LÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG VINTER

Här kommer då äntligen vinterbilderna vi lovat er några gånger. Tyvärr så har det rasat ner ännu mer snö sen dessa foton togs men ni kan ju få se den ungefärliga mängden snö vi har.

Men först tänkte vi ta upp detta med snö uttryck, finns ju en del ord.
Vi här på Öland råkar ju ut för Ölands fåken ibland, då blåser snön ut över vägarna och skapar stora drivor så man inte kommer fram någonstans. Vad vi vet så är detta fenomen värst på södra delen av ön för det är ett väldigt öppet landskap där. Så när det börjar blåsa här och snön ryker omkring då ska man absolut låta bilen stå, vi misstänker att Landskapet Skåne kan ha samma problem ibland då det är väldigt öppet där med.

Ett annat ord som Matte använder ofta är att det fnyker: Det betyder att det bara kommer lite snö i små små flingor.
Det finns säkert en massa andra snö ord men dessa kan vi iallafall.

Här kommer bilderna: Ni kommer märka att snöhöjden skiftar en del, det är ju såklart pga av den öländska vinden som lägger sina skiftande drivor här och var.


Detta är husses häck som ska bli högre hoppas vi, för här syns den snart inte.


Här står några till och här har snön lagt sig ännu värre.

Här har det börjats slängas snö, som skottats bort.
Ett av gammelhusses sommardäck står ensamt vid kanten, det ligger snart helt begravt nu.


Den här häftiga formationen skapades över garaget, nu har Gammelhusse tagit ner den för det fanns ju risk för att den skulle hamna i huvudet på någon eller, ve och fasa den kunde ramlat ner på oss katter.

Här ser ni hur långt den hänger ut.


Häftig form på den där tyckte Matte och gammelmatte.


Mitt i här ser ni krukan som Matte odlade kattmynta i under sommaren, jämte den slokar en fjärilsdekoration också. Kan meddela att krukan försvunnit under snön nu, men fjärilen syns än iallafall.


Den sista snö bilden är av Gammelhusses mur, den är i 4 sektioner och här kan ni då se att den översta syns än, snön är lite högre upp nu men faktiskt inte så mkt.

Det kommer ta låååååååång tid innan den här snön gått dän, men tills dess får man väll njuta av värmen inne.

Tass på er/ Puma & Sixten

Jamentarer
Postat av: Imma

Å stackars, stackars ni som har så mycket vitt omkring er! Precis som vi... visst är det hemskt! Fast idag hörde jag en talgoxe sjunga på det där vår-viset, så den vet nog något som inte jag vet. För inte kan det väl vara vår ute när det ser så här vitt och gräsligt ut?!?



Tass från Imma, abbemissa.

2010-02-15 @ 00:08:09
URL: http://klosterkatterna.blogspot.com
Postat av: Katten Sippo

Fy så mycket vitt ni har. Ser nästan ut som hos oss ju. Men nån gång måste väl våren komma?

2010-02-15 @ 07:53:45
URL: http://www.kattensippo.com
Postat av: Maya

ser att ni har minst lika mycket vitt som jag har. Det skulle va lite skönt om det kunde bli grönt snart.

2010-02-15 @ 20:38:16
URL: http://maya-trazzel.blogspot.com/
Postat av: Findus, Isak och Rasmus

Oj, det var mycket vitt! Vilken tur att ni har så kloka människor så att de tar bort farlig snö från taket. Matte minns ännu med en rysning när hon hälsade på hos gammelmatte och gammelhusse en vår. De bor långt upp i norr, norr om polcirkeln. När solen börjar värma, rasar snön från takåsen i stora flak. Det hände medan katterna var ute, så alla rusade ut och började febrilt gräva i snön. Som tur är, mullrar det som ett riktigt åskväder när snön släpper, så katterna hade blivit varnade och sprungit iväg en bit. När alla stod och skottade kom de framtassande. Otäckt värre! Kurr och burr.

2010-02-15 @ 20:45:12
URL: http://stationskatterna.blogspot.com
Postat av: Dui och Deco

Det var väldans mycket vitt det! Nu kan det försvinna jamar vi! Nosbuff

2010-02-15 @ 21:03:18
URL: http://duideco.blogspot.com
Postat av: Pricken Svart Moses Pi

Vitt det kan man kalla världen. Våran terrass har tak så där är det lagom vitt. Husse lägger ut varma yllefiltar åt oss när vi går ut. Annars är bara två saker vita påstår hussefar. Oskuld och arsenik vad han nu menar "funderar". Vårt hem liknar ett hospital husse hostar och lider av dystymi.Och har stundligen tandvärk. Pricken tycker att nu räcker det med Flagyl. Svart har besvär kissning. Moses anser att Profender är ett påfund som är en katta-strof. En meducin som man smyger på är ojust. Viktminskning Glanslös päls Diarré Kräkningar Förstoppning Hosta Uppsvälld buk inget av detta har jag vrålar han och viftar ilsket med svansen. Pi är pigg men trött på att höra på oss andra ni är ynkliga väser han. Beträffande namn på eran sida finns det något som heter ÖLANDSTOK eller hur. Tass från oss till er

2010-02-16 @ 13:58:14
URL: http://katternaibie.dinstudio.se/

Jama till oss här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Tassavtryck:

Trackback
RSS 2.0