Utställnings debut på Calmare kattklubbs KM

Hej allihop, här kommer den utlovade rapporten från vår utställningsdebut( nu funkar vårt internet igen och Matte har gjort sina tentor också så nu kan vi blogga). Surpellen Puma fick vara hemma själv och patrullera området medan Matte och vi åkte iväg tidigt på morgonen mot Kalmar.
 
Burskynket blev äntligen klart tillslut
 
Vi var inte riktigt tysta i bilen, speciellt jag Båtsman var orolig och det triggade Ullviva.
Men när hon tillslut tröttnade efter att ha testat att ha mig i bilsele(var inte tyst) så tog hon och la in mig i buren med Ullviva. Då blev hon tyst iallafall, medan jag jamade ifrån lite då och då mkt bättre tyckte Matte.
 
Väl framme så kollades vi så vi var utställningsbara sen var det bara för matte att in och fixa buren med det fina burskynket hon sytt och sedan in med oss. Hon visste redan att Ullviva antagligen skulle vara bland de första då MCO alltid är det och då de går från yngre till äldre så kan hon hamna först med.
 
Här sitter vi på plats i buren och spanar på allt spännande
 

En som Matte känner kollade igenom våra pälsar och konstaterade att Matte inte skjölt Ullvivas ordentligt så den var inte så bra tyvärr(bakläxa till Matte) men Båtsmans var bra och jättelen.
 
Ullviva gick upp som andra men var ensam i sin klass, domare gillade henne för hon var visst bra rasstandards mässigt men det blev ju minus för pälsen. När de sen ställdes hon mot hona så föll hon på päls prepareringen (motståndaren var otroligt fin) men ni skulle se vad sugen han var på Ullviva. Vänta bara till nästa gång när Matte fixat detta med preparering, hon ska öva ordentligt.
 
Matte träffade en massa trevliga människor och underbara katter, det var så himla kul!! Oss behövde hon inte oroa sig för heller för vi tog det så lugnt i buren som om vi var gjorda för att vara där och vi var snälla mot domarna också. V hade underbara och jätte trevliga burgrannar också. Dagen till ära fick Sören hjälp av en annan i sitt kattgäng, nämligen 12-åriga Signe som gjorde utställnings debut.
 
Här är de bägge två, Sören och Signe (Hon drog nog mer klappar än han denna gång)
 
Trots att Sören kanske inte vann bäste huskatt denna gång så fick han ett fint plakat då han blivit vald till Årets katt 2011 i kategorin huskatt (Tack vare alla BIS han fått)-
 
Hur gick det för Båtsman då undrar ni? Jo, han var faktiskt ensam i sin klass (alltså huskatt långhår) så den vann han ju. Men när de skulle ta ut bästa huskatt så kollade inte ens domaren åt Båtsmans håll utan hon var helt förhäxad av Signe, så det blev ingen BIS titel. Men visst är Sigen en värdig vinnare, tänk att vara 12 år och ställas för första gången och så tar man hem BIS:et. En riktig gosgumma var hon också, fast det är Båtsman med såklart. Till skillnad från Sören så älskar Båtsman att nosbuffas, något han gjorde en del med Matte på domarbordet.
 
Tyvärr så har jag inga bilder än från visningen av katterna, vår klubb fotograf sa att han fick till några bra på Båtsman så de ska jag kolla. Ullviva var lite svårare men vi får se om det blev något där.
 
Sammanfattningsvis så måste jag säga att de är perfekta utställningskatter, det är bara Matte som måste jobba på en del grejer. De tog det så lugnt och var så duktiga, vi siktar mot Örebro i februari nästa år om ekonomin tillåter för det är inte billigt.Skulle vara så kul att vara med där så ni som bor där uppe också får träffa mina sötnosar, men vi får se.
 
Här kommer deras bedömningar också. Ni som kan lite utställnings snack kan ju förklara om de verkar bar eller så för jag förstår inte så mkt ;)
 
Båtsmans bedömning
 
Ullvivas bedömning
 
Chillar och tar det lugnt i buren, perfekt utställnings temperament (Båtsman är ovanligt lugn faktiskt)
 
Kan även säga att på hemvägen fick de dela bur igen (kommer få göra det i framtiden tror jag innan de blir för stora) då var de så tysta och snälla bara ngt ynka pip ibland från Båtsman.Stannade och åt på vägen och där träffade jag på en som också varit på utställningen även hon nybörjare. Hon sa också att domaren verkligen verkade vilja välja Ullviva men förstod ju varför. Hon föll nog också på prepareringen vad jag hörde, det är inte det lättaste visst.
 
Väl hemma väntade Puma på att få komma in, men lite svår att få in faktiskt så fick lämna dörren öppen så han gick in medan jag hämtade resten av grejerna i bilen. Sen sov alla sött!!
 
Har jag missat något och ni har någon undran?? Skriv bara en kommentar så ska jag svara på det :)
 
Tassat av Matte ( kissarna sover idag med)

Jamentarer
Postat av: Findus, Isak och Rasmus

Sötnosarna, det blev nog många intryck efter den dagen. Begriper mig inte heller på språket i utställningsvärlden, men hoppas att någon kunnig kan berätta lite mer. :) Det är säkert klurigt att lära sig allt om att fixa till pälsen, men övning ger ju färdighet sägs det. Kurr och burr.

2012-11-04 @ 17:57:31
URL: http://stationskatterna.blogspot.com
Postat av: Dui och Deco

Spinnande med utställning! Vi tycker att ni är fina allihop! Nosbuff

2012-11-04 @ 19:42:01
URL: http://duideco.blogspot.com
Postat av: Kattfamiljen

Kul att det gick så bra :-)
Utställning är superkul. Har dock inte kommit iväg på ett tag.

2012-11-05 @ 00:33:18
URL: http://kattfamiljen.se/
Postat av: Inkan o Ligan

Grattis till fina resultat. Övning ger färdighet. Tazz&Kram

2012-11-05 @ 19:17:10
URL: http://inkanochligan.se/
Postat av: 1хбет промокод

Write more, thats all I have to say. Literally, it seems
as though you relied on the video to make your point.
You definitely know what youre talking about, why throw away your
intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening
to read? https://promokod-dlya-1xbet.xyz/

2022-07-17 @ 19:50:58
URL: http://https://promokod-dlya-1xbet.xyz
Postat av: live se xchat

This website is dedicated to helping you find the sexchat rooms
for adult fun.
Check out our list of the best adult chat rooms full of
hot naked women and start chatting your way to a
good time.
live se xchat

Postat av: chat porne

If you're looking for some sexy fun, look no further than our
cam site.
We've got a whole bunch of gorgeous cam women who are just dying to
chat with you.
So come on in and have some fun!
chat porne

2022-09-06 @ 10:10:02
URL: http://https://sexlivefree.quora.com/

Jama till oss här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Tassavtryck:

Trackback
RSS 2.0