Lite ljus i mörkret

Det har gått en tid sen Katthemmet Kompis brann ner. Flera katter som lyckades fly undan elden har blivit räddade, däribland några som vi skänker en extra tanke till.

Robinson Matte träffade denna stiliga kattherre när katthemmet kompis hade öppet hus förra året. Det må låta konstigt men hon kände direkt något speciellt för denna katt. Tyvärr så tillåter inte Sixten att någon mer katt beträder hans revir och Robinson behöver ett lugnt hem kanske med ett äldre pensionerat par som kan ge honom lugn och ro för att hitta den tillit som många hemlösa katter ibland mister pga vissa skäl. Matte tror iallafall att Robinson är en underbar katt som skulle kunna älska ngn väldigt mkt. Just nu är han på bättringsvägen efter att ha fått en del brandskador.
En stilig kattherre eller hur?

När vi var inne på Katthemmet kompis hemsida och surfade runt och kollade vilka katter som infångats med mera så såg Puma en annan Puma även han från Öland. Han blev såklart mkt till sig och sa till mig att han var tvungen och vissa upp denna andra Puma på denna blogg. Så här står det om Puma på katthemmet kompis hemsida "Puma är en hittekatt från Öland på ca fyra månader. Detta är en stor och stilig kattkille som spinner så fort man tittar på honom. Puma är mycket social och en riktig kelgris." Låter lite som en annan Puma jag vet iallafall det där om att han är en kelgris. Kan även säga att har man en Puma i huset så kan det hända en del, man har en vän för livet och en riktig busunge är min såklart i leken lika vild som det kattdjur han fått sitt namn från.


De ser faktiskt lite lika ut, iallafall lika sluga.

Sixten vill såklart att jag visar upp en svart/vit katt, då han tycker att katter med den färgen är mkt överlägsna alla katter iallafall mkt smartare. Sickan som denna katt heter är på den bilden vi lånat av Katthemmet väldigt lik Sixten i uttryck. Den där blicken säger allt. Man vet att Sickan har överlevt branden men tyvärr har man inte fått tag i honom än, han smyger omkring ute i de småländska skogarna på jakt efter ngt. Kanske ett nytt hem.
Tyvärr har vi inte så mkt info om sickan men med den uppsynen så är han säkert lite som Sixten. En katt som älskar att hoppa upp i sängen på morgonen där han går och trampar och spinner i takt, har stort revir och ser till att andra katter förstår vilka regler som gäller, kanske Sickan fortfarande är därute för att han vill se till att hans kompisar kommer till rätta först. Kanske kommer hans sanna natur inte fram förrän han har fått ett hem att kalla sitt eget.


En sådan nyfiken blick, undrar vad han tänker på.

Kanske just du vill hjälpa dessa katter och alla deras vänner på Katthemmet kompis.
Klicka då in dig på denna banner så kommer du till deras hemsid där finns all information som behövs för att hjälpa med allt ett katthem behöver.

Nertassat av Matte Emma och katterna Puma & Sixten

Ps: Alla bilder är Katthemmet kompis bilder. Ds.


Jamentarer
Postat av: Katten Sippo

Fina missar allihop. Fast jag måste nog ta åt mig lite när du säger att svartvita kissar är lite klokare kanske. stolt Hoppas katthemmet hittar alla små missar så dom får det bra igen.

2010-01-08 @ 16:02:30
URL: http://katten-sippo.blogspot.com
Postat av: Annmi

Visst är det underbart at läsa om de framtassande Pälsklingarna ♥...Vi följer detta!

Jam Kram

2010-01-08 @ 16:35:06
URL: http://annmisblogg.blogspot.com/
Postat av: Dui och Deco

Visst blir man glad över de som är tillbaka! Nosbuff

2010-01-08 @ 19:31:58
URL: http://duideco.blogspot.com
Postat av: Findus, Isak och Rasmus

Man blir så glad för varje katt som kommer tillrätta igen! Vi hoppas förstås på att många fler hittar hem eller blir infångade. Kurr och burr.

2010-01-08 @ 21:41:35
URL: http://stationskatterna.blogspot.com

Jama till oss här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Tassavtryck:

Trackback
RSS 2.0