Helgen i Örebro del 1: Lördag utställning

Ojojoj!!! Vad Matte hade mkt att berätta om sin helg uppåt landet. Jag vet ju att Sören har hållit koll på henne och sett till att hon inte varit allt för virrig. När det gäller min Matte så kan man säga att hennes minne är kort och dåligt, så hon har fått notera mkt för att veta vad vi har att skriva om här. Det blev väldigt mkt noteringar så vi kommer slussa ut ett antal blogginlägg nu lite pö om pö, för det går absolut inte att ta allt på en gång.
Sen bröt Mattes förkylning ut när hon kom hem så därför bloggar vi inte förrän nu, får se hur mkt hon orkar.

Jaha, var ska jag börja: Vi har redan skrivit ett litet inlägg om resan upp tidigare så vi börjar väll med lördagen. Mkt text nu, hoppas ni står ut, Bilder blir det också såklart.

Matte bodde alltså på ett vandrarhem i staden Örebro, det var en bit till utställningen och Matte var orolig hur hon skulle hitta. Men då kom Prinsessan Linnsens Matte till undsättning och gav Matte en ordentlig vägbeskrivning som även hon förstod så hon kom fram precis som hon skulle. Jätte stort tack!!!
Det första hon gjorde vid ankomst på utställningen var såklart att säga godmorgon till Sören och hans 2-beningar, och Wikkis 2-beningar som alla var där.


Matte: God morgon Sören!! Sören: Va....zzzzzzzzzzzzzznark

Sen bar det iväg mot alla katter som skulle ställas ut, det var en massa men Matte fotade inte så extremt mkt då de flesta ju var i sin bur och hon får nästan alltid fokus på gallret och förstör på så sätt bilden, så vidare till domarbedömningarna där det blev lite fotat.


Mattes absolut bästa bild på utställningen, söt liten lipare

Huskatterna var faktiskt nästan först, tyvärr var Sören inte så glad vid vissa konkurrenter och släppte lite morr ngn gång. Sören slutade 4:a på lördagen, domaren sa att han till skillnad från de andra ju inte var fullväxt och det tyckte Matte var dumt bedömt för han är ju bara 2 år så det är såklart. man ska ju inte behöva vänta till de är gamla innan man ställer ut. Jajam, vidare då.


Sören uppe hos domaren, vaken med ungefär lika slö som alltid.


Vinnaren av Huskattsklassen korthår på Lördagen, det syns väll att domaren tyckte om honom ;)

Matte kollade in sina favoriter såklart: Abessinier och Maine coon. Men hon gillar inte att abessinierna har blivit så små, det är som om de avlas för att bli mindre och mindre. matte vill ju se abyn som en stor och stilig ras som den en gång var, med majestätiskt intryck.
Storheten fick hon ju se till råge på Maine coonisarna, härliga pälstroll det där.


En liten aby, samma färg som Puma alltså viltfärgad


En stor Maine Coon

Efter några rundor så begav hon sig tillbaks till Sörens bord, där hade det kommit flera bloggkompisar. Som t ex Blogghjälpen, Klosterkatternas Mattar, Linnsens Matte, M&Ms Husse och Östgötakatternas Matte och säkert fler som matte inte minns nu. När alla var samlade gick vi upp och fikade allesammans, läste någonstans att de var hela 18 st vid fika bordet, ämnet som pratades var väll till stor del katt men även annat om livet i allmänhet.


Några av bloggkompisarna: fr h Klosterkatternas Matte och gammelmatte, mitten är Prinsessan Linssens Matte och längst bort Östgötakatternas Matte.

Sen delade de på sig en stund och gick omkring och kollade mer katter. Matte fick sällskap av Östgötakatternas Matte(M&Ms originalmatte) som tyckte nästan alla katter var så söta att hon dog, haha, härligt uttryck. Lite senare gick Matte en tur med Wikkis Matte och även Klosterkatternas Mattar.

När dagen på utställningen började lida mot sitt slut så bestämdes det att de skulle gå ut och äta hela gänget, vissa hade varit tvungna att åka tidigare men de blev ett gäng på 12 pers. En kina restaurang blev målet, där det blev gottigt friterad mat för Matte. Där snackades det ännu mer, det var jättekul tyckte Matte som är en hejare på att snacka. Sen delades kattbloggsgruppen, de flesta skulle hem till sig men Matte och Sörens 2-beningar följde med Linnsens Matte hem.

Men det mötet får ni läsa om i nästa blogginlägg!!

Tass,Tass// Reportern Puma

Jamentarer
Postat av: Linnsen och Frank

Mycket bra reportage reporter Puma! :DMatte är fascinerad av hur de kan dra ut katterna så där som Maine Coonen på din bild, lillhusse försökte med Frank, men jag kan jama att han såg inte alls ut så där... ;)

2012-03-07 @ 17:30:32
URL: http://prinsessanlinnsen.blogspot.com/
Postat av: Dui och Deco

Vilket äventyr! Jättefina bilder! Skönt att matte hittade som skulle så hon inte blev kvar i Örebro. verkar ha varit underbara dagar! Nosbuff

2012-03-07 @ 19:10:46
URL: http://duideco.blogspot.com
Postat av: Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

Mjau, våran matte och lillmatte var oxå där, fast lite senare då, men dom han bara stanna där en kort tid, för dom hade parkeringstid att passa, sa matte, så kanske nästa gång kanske, säger matte,vore jamars kul.Tass tass

2012-03-07 @ 19:37:05
URL: http://katternasblogg.blogg.se/
Postat av: Kattfamiljen

Låter som en superhelg :-)

Skulle också velat vara där och träffa alla bloggkompisar!

2012-03-09 @ 00:33:22
URL: http://kattfamiljen.se/
Postat av: Kjelle Bus

Åh så mysigt din matte verkar haft det i Örebro !

Min dumma matte jobbade givetvis just den helgen , annars hade jag minsann sett till att hon anmält mig til den utställningen !

2012-03-09 @ 17:08:58
URL: http://kjellebus.blogspot.com

Jama till oss här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Tassavtryck:

Trackback
RSS 2.0