fotograferar svarta katter får man ofta trixa till "nivåerna" i bilderna lite efteråt i ett bildbehandlingsprogram. Matte använder sig av Paint Shop Pro X2 som man kan få för en bråkdel av pengarna jämfört med photoshop. :)

2011-03-06 @ 21:08:26
URL: http://skatternas.blogg.se/

Jama till oss här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Tassavtryck:

Trackback
RSS 2.0