Mynta och udda sommarsovplats

Ursäkta oss att vi ej skrivit på ett tag, men vårt förra inlägg har gällt tills nu. Det har varit flämtvarmt varje dag. Men så nu helt plötsligt har det vänt och det är svalare vindar och ibland kommer det även ruskigt blött från himlen.
Nu är jag, Puma, inne en hel del. Men Sixten jobbar på som vanligt, inkräktarna försvinner ju inte bara för att vädret ändras tyvärr.

En som verkligen gillar vädret är Sixtens kattmynta. Den är av typen "Nepeta Fassenii"" och vad Matte hittat så är det inte den verkligt äkta kattmyntan. Om det ska vara riktigt äkta kattmynte vara så ska den vara av typen "nepeta catari" den får rosa blommor istället för lila som vår. Matte har letat förgäves efter frön eller plantor av den sorten på alla blomsterhandlare här omkring men ej hittat, den är visst sällsynt.


Myntan i början av året...


Här är prakten i full blom redan nu, fler kan komma om man klipper ner blomstjälkarna efter blommning har Matte läst.


Nu när det är så konstigt omvändande väder så har jag börjat sova i en av bäddarna Matte köpt åt oss. En av Nalles underbara bäddar såklart. Nästan varje morgon när Matte vaknar så ligger jag där. Ursäkta att bilderna blev suddiga, Matte brukar vara bättre än så men hon har lekt mkt med inställningarna på kameran för ngn student och bara körde på nu utan att tänka på att det är svårt att fota en snabb katt med seg kamera. Sen måste hon lära sig att fokusera kameran på oss och inte på annat, suckjam, hon har mkt kvar att lära.


Men vad gör du Matte jag tvättade mig ju......


Den blir lite pälsig som ni ser.


Nu får du sluta för jag ska sova nu.

God natt!!! //Puma

Jamentarer
Postat av: Alice

Jättefina bilder som vanligt! Här är det fortfarande alldeles flämtvarmt, men matte sa att de lovat att det skall bli svalare nästa vecka. Matte googlade lite och hittade nepeta catari som man kan köpa här http://eline.impecta.se/servlet/us_pyra?wts.PAGE=h_ix3.htm&$GUEST=A&wts.ACTION=loginguest&p=H

Det gick tyvärr inte att direktlänka, men sök på nepeta catari i vänsterkanten på sidan. En påse kostade 22:-

nosbuffar

2011-06-11 @ 23:39:12
Postat av: Alice

Länken publicerades inte, men sök på Impecta fröhandel på google så hittar du säkert.

nosbuffar

2011-06-11 @ 23:40:42
Postat av: Dui och Deco

Så fina bilder! Flämtvarmt är det fortfarande här men vi klagar inte när vi tänker på hur kallt det var när det var en massa vitt. Det är ju bra att ni fördelar arbetet mellan er, en ute och tar hand om inkräktarna och en inne och ser till att matte får mys. Nosbuff

2011-06-12 @ 00:10:30
URL: http://duideco.blogspot.com
Postat av: Inkan o Ligan

Fler som gillar knark. ler

Vilken fin bädd.

TAzz o Kram

2011-06-12 @ 09:31:15
URL: http://ligans.blogg.se/
Postat av: Inkan o Ligan

Ni är förlåtna. ler

Tazz o Kram

2011-06-15 @ 08:27:17
URL: http://ligans.blogg.se/

Jama till oss här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Tassavtryck:

Trackback
RSS 2.0