Vår Kattmynta odling

Idag är det äntligen dags att ta upp det roligaste som händer här hemma. Vi har väntat med att rapportera om detta då Matte ibland tar död på växter lite hux flux, men dessa verkar hon klara då de är extra härdiga trots omplanteringar hit och dit.

Det som nu växer hemma hos oss är äkta kattmynta och inte hybriden du kan köpa i affärer. Den heter på latin "Nepeta Catari" hörs ju att det är katt anspråk på den. Den får fina vit-röda blommor och kan blomma flera gånger om man klipper ner den efter blomning. Den är även flerårig så vi behöver inte jobba med att plantera frön varje år.

Våra plantor har nu växt tills sig ganska bra och några av våra katthemsvänner kommer få en planta av oss. Hade det varit möjligt att skicka plantor m post så hade vi delat med oss till alla våra vänner såklart. Ja, vi har många plantor.....

Många av våra kompisar undrar säkert hur Matte kan odla dessa katt aromatiska älsklingar. Flera av er hade nog decimerat plantorna totalt innan de hunnit ta sig ordentligt. Men jag är en konstig katt faktiskt, jag gillar doften när Matte tar ett blad och ger mig att droga mig lite med men jag rör inte växterna alls annars. Så de står så fint på altanräcket och sträcker sig mot solen nu. Här kommer bilderna!!

Några sitter i krukor på vägen dygnet runt, så ingen grannkatt kommer åt dem.

Desa får stå ute på dagen men tas in på kvällen för att de ska vänja sig vid uteklimatet. När de är nyomplanterade så hänger de ett tag tills de vänjer sig och då får de stå i skuggan ett tag.

Tass.Tass//Puma

 


Jamentarer
Postat av: Pelle

Jättefint! Synd att vi inte kan få tag på en planta. Matte får jaga frön till hösten. Vi har en sån där man köper på plantshopen, och den e god också.

2012-05-28 @ 14:23:49
URL: http://pellepressar.wordpress.com/
Postat av: Dui och Deco

Lyckost! Härligt att matte lyckas med detta och kan dela med sig också! Nosbuff

2012-05-28 @ 19:07:19
URL: http://duideco.blogspot.com
Postat av: Kjelle Bus a.k.a Charlie Rascal

Oj oj oj vilken Kattmynta odling du har på gång !

2012-05-28 @ 19:26:26
URL: http://kjellebus.blogspot.com
Postat av: Nea theCat

Tack för att du nallade lite av myntan igår. Den var jamarns fin. Matte har lyckats med årets odling.Tack för igår, hoppas ni inte är alltför slitna idag.Nosgos

2012-05-30 @ 15:42:02
URL: http://www.neathecat.se
Postat av: Gumman

Mmmm...låter helsmaskigt.

2012-05-31 @ 14:04:57
URL: http://gummans.wordpress.com
Postat av: Findus, Isak och Rasmus

Härligt med en ordentlig myntaodling! Förstår att små späda plantor kan behöva skyddas från kringströvande myntanappare. :) Kurr och burr.

2012-06-01 @ 15:43:49
URL: http://stationskatterna.blogspot.com
Postat av: Inkan o Ligan

Skickar över PRinsen. :-) Tazz&Kram

2012-06-03 @ 14:27:42
URL: http://inkanochligan.se/
Postat av: Trollungarnas Värld

sniff sniff sniff. Ahhh så gott det där verkar hälsar Mizzan

2012-06-04 @ 21:50:44
URL: http://maya-trazzel.blogspot.se/

Jama till oss här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Tassavtryck:

Trackback
RSS 2.0